Dodaj do ulubionych

Prawybory na Burmistrza Ząbek

01.11.10, 22:31
Zapraszam do wzięcia udziału w sondzie

zabki.platforma.org/
Obserwuj wątek
    • zombie_ppp Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 02.11.10, 08:39
      Prawybory na stronie PO? Przecież z założenia jest to nieobiektywne.
      • ranoma Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 02.11.10, 08:43
        pewnie dlatego w tej sondzie wygrywa perkowski :)
        • rtef Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 02.11.10, 11:39
          Każdy kandydat na burmistrza szacuje swoje możliwości. Gdyby Pan Marek Połomski miał rzeczywiście takie poparcie jak wskazuje na to ta sonda to nie zabierałby się za kandydatowanie. Radni Wspólnoty Samorządowej są mocno osadzeni w Ząbkowskich realiach i dużo głosów zdobywają w każdej kadencji.
          • antykaczor2010 Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 02.11.10, 12:16
            cóż wspólnoty ząbkowskiej nie ma w ogóle w sieci więc być może dlatego poparcie internetowe jest tak niskie, swoją drogą ciekawe jak wyniki sondy pokryją się ze stanem faktycznym 21.11.10 :)
          • netgater Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 02.11.10, 12:57
            Ja myślę, że poparcie dla WS jest większe, niż poparcie konkretnie dla Połomskiego.
            Tak wogóle to uważam że Jarzyło miałby większe szanse na II turę, trochę mnie zdziwiła kandydatura Połomskiego.

--------------------------------------------------------------
    • marian_zarzeczynski Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 02.11.10, 14:20
      Prowadzi w tym sondażu. Ale gola sobie strzeliła PO ha. Robert Perkowski ma poparcie ponad 55%. Nie tylko jest gwarantowanym kandydatem na stanowisko burmistrza. To jeszcze ma murowaną reelekcję i to w I turze. Nikt inny nie czuje Ząbek tak jak on. Jest prawdziwym urodzonym menadżerem z zacięciem społecznika. Idealne połączenie dla osoby będącej i rekandydującej na swoje stanowisko.
      • antykaczor2010 Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 02.11.10, 19:38
        a świstak siedzi i zawija takie sobie sreberka BRAWO dla obecnego burmistrza, że ma tak oddanych naganiaczy jutro zadzwonię do 50 znajomych żeby głosowali na Chibowskiego
        • jedyny-michal Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 02.11.10, 20:34
          antykaczor2010 jesteś żenujący nie lubisz kaczek ale po co się tak wypowiadasz o osobie która dobrze rządzi miastem? Nie umiesz patrzeć obiektywnie na osobę a nie tylko na partie głupi znaczek PO czy PiS? PS. nie jestem za PiSem
          • antykaczor2010 Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 02.11.10, 21:11
            daj mi 50mln pln i władzę nad miastem a też pokażę ci że jestem dobrym zarządcą i nie patrzę na znaczek tylko na samochwalstwo jak to ja dobrze zarządzam a jak to ja w kampanii z 2006 roku krzyczałem że należy miasto wyciągnąć z długu może i jestem żenujący
            • anka.k76 Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 02.11.10, 22:21
              Tylko że Perkowskiemu nikt tych 50 milionów "ot, tak" nie dał
            • jedyny-michal Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 02.11.10, 23:12
              Dla mnie może miasto i mieć ten dług a niech się dzieje coś w nim. Jak będzie co trzeba w mieście to inwestycje już nie będą takie duże i dług zostanie spłacony albo wystarczy wybrać nieroba w kadencje nic nie zrobi ale za to miasto jak na plus wyjdzie;) i wszyscy będą dumny ze miasto ma pieniądze chodź nic nie robi...
        • forumowy_wyjadacz Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 03.11.10, 11:14
          antyczakor2010, jeśli dla Ciebie jakaś głupia sonda, a raczej jej wyniki, są ważniejsze to proszę bardzo - dzwoń i niech ludzie głosują w niej nawet na Słomkę - niech chociaż wygra w Internecie ;)
          • forumowy_wyjadacz Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 03.11.10, 11:16
            PS. Głosowanie po kilka razy przez jedną osobę też jest mile widziane... ;)
            • mariapolo Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 03.11.10, 11:20
              internetowa sąda jest maloobiektywna w Zabkach mieszka wszak jest fuul starszych ludzi dla ktorych komp to abstrakcja, a nieabstrakcyjne sa nowe drogi ktore po 40 latach oczekiwan za kadencji obecnego burmistrza powstaja, a ,,moherowe berety,, to zwarty i sprawdzony elektorat:), wynik wiec wydaje sie przesadzony.
              • ratatuj.1 Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 03.11.10, 16:34
                Ciekawe. Na stronie PO wygrywa Burmistrz z PiS. I to w I turze. Przynajmniej na tą chwilę.
                • forumowy_wyjadacz Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 03.11.10, 21:44
                  Niestety, ale ta sonda nie będzie "realna". Szkoda, że nie użyto skryptu "sondowego" takiego, aby można było oddać TYLKO JEDEN głos z danego komputera. A tak... mamy to, co mamy. Pan Chibowski ma aż tylko "zwolenników"? :)
                  • rtef Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski 04.11.10, 08:51
                    Ta sonda wcale nie jest reprezentatywna. Można oddać tylko jeden głos z jednego komputera .... ale następnego dnia znowu można oddać jeden głos z jednego komputera. Tak więc wystarczy raptem aby ok. 20 oddanych ludzi klikało codziennie.
    • robert8882 Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 04.11.10, 20:05
      Jak zapewne wszyscy zauważyli, istnieje duże prawdopodobieństwo, że w wyborach wygra obecny Burmistrz. Wraz z nim o losach miasta decyduje także rada, a w radzie znajdzie się w większości opozycja (np PO).
      PO ma własną stronę, program, udziela się medialnie i foralnie. Nawet SiS potrafił zaistnieć z konkretną, choć nie zawsze szczerą krytyką, a PIS siedzi ciszej niż woda, niżej niż trawa.
      W efekcie do rady zasiądą wszystkie ugrupowania za wyjątkiem PiS.
      Czy po wyborach Burmistrz otoczony opozycją będzie w stanie działać na tyle sprawnie, żeby zapewnić kontynuację rozpoczętych już działań?
      • netgater Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 04.11.10, 23:43
        Ludzie i bez kampanii mają swoje preferencje, sama kampania niewiele zmienia w ostatecznych decyzjach. PO wygra na nowych osiedlach, a PiS i MWS w północnych i centralnych Ząbkach.
        Co do kampanii to burmistrz prowadzi od dawna kampanię informacyjną na swojej stronie, właściwie jest tam o wszystkim co ważne. Teraz pojawiły się tam krótkie filmiki/reklamówki z nim w roli głównej. Jak dla mnie strasznie tandetnie to wygląda.
        Lokalne PO i PiS mają dosyć zbliżone pomysły, co może oznaczać, że oba ugrupowania mają podobną wizję kierunku rozwoju i najbliższych działań, co chyba można poczytywać jako rzecz pozytywną.

--------------------------------------------------------------
        • robert8882 Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek 05.11.10, 09:16
          Mam na myśli fakt, że jest to teatr jednego aktora. Nie znalazłem odniesienia do osób, które w ostatnich latach udowodniły, że warto na nie głosować. Czyli brak strony, która poda rzetelne charakterystyki kandydatów na radnych z ramienia grupy sprawującej władzę.
        • zombie_ppp I po prawyborach - Perkowski wygrał. 05.11.10, 14:12
          Perkowski wygrywał prawybory na stronie Grażdańskiej Platformy , więc niewygodny sondaż zdjęto. Dobrze że zdążyłem zrobić skan strony, będzie pamiątka, jak PO strzeliła sobie samobójczego gola.
          • bonel Re: I po prawyborach - Perkowski wygrał. 05.11.10, 14:28
            Na początku tego wątku zombie_ppp napisał
            #
            Re: Prawybory na Burmistrza Ząbek
            zombie_ppp 02.11.10, 08:39 Odpowiedz
            Prawybory na stronie PO? Przecież z założenia jest to nieobiektywne.
            #

Szybki, bardzo szybki jesteś w ferowaniu swoich opinii.
            A skąd wiesz, czy nie zdjęto z tego powodu, co napisał rtef? A może wiesz wszystko najlepiej?

#
            Re: Burmistrza Ząbek Robert Perkowski
            rtef 04.11.10, 08:51 Odpowiedz
            Ta sonda wcale nie jest reprezentatywna. Można oddać tylko jeden głos z jednego komputera .... ale następnego dnia znowu można oddać jeden głos z jednego komputera. Tak więc wystarczy raptem aby ok. 20 oddanych ludzi klikało codziennie.
            #

Teraz to wypadałoby Tobie zadzwonić do PO. Uwierzyć w to co Ci powiedzą. I opublikować to na forum. Stać się na to, czy Ty sam wiesz wszystko najlepiej?
            • zombie_ppp Re: I po prawyborach - Perkowski wygrał. 05.11.10, 20:33
              Oj Bonel, pewnie że sondaż był nieobiektywny, przecież każdy o tym wie. Nie irytuj się Bonelku Twój Słomka dostał w nim baty ale dostanie też za 2 tygodnie. Ludzie nie lubią jak im się robi wodę z mózgu.

Co do PO. Obciach to obciach. PO chciała dobrze dla Chibka a wyszło wielkie G.
              • bonel Re: I po prawyborach. 05.11.10, 22:49
                Sam byś się zdecydował. Raz piszesz, że nie, a potem że tak, że reprezentatywny, Dajesz plamę co chwila i odwracasz kota ogonem. Jak uważasz ten sondaż za tak reprezentatywny że Słomka i tak baty dostanie to już możesz jechać na wakacje, odpocząć sobie. Najlepiej do Turcji. Przecież i tak wygraną ma Perkowski w garści. Czyż nie zgadza się?

Po co tak masz się przepracowywać życzliwą normalną konstruktywną krytyką tak nierealnych pomysłów i z kosmosu. Czyżby zombie_ppp uważał, że ludzie nie mają swojego rozumu? I ty uważasz się za ich reprezentanta. Z jakiej racji?

Każdy normalny zdrowy facet, jak chce walczyć to z równym sobie. Jak Słomka nie jest godny konfrontacji z Perkowskim, odpuść sobie.
                Ale nie. Ty musisz stać na straży, bo Perkowski bez Ciebie nie da sobie rady.

• ezabki komunikat 06.11.10, 12:28
                  zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=15&Itemid=36
                  • zombie_ppp Re: komunikat 06.11.10, 20:49
                    ezabki napisał:

> zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=15&Itemid=36

Ta sonda to jedna wielka kpina. Sondę zdjęto gdy wszystkich głosów było 500 czy 600 a teraz okazuje się że Chibowski dostał ponad 1000. Ten sondaż to jedno wielkie amatorstwo. Trzeba było tak ustawić kryteria, żeby z jednego komputera nie można było wielokrotnie głosować. Platforma dała ciała.
                    A jeszcze wyszło, że PO "wydrukowało" wyniki a za swoja nieudolność oskarża internautów. Niezłe jaja.
                • el_caminino Re: I po prawyborach. 06.11.10, 23:48
                  Hej Bonelku, nie zauważyłeś, że zombi bzdury trombi ma wpisane swoje oddanie dla Perkowskiego nawet w swój nick - zombi_ppp, czyli prawdziwy przyjaciel perkowskiego
                • tusia2601 Re: I po prawyborach. 14.11.10, 00:34

Nie mam pojęcia jak można mówić, że Perkowski ma wygraną w garści?
                  Przecież ten człowiek przyszedł na gotowe plany dla miasta, na podpisane papiery, i tak naprawde nie miał żadnego pomysłu, i żadnego planu. Myślicie, że drogę można zbudować ot tak ? Że pan burmistrz wymyślił sobię drogę podpisał papierek i już ? Że jutro zaczynamy budowę ? Plany tych wszystkich ulic, komunikacji miejskiej, i wszystkiego co jest, było już dawno,i to wcale nie były jego pomysły.
                  A przepraszam bardzo, gdzie ten nowy autobus, co nadciągał 1 października? Bo nie zauważyłam jakoś...
                  • tusia2601 Re: I po prawyborach. 14.11.10, 00:45
                    tusia2601 napisała:

>
                    > Nie mam pojęcia jak można mówić, że Perkowski ma wygraną w garści?
                    > Przecież ten człowiek przyszedł na gotowe plany dla miasta, na podpisane papier
                    > y, i tak naprawde nie miał żadnego pomysłu, i żadnego planu. Myślicie, że drogę
                    > można zbudować ot tak ? Że pan burmistrz wymyślił sobię drogę podpisał papiere
                    > k i już ? Że jutro zaczynamy budowę ? Plany tych wszystkich ulic, komunikacji m
                    > iejskiej, i wszystkiego co jest, było już dawno,i to wcale nie były jego pomysł
                    > y.
                    > A przepraszam bardzo, gdzie ten nowy autobus, co nadciągał 1 października? Bo n
                    > ie zauważyłam jakoś...

Dobrze, przeczytałam już, że go nie będzie, ale dziwi mnie to, że są pieniądze na darmowy autobus w którym jak nic będą musieli sprawdzać dowody, więc cudownie, bo będzie się spóźniał, a tak pomijając to może mi ktoś wyjaścić jak sprawdzić dziecku to, czy jest zameldowane w Ząbkach? Przecież na legitymacji tego nie ma...
                    • mariapolo Re: I po prawyborach. 14.11.10, 12:07
                      tusia2601 dziewczyno ile ty masz lat ze piszesz takie glupoty??? poprzednik Perkowskiego byl Boksznajder przez 12 lat 3 kadencje i w czasie jego burmistrzowania zbudowal mniej drog i chodnikow niz Perkowski w ciagu 4 lat nie wspomne tu juz o tym ze zaslynol tym ze nigdy nie otrzymal zadnej dotacji z Uni co wiecej nawet o takowe sie nie staral,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka