Dodaj do ulubionych

Odcięcie ciepłej wody

13.06.11, 18:09
Jesli to prawda - zweryfikuję wieczorem, to chętnie chciałbym zobaczyć nazwiska tych mieszkańców na klatce schodowej, którzy dupie mają innych i nie płacą nawet za stan liczników. Mam nadzieję również że ostro weźmie się Nasz administrator za tych delikwentów. A możliwości ma wiele.
Obserwuj wątek
    • przyborp Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 19:14
      Kartka wisi. Niestety VP stosuje szantaż i odpowiedzialność zbiorową uzależniając zapłatę Vattenfallowi od zaległych wpłat mieszkańców.
      Rozumiem że każdy ma swoje rozliczenia z deweloperem ale chyba w obecnej sytuacji jedynym rozwiązaniem jest zapłacić. Tym bardziej że to tylko opłaty za zużyte media.
      Pozdrawiam
    • kerajm Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 19:43
      i pieknie na ok 46 tyś ludzie (mieszkańcy) nie zapłacili rachunków za co a za liczniki. Oj trzeba z tymi dziwnymi mieszkańcami skończyć a trzeba zacząć od zakręcania im kurków i wymianie zamków w szachcie. co za debilizm i to kilka rodzin z 113C aż mnie ciekawi kto
      • kerajm Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 20:18
        Sprostowanie:113A nie 113C
      • nikowa Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 20:32
        Jeżeli ciepła woda została odcięta przez firmę dostarczającą to zostało nam tylko czekać na spłatę zadłużenia.

Jeżeli to szantaż developera, to jest to niedopuszczalne! Zarządca nie powinien pozwolić na to! Developer niech ściąga długi we własnym zakresie, a nie stosuje odpowiedzialność zbiorową. Bezprawne jest odcięcie od ciepłej wody osób, które nie mają zadłużenia. Poza tym to taka sama sytuacja jakbym ja wszystkim zakręciła wodę, ponieważ sąsiad spod 7 wisi mi kilkadziesiąt tysięcy zł. Developer jest takim samym właścicielem jak każdy z nas.

Czy ktoś wie, która firma podgrzewa nam wodę? Spróbuje się dowiedzieć czy to oni odcięli nasze osiedle.
        • przyborp Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 21:03
          Problem w tym że licznik nie został jeszcze przepisany na wspólnotę, dlatego to deweloper jest stroną dla Vatenfalla, który nie zgadza się na przepisanie umowy dopóki nie dostanie kasy za okres zanim powstała wspólnota.
        • kerajm Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 21:06
          ...masz rację teraz mam większy obraz, przecież nikt z dnia na dzień nie odcina miediów. Vital Park nie zapłaciło VF. Oni pewnie wysyłali ponaglenia a VP, co nie oznacza że teraz dług za opłaty licznikowe 46 tysiące wziął się znikąd "ludzie" nie płacą za liczniki a ja to nazywam złodziejstwem i kure....em. Mnie nauczono najpierw opłaty a potem pozostałem rzeczy. u co niektórych najpierw lans a potem, niech wspoólnota płaci.
          • smile53 Re: Odcięcie ciepłej wody 13.06.11, 22:24
            Mam to wszystko w dupie. Ja place i rzadam tego za co zaplacilem, a za wszelkie problemy winie Vital Park S.A i naszego zarzadce. Panie Jakubie Pani Aniu, NOWAKOWSKA kilkanascie dni temu "slodko pierdzieliscie" i co z tego wyniklo... NIC. Szanowni Panstwo DO ROBOTY. Zaczynam miec to wszystko glebko w DUP.. TAKIEGO DZIADOSTWA DAWNO NIE WIDZIALEM... DRUGA CZECZENIA...

Pomogmy Get House - Rozpocznijmy ANTYKAMPANIE dla wszystkich pomyslow firmy GET HOUSE i jej spolek.
            • grzegorz.gwiazda Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 07:49
              Również mam zapłacone wszystkie faktury. Nie wiem jakim prawem nie mam wody ciepłej. To już chyba do TV zgłosić trzeba.
              • setif Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 08:03
                Najgorsze jest to, że niektórzy mają naprawdę bardzo wysokie rachunki do zapłacenia, więc gdyby VP chciał czekać aż wszyscy zapłacą to ciepłej wody nie będzie do końca roku. A przecież chyba można odciąć wodę tym, którzy nie zapłacili. Dziwi mnie też, że nie było wcześniej sposobu na niepłacących.
                • morpheus33 Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 10:01
                  podobnie jak wszyscy uczciwi jestem wściekły tym co tu się wyrabia.
                  przecież istnieje przepis w którym jest mowa o naliczeniu karnych odsetek od niezapłaconych faktur. następnie trzy wezwania do zapłaty i możan dać sprawę do sądu, następnie wizyty komornika. tak to się robi. a jak dalej ktoś ma w du.ie płacenie to niestety taka osoba zostanie eksmnitowana i dostanie jakiś śmierdzący lokal zastępczy (sami sobie zgotowali ten los)

z drugiej strony devdeloper sam sobie jest winien że ludzie nie płacili zaległych faktur

my nie będziemy płacić za czyjeś rachunki, a ktoś to musi zrobić. generalnie to developer powinien zapłacić i we własnym zakresie ściągać pieniądze za niezapłacone faktury, oczywiście z odsetkami

• hoogan Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 10:07
                    powinniśmy mieć podpisane indywidualne umowy o dostarczanie tylko ciepłej wody.
                    podobno nie wolno odciąć popływu (zimnej) wody do mieszkania.
                    takiemu co nie płaci należało by zakręcić dopływ "tylko ciepłej" wody i zaplombować zawór, natomiast za zerwanie plomby naliczyć karę w wysokośći ok 5 000 zł albo więcej (tak jak w zakładzie energetycznym)
                    w ostateczności jeśli dostarczanie ciepłej wody będzie na wspólnotę to powysł z zakręceniem ciepłej wody i zaplombowaniem zaworu nadal jest aktualny,
                    • przyborp Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 10:45
                      To wszystko o czym piszecie dotyczy sprawy gdy to wspólnota się rozlicza z Vatenafallemj. Wtedy wspólnota reguluje fakturę i zakręca kurek tym co nie płacą a potem dochodzi należnosci. W naszym przypadku spólka VP nie zapłaciliła VF i ten przyjechał zamknął węzeł ciepły. Ich nie obchodzi kto płacił a kto nie z mieszkanców, oni mają niezapłaconą fakturę za licznik ciepła na naszym osiedlu i dlatego go odcieli.
                      Deweleoper mówi że nie ma pieniędzy na zaległą fakturę bo ludzi nie zapłacili i koło się zamyka. To jest taki ukryty szantaż z ich strone. Szkoda że uderzają we wszystkich ale kolejny raz wystawiają sobie świadectwo uczciwości.
                      Najlepiej będzie jak wszyscy zapłaca te faktury bo wtedy już nie będą mieli pretekstu na niepłacenie.
                      W czerwcu w przyszłym roku zmienimy zarząd i mam nadzieję że pozwiemy ich jako wspólnota do sądu o zapłacenie za wszystkie niedokończone rzeczy i niedoróbki w częsciach wspólnych.
                      Pozdrawiam
                      • franek10000 Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 11:08
                        To już jest jakaś kpina to co wyrabia developer. Próbuje całą winą za niepłacenie rachunków obarczyć wszystkich mieszkańców? Mogę się założyć, że ci mieszkańcy którzy nie płacą mają jakieś roszczenia co do developera i tak się koło zamyka. Nie rozumiem tylko czemu reszta ma z tego powodu nie mieć ciepłej wody. DZIADOSTWO VP
                        MYŚLĘ ŻE JEŚLI TEN PROBLEM W MIARĘ SZYBKO SIĘ NIE ROZWIĄŻE MOŻEMY POSTARAĆ SIĘ O NAGŁOŚNIENIE W MEDIACH TEJ ABSURDALNEJ SPRAWY. Może przed kamerą Pan Jarząbek wypowie się na ten temat.
                        • grzegorz.gwiazda Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 11:28
                          OK. Wody nie ma. Co w związku z tym, co dalej? Ktoś wie czy w tej sprawie coś konkretnego ktoś robi?
                          • coswstylunicka Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 11:46
                            Podobno dzisiaj mają przywrócić ciepłą wodę i robić indywidualne odcięcia u tych, którzy zalegają z płatnościami. Informacja od p. Ani Z.
                            • franek10000 Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 11:56
                              Nie trzeba było tak od razu tylko wszystkich denerwować ( szantaż w biały dzień). Ale cóż tam VP przyzwyczaiło nas już do tego.
                              • smile53 Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 16:30
                                Przypminam co powiedzial Pan BARTOS - Bedziemy koontynuowac prace wykonczeniowe osiedla jak sciagniemy pieniazki od wlascicieli mieszkan za zaplacone przez VP dotychczas wystawione faktury, a teraz okazuje sie, ze VP nic nie zaplacilo (czyli powinni miec pieniazki), a i tak nic sie nie dzieje w kwestii poprawek/niedorobek/bylejakosci przy wykanczaniu naszego osiedla - wystarczy tylko zerknac za okno (chodniki, droga dojazdowa, stare slupy oswietleniowe, itd.)

• kerajm Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 17:38
                                  ....ja tam nie rozumiem ludzi którzy korzystają z mediów (prąd, woda itp) i nie opłacają rachunków za liczniki, jaki to może być powód że nie wierzą we wskazania tych liczników. Może ktoś z niepłacących wyjaśni mi tu na forum dlaczego za swoją "konsumpcję" nie chce płacić ???
                                  • kruq_1 Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 18:15
                                    Zapomnieliśmy chyba, że to zadłużenie sięga czasów kiedy jeszcze nie było liczników i wiele rzeczy było rozliczanych ryczałtem przez dewelopera. Było też sporo dyskusji i oburzania się z powodu wysokości tych faktur.
                                    • doomina Re: Odcięcie ciepłej wody 14.06.11, 19:45
                                      Wszyscy niby opłacają a wody brak....nie rozumiem :( tym bardziej, że u mnie ciepła woda jest :)
                                      • grzegorz.gwiazda Re: Odcięcie ciepłej wody 01.07.11, 10:18
                                        Wygląda na to, że od 11 do 24 lipca nie będziemy mieli CW. Rewelacyjna wiadomość... Alternatywy 4 współcześnie.
                                        • antoniv Re: Odcięcie ciepłej wody 01.07.11, 11:10
                                          to ciekawe. przepraszam, z jakiego powodu nie będzie CW?, chyba umknęło to mojej uwadze....
                                          • morpheus33 Re: Odcięcie ciepłej wody 11-24 lipca 01.07.11, 12:33
                                            tym razem to nie jest wina developera.
                                            vatenfall będzie coś robił z węzłem grzewczym (czy coś takiego)
                                            więcej informacji znajduje się na kartce przyklejonej na wejściowe drzwi do każdego z budynków.

ciekawe czy mozna uzyskać z tego tytułu jakieś odszkodowanie od vatenfalla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka