Dodaj do ulubionych

kandydat Słomka

18.11.10, 20:56
W "Co słychać?" ukazał się tekst/wywiad/monolog kandydata Słomki, w którym informuje nas między innymi, że jego kandydatura nie ma nic wspólnego z chęcią zarabiania publicznych pieniędzy, bo tych ma tyle, że ojej. Nawet zaprasza do obejrzenia swoich oświadczeń majątkowych. Zajrzałem. Ostatnie do wglądu pochodzi z 2009 roku i można się z niego dowiedzieć, że zarabiając prawie 150000 zł/m-c pan Słomka zgromadził około 10000 zł
i około 10000 euro. Rzeczywiście z samych odsetek z tego może żyć ze sto lat jak szejk ha ha ha ha ha ha ha ha.
Obserwuj wątek
    • zaza4.4 Re: kandydat Słomka 18.11.10, 21:40
      oj kiepski sobie wybrałeś login "fartowny", już był taki jeden co musi Słomkę przepraszać za kłamstwo wyborcze. Zajrzałam sobie na stronę internetową Zielonki, aby sprawdzić podawane przez ciebie informację i mają one tyle wspólnego z prawdą, jak to, że teraz jestem na Karaibach.
      • zombie_ppp Re: kandydat Słomka 18.11.10, 21:48
        zaza4.4 napisała:

> Zajrzałam sobie na stronę internetową Zielonki
        > , aby sprawdzić podawane przez ciebie informację i mają one tyle wspólnego z pr
        > awdą, jak to, że teraz jestem na Karaibach.

Zaza załóż grubsze okulary. Na 1 stronie ręką Słomki napisane że ma 10 kafli w złotych i 10 kafli w Ojro. Do tego 20 tysia z spółeczce miejskiej oraz 143 tysia w gminie.
        Każdy może wejść na oświadczenie Słomki i zobaczyć Twój pobyt na karaibach Zaza.
        www.bip.zielonka.pl/upload/doc/724_20100921_084503.pdf
        • zaza4.4 Re: kandydat Słomka 18.11.10, 21:54
          założyłam i okulary i wzięłam jeszcze lupę, coby się nie pomylić, jednak nijak nie wychodzi mi 150 tysięcy złotych miesięcznie, więc przestań się ośmieszać.
          tyle to może ma prezes średniego banku, ale nie sekretarz miasta
    • zombie_ppp Re: kandydat Słomka 18.11.10, 21:41
      Najciekawsze jest to dlaczego lekarz kardiolog, autor licznych prac naukowych, dyrektor szpitala w Sierpcu nagle został sekretarzem w małej podwarszawskiej gminie. Zagadką jest czy podczas zatrudniania Słomki liczyły się bardziej jego wysokie kwalifikacje medyczne czy znajomość z Burmistrzem Łossanem?
    • el_caminino Re: kandydat Słomka 18.11.10, 22:01
      fartowny napisał:
      zarabiając prawie 150000 zł/m-c pan Słomka zgromadził około 10000 zł
      i około 10000 euro.

Uwazam, że Słomka powinien cię w trybie wyborczym podać do sądu za coś takiego.
      • fartowny Re: kandydat Słomka 18.11.10, 23:59
        Oczywiscie ze chodzilo mi o zarobek okolo 150000 rocznie chyba nikt normalny nie pomyslal ze ktos w jakiejs gminie zarabia tyle na miesiac. Generalnie chodzi jednak o to czy mowienie o braku zainteresowania pieniedzmi, nawet chec oddawania jednej pensji to nie jest zwykly populizm
        • zaza4.4 Re: kandydat Słomka 19.11.10, 06:37
          właśnie problem na tym polega, że podając kwotę miesięcznego zarobku starałeś się zdeskredytować kandydata na burmistrza. Ja także byłam zszokowana podaną przez ciebie wielkością, jednak postanowiłam to sprawdzić. Ty jednak tworząc ten wątek powinieneś zadać sobie trud sprawdzenia informacji, które podajesz, a teraz przyszywasz łatkę osoby nienormalnej tym, którzy ciebie poprawiają.

Natomiast populizmem to jest obiecywanie przed wyborami każdemu, aby sie mu tylko przypodobać. Nie wiem jak tam u ciebie z historią, ale przed wojną 1939 roku urzędnicy w administracji polskiej bardzo często za swoją pracę otrzymywali symboliczne wynagrodzenie, byli to ludzie z ideą państwowości i nawet na stanowiskach ambasadorskich liczyli się z tym, że muszą sięgnąć do swojej kieszeni dla odpowiedniego zapewnienia majestatu Polski. Zatem kto tu jest populistą Perkowski czy Słomka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka