Dodaj do ulubionych

NO TO PŁYWAMY......

31.07.11, 16:21
POPADAŁO I OSIEDLE PŁYWA. KOSZMAR!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • wawa69 Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:10
      kontakt24.tvn.pl/temat,ciezka-niedziela-quot-mozna-plywac-pontonem-quot-,128042.html?grupa=najnowsze
      Jak ktoś nie widział co się dzieje w naszych garażach to prosze obejrzeć nba tvn24:)
    • doomina Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:14
      Chodzenie...oglądanie tu dzież uwiecznianie tego na wszelkiego rodzaju nośnikach pamięci :) nie zmieni faktu, że pod tą cienką warstwą ziemi mamy wylany beton na terenie całego osiedla a jak ogólnie wiadomo ....beton nie wessie tej ilości wody, która spadła dziś....wczoraj...przed wczoraj...tydzień temu...
      Pocieszeniem może być tylko fakt, iż podobno idą upały :)
      • kerajm Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:21
        a co u nas w garażu jakaś rura pękła ???, czy tzw rzygacze nie wyrabiają z oddawaniem wody do kanalizacji ??? pod którym blokiem to było ??
        • kerajm Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:24
          ...jedynym pocieszeniem mam nadzieję jest to że pogoda nieźle przetestowała osiedle i uwidoczniła "błędy" lub niedoróbki a nasze osiedle jest na tzw. Gwarancji dobrze że te ulewy przyszły teraz a nie za 3 lata. Jak do tej pory zanotowano kilkanaście przecieków o których administracja wie ale proszę mieszkańców o pokazanie tego filmu Pani Ani. Po takich ulewach to winda w 113A będzie jeździć chyba za parę lat.
        • wawa69 Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:35
          Film jest z garażu pod blokiem 113C na końcu. Pękły tam 2 rury. Nad miejscem postojowym nr 91A, gdzie w poprzednim tygodniu tzw. fachowcy robili odprowadzenie wody również pękła rura przez nich zrobiona, która trzymała się tylko na jednej obejmie a ma ok 2m długości. Fuszerki naszego "kochanego developera" wychodzą na każdym kroku.
      • doomina Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:22
        a przepraszam....te fontanny to dokładnie w którym garażu ? bo nie wiem czy już mam iść reanimować swoje auto czy mogę spokojnie pozbierać obiad z podłogi, który mi właśnie wypadł z rąk po obejrzeniu filmu :)
        • wawa69 Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:37
          Oczywiście wszystkie filmy (bo oprócz tego zamieszczonego na tvn24 mam jescze parę innych) zostały przesłane do Pani Ani oraz Pana Jarzabka i Pana Bartosa, który co rusz twierdził, że nasze osiedle będzie wykonczone w wysokim standardzie, a z tego wynika, że tylko nas mieszkańców wykończyli w wysokim standardzie.
          • kerajm Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:41
            czyli słynne "rzygacze"
            • wawa69 Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:54
              "rzygacze", które powstały samoistnie.
              • doomina Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 17:58
                ale to są chyba właśnie źle założone obejmy a nie pęknięcia !
                • kerajm Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 18:06
                  "rzygacze" to odpływy wody z Penthouse które lały bezpośre4dnio na ziemię a teraz sa podłączone do kanalizacji. Znajdują się w 3 blokach. Masz rację Domina z filmu wynika że pękło kolanko. Po powrocie do domu będę mógł więcej powiedzieć
                  • wawa69 Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 18:11
                    W jednym miejscu pękło kolanko a w drugim pod wpływem ciśnienia wody nastapiło rozszczelnienie rur i powstała fontanna wody, która leciała na sufit i na ścianę. Jak pękło w drugim miejscu to w poprzednim przestało lecieć.
                    • smile53 Re: NO TO PŁYWAMY...... 31.07.11, 19:32
                      Wszystkie odprawdzenia wody były powodem zalewania garaży. Kilka dni temu sygnalizowałem Pani Ani Nowakowskiej, że firma wykonująca odprowadzenie wody wykonuje straszną fuszerkę i przy małym opadzie deszczu woda leje się do garaży. Zapewniła mnie, że wszystko jest pod kontrolą i konserwator wszystko monitoruję. Pani Aniu, proponuję przejść się i popatrzeć... GRATULUJĘ ...
                      • grzegorz.gwiazda Re: NO TO PŁYWAMY...... 02.08.11, 09:48
                        Skoro ma być spotkanie z deweloperem w piatek o 15:00, to bede. Fakt, godzina jest nieodpowiednia, ale kto moze, niech przyjdzie.
                        Tak dalej być nie może bo albo zgnije wszystko i będzie cuchło grzybem albo sie to wreszcie kiedyś wszystko zawali jak stopniowo fundamenty będą niszczeć od wilgoci.

PS. To dowód kolejny na to, ze oplaty za miejsca postojowe sa kosmiczne. Tam nawet nikt nie zaglada aby posprzatac raz na jakis czas, wiec za co te oplaty?

• bronik4 Re: NO TO PŁYWAMY...... 02.08.11, 10:30
                          Znajomi na Bemowie płacą 54 zl. W tym jest monitoring w garażu i co 2godz ochrona robi obchód... U nas 87zl... Za co kur...?! Za to że dwa razy dziennie zapili mi się światło nad głową i otworzy brama(jak działa). Od otrzymania pozwolenia raz było sprzątane. Teraz jest syf.
                          • sth2die4 Re: NO TO PŁYWAMY...... 19.03.12, 17:07
                            czy na ten czas z garażami wszystko ok, czuć tam wilgoć a drzwi od komórek są "powichrowane" - nie wiem czy to pozostałość po ostatnim zalaniu czy ogólnie osiedle jest słabo odwodnione i w garażach utrzymuje się wilgoć.

PS. jak są wentylowane te garaże, nie zauważyłem nigdzie typowych dla garaży podziemnych "grzybków" z wentylacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka