Dodaj do ulubionych

Chrzest- przyjęcie

09.03.11, 08:56
Chcemy zorganizować przyjęcie z okazji chrztu- czy ktoś z Was organizował coś w Ząbkach- jesli tak to może polecicie jakiś lokal?
Dowiadywaliśmy się na Skrajnej- cena jak dla nas- z kosmosu.
Obserwuj wątek
    • kaz-am Re: Chrzest- przyjęcie 09.03.11, 09:06
      My w zeszłym roku organizowaliśm przyjęcie w Restauracji 77-www.siodemki77.pl-i byliśmy bardzo zadowoleni.
      • agrafka781 Re: kaz-am 09.03.11, 10:06
        Możesz napisać co zamawialiście i w jakiej cenie?
        • kaz-am Re: kaz-am 10.03.11, 10:22
          agrafka781 napisała:

> Możesz napisać co zamawialiście i w jakiej cenie?

Zamówiliśmy rosół z makaronem, pierś zapieczona z mozarellą i pomidorami, pieczone ziemniaczki i surówki,z przystawek: jajka faszerowane, sałatka cezara, ryba po grecku i miał być półmisek wędlin zwykłych,ale za dopłatą zmienilismy na półmisek pieczysty(boczek,schab itd)i deser, napoje bez ograniczeń. Koszt ok90 zł od osoby, mieliśmy swoj tort.
          Powiem szczerze,że to nam wystarczyło.
          Najlepiej będzie jak podjedziesz do restauracji,a obsługa wszystko wytłumaczy,doradzi.Z tego co pamietam to najwyśzy koszt za osobę to ok.120 zł.Oczywiście ceny moga być teraz inne.Ale ja byłam bardzo zadowolona.
    • esira Re: Chrzest- przyjęcie 09.03.11, 10:54
      My robilismy w Fanaberii , ok 100 zl za os (+/-), nei pamietam dokladnie. obiad, przekaski i ciasta ok, ale troche malo jak za ta cene. poza tym jak tylko weszlismy odrazu wleciala kelnerka z rosolem, zanim goscie usiedli zupa juz byla zimna. to z minusow. plusem jest osobna sala , pokoik gdzie mozna przewinac dziecko. ogolnie wygodnie, nawet smacznie, chociaz przejedzenie nie grozilo.
      • d_o_t_i Re: Chrzest- przyjęcie 09.03.11, 11:31
        My będziemy robić w Bumblowni, koło kościoła Św.Trójcy.
        Ja zrobiłam mailing do restauracji z prośbą o potwierdzenie dostępności terminu i przesłanie wstępnej oferty. Dostałam sporo odpowiedzi i wybór ograniczyłam już potem do tych, które mi odpisały.
        • d_o_t_i Re: Chrzest- przyjęcie 09.03.11, 11:44
          A, i rzeczywiście Na Skrajnej mają cenę jak za wesele ;) A w 77 mają bardzo dobrą cenę - tylko termin nie bardzo pasował...
        • marenza Re: Chrzest- przyjęcie 15.04.11, 22:05
          Witam robiliśmy chrzciny w kwietniu właśnie w BUMBLOWNI cena 90zł od os nie polecam tej restauracji ponieważ:jedzenia na stołach było mało , gorących dan też, a owoce to była sałatka w wydrążonej połówce arbuza,ciasto- babka ,keks ,makowiec z biedronki a miało być z cukierni ( w domu miałam lepsze) i tak w ogóle to większa połowa gości w poniedziałek dostała biegunki ( a było ich 34os). Oczywiście złożyli na mój alkohol. A co by było gdyby nie było alkoholu????
    • bighit Re: Chrzest- przyjęcie 09.03.11, 11:56
      Trzy lata temu zaprosiliśmy naszych gości do Quatro na Skorupki 62b.
      Nie pamiętam szczegółów, ale i ceny i menu były w porządku.
      • zamieszkanka Re: Chrzest- przyjęcie - Quattro 09.03.11, 14:13
        My także robiliśmy chrzciny w Quattro. Jedzenie bardzo dobre, fajna i przestronna sala ( ta na dole ze stołem do billarda ), ceny przystępne.
        Jednak miałam sporo zastrzeżeń: Panie w obsługi były po całonocnym weselu, czego zdecydowanie nie ukrywały.
        Kilka razy głośno słyszałam, że są bardzo zmęczone. Kawa i herbata były dosłownie "wypraszane" ( wtedy jeszcze nie mieli samoobsługowych termosów z kawą ).
        Poza tym menu nie do końca pokrywało się z tym co zamówiłam.
        Miałam wrażenie, że część przystawek była z wesela ... niestety.

Jeśli chodzi o wesele na dużej sali ( na górze ) to radziłabym zatrudnić więcej osób do obsługi.
        Niedopuszczalne jest, żeby w drugim końcu stołów rosół był podawany gdy Ci na początku kończą już drugie danie ... to takie moje spostrzeżenia jako gościa weselnego.
        Na pocieszenie mogę dodać, że ciasta przepyszne !!!
    • izuful Re: Chrzest- przyjęcie 10.03.11, 10:37
      Zależy na ile osób. Myśmy na 12 osób robili w ślicznej kawiarence To-Tu.Gorąco polecam.
    • attiya Re: Chrzest- przyjęcie 16.04.11, 07:24
      i dlatego też urządzałam przyjęcie w moim rodzinnym mieście, nawet z dowozem gości było o niebo taniej
      tu nic nie polecę, bo nigdy tu nic nie urządzałam i nie zamierzam
      • natka-9 Re: Chrzest- przyjęcie 29.04.11, 22:16
        Witam,
        Ja właśnie robiłam chrzciny w Bumblowni i jestem bardzo zadowolona. Pani organizatorka super- ustaliła menu idealnie do moich potrzeb( bowiem menu nie jest sztywno ustalone z góry tylko można zamieniać, przekręcać i takie tam) Dodatkowo jedna osoba ze strony męża jest wegetarianinem nie było żadnego problemu żeby dostała inne danie główne niż pozostała część rodziny. W sumie było nas 46 osób, obsługa bardzo sprawna, dania główne akurat. Fakt nie były to porcje jak dla robotników z budowy tylko takie jak się podaje w eleganckim lokalu. Jak któraś z Pań robiła kiedyś przyjęcie np : w hotelu to wie. Ogólnie za taką cenę jestem bardzo zadowolona. Nie musiałam się o nic martwić, kwiaty, świece to wszystko jest wliczone w cenę. Bardzo gorąco polecam ten lokal ludziom, którzy mają klasę.
        • mamawiki32 Re: Chrzest- przyjęcie 06.05.11, 09:47
          A ja polecam restauracje "Na skrajnej".Robiliśmy tam chrzciny naszej córeczki.
          Jeśli chodzi o cene to moim zdaniem najlepiej podjechac do restauracji i porozmawiac z managerem.My dostalismy 3 propozycje cenowe od 100 do 140zl. Jedzenia bylo u nas aż za dużo,o nic nie trzeba bylo się prosic,napoje byly na bierząco uzupełniane. Kelner pytał zawsze czy już podawac czy jeszcze czekamy,a jak już podawali to przychodziło kilku kelnerów i wszyscy goście dostawali dania jednocześnie. Było pysznie! no i ten mini małpi gaj w ogrodzie-dzieciaki miały frajde :)serdecznie polecam
          • monia.69 Re: Chrzest- przyjęcie 12.05.11, 16:02
            Witam, Ja chciałam polecić restaurację "Bumblownia". Jest to chyba nowy lokal , bo przed zorganizowaniem przyjęcia nie słyszałam o nim. Muszę powiedzieć iż jestem zachwycona.Nie stać mnie było, na zorganizowanie drogiego przyjęcia, wiec ofertę menu dostosowano do mojego budżetu- 70zł osoba. Jest to bardzo przystępna cena. Na początku myślałam iż zabraknie jedzenia, ale Pani organizatorka wytłumaczyła mi iż nie jest sztuką zastawić cały stół a później zabrać resztę jedzenia lub je wyrzucić ( lepiej domówić w trakcie pojedyncze półmiski), a i tak nie było takiej potrzeby. 4 osoby z mojej rodziny zrobiły już kolejne rezerwacje na jubileusze. Naprawdę jestem zachwycona obsługą , jedzeniem i specyficznym klimatem tego miejsca. Jestem samotną matką, a ludzie którzy tam pracują pomogli mi zorganizować wymarzone chrzciny dla mojego syna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka