Dodaj do ulubionych

Balkony - nadużycia

24.06.11, 12:40
Szanowni sąsiedzi, chciałbym zwrócić uwagę na problem, który z racji tego, że jest coraz cieplej, pojawia się coraz częściej i powszechniej.
Chodzi mi o suszenie prania na balkonach :-) Chyba nam wszystkim zależy, żeby nasze osiedle prezentowało się schludnie a wydaje mi się, że widok pstrokacizny powiewającej na balkonach, lub zwiewanej przez wiatr na chodnik, bardzo psuje estetykę :-) :-)
Z pewnością nie stanowi problemu zamontowanie suszarki nad wanną lub wstawianie rozkładanej do łazienki.
Pomijając już wrażenia estetyczne, to trzeba się też liczyć z innymi sąsiadami, takimi jak ja, dla których widok powiewających gaci (w szczególności męskich) jest przynajmniej odrażający :-) :-)
Obserwuj wątek
    • grzegorz.gwiazda Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 13:10
      Kruq_1, to moze od razu zakaz wychodzenia na balkon niech mają mniej atrakcyjni sąsiedzi lub sąsiadki? :-)
      • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 13:35
        Świetny pomysł Grzesiu :-) Że też na to nie wpadłem. A reszta powinna wychodzić tylko w odpowiednio eleganckim stroju.
        • doomina Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 14:04
          W pierwszym odruchu popłakałam się ze śmiechu...zaraz potem pobiegłam zerknąć w kalendarz czy to aby nie 1 kwietnia a teraz....zwyczajnie zemdlałam :)
          Kruq....z całym szacunkiem ale...czy wszystko u Ciebie w porządku ? bo temat jaki poruszyłeś jest lekko powiedziawszy....kontrowersyjnie śmieszny:) :) :)
          Za chwilę trzeba będzie ogłosić nakaz ujednolicenia wycieraczek przed drzwiami, kolor zasłon w oknach i styl uczesania zależny od dnia tygodnia !! :) :)
          Aaaa i nie zapomnijmy to wpisać w regulamin !!!!
          • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 14:12
            Wpisanie w regulamin to podstawa :-) Co do śmieszności to nie bardzo rozumiem, przecież każdy ma prawo do bycia niezadowolonym z każdego powodu. Ja nie śmieję się z "problemów" innych więc moje "problemy" też proszę traktować poważnie :-) :-)
            • doomina Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 14:20
              To może zwrócimy się do VP o udostępnienie w każdym bloku jednego mieszkania na suszarnię ?
              W końcu tyle wolnych stoi...i z tego co widać nie zapowiada się aby znalazły nabywców:)
              Wtedy już żadne GACIORY (damskie czy męskie) nie będą burzyć Twojego poczucia estetyki :)
              Chciałabym się jeszcze zapytań co z tym wychodzeniem na balkon bo teraz już sama nie wiem czy mogę czy nie ?!?!?!?!
              • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 14:35
                O tym już zdecyduje wspólnota na podstawie przyjętych kryteriów :-) Kiedy uchwała zostanie przyjęta, każdy z mieszkańców będzie musiał dostarczyć swoje dwa zdjęcia, na podstawie których powołana komisja podejmie decyzję :-)
                • iska24 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 15:49
                  każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale to spostrzeżenie to lekka przesada. z całym szacunkiem ale ja będę wystawiała suszarkę na balkon wtedy kiedy będe miała na to ochotę :) pozdrawiam
                  • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 15:52
                    Oczywiście, że przesada i mam nadzieję, że wszyscy we właściwy sposób zrozumieją przesłanie :-)
                    • doomina Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 15:55
                      No i popsułeś całą zabawę :) :) :)
                      • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 16:09
                        Wiesz... nie ten problem to z pewnością pojawi się inny :-)
                  • kerajm Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 17:46
                    myślę, że "kruq"-a wpis miał zadziałać jak czerwona płachta na byka...zgadzam się z iska24. Po pierwsze-pranie nie zakłóca spokoju pozostałym mieszkańcom :-) czy to powieszone rano czy po 22, nie zadymia (jak grill).
                    • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 24.06.11, 17:58
                      Ale "łopoce" na wietrze co może mieć niekorzystny wpływ na słuch, do tego takie szybko poruszające się w różnych kierunkach kolorowe plamy mogą męczyć wzrok a kiedy taka szmatka z suwakiem zostanie zwiana z balkonu to moze kogoś dotkliwie porysować :-) że już nie wspomnę o szoku jaki może przeżyć osoba, której nagle spadnie cos takiego pod nogi lub na głowę :-)
                      • smile53 Re: Balkony - nadużycia 02.07.11, 09:58
                        kruq_1

Proponuję stuknąć "dyńką" o balkonową barierkę może Ci przejdzie... Większej głupoty nie słyszałem. Do tego trzeba ustalić kolory i fason ubrań mieszkańców VP na poszczególne dni...

Żeby przeciwdziałać powrotom tak absurdalnych pomysłów, "walnij dyńką" ze dwa, trzy razy.
                        • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 02.07.11, 21:37
                          Widać nie zrozumiałeś ironii tego wątku. Ten wątek był czystym żartem i szkoda, że niektórzy nie załapali. Proponuję głowy używać do myślenia zamiast "walenia" albo wbijania gwoździ :-) to będzie łatwiej a wtedy poczytaj to forum a znajdziesz masę absurdów pisanych całkiem poważnie.
                          • doomina Re: Balkony - nadużycia 03.07.11, 13:46
                            ....gdy pada deszcz dzieci się nudzą a .... agresji przybywa wraz z wodami gruntowymi :) :)
                            • kruq_1 Re: Balkony - nadużycia 03.07.11, 14:23
                              Dokładnie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka