pajda8207 20.03.12, 09:27 www.zabki24.pl/2012/03/ii-strefa-w-zabkach-od-3-kwietnia/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek19641 Re: II strefa od 3 kwietnia 20.03.12, 09:33 Nie zamierzam korzystac z tego 'dobrodziejstwa burmistrza, KM i ZTM razem wziętych tylko zacznę jeździć autobusem 190 :) Na pohybel II strefie. Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: II strefa od 3 kwietnia 20.03.12, 09:53 True, a burmistrz mam nadzieję że odczuje to przy wyborach. Ciekawy jestem jakie to oszczędności udało się uzyskać w związku z przejściem do II strefy. Czy Ząbki będą płaciły mniej via powiat wołomiński niż same bezpośrednio do ZTM? Czy zaoszczędzone pieniądze przy przejściu do II strefy w połączeniach KM + wprowadzenie darmobusów zrekompensują koszty mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: II strefa od 3 kwietnia 20.03.12, 20:52 kriis.borowski napisał: > True, a burmistrz mam nadzieję że odczuje to przy wyborach. Ciekawy jestem jaki > e to oszczędności udało się uzyskać w związku z przejściem do II strefy. Czy Zą > bki będą płaciły mniej via powiat wołomiński niż same bezpośrednio do ZTM? Czy > zaoszczędzone pieniądze przy przejściu do II strefy w połączeniach KM + wprowad > zenie darmobusów zrekompensują koszty mieszkańców? Wyliczenia już były tu przytaczane :) ZTM zażądał 2,8 mln/r z I strefę Burmistrz na to "nie" i płacimy 726 tys/r za II strefe. Koszt durniobusów: 316291.01 EUR - circa 1 315 000 PLN. Ergo...Durniobusy + II strefa = 2,042 mln Realna oszczędność? Nie, nie 2,8 mln, a 758 tys. Kto za to zapłaci? Pan zapłaci, Pani zapłaci. Mieszkańcy, a któżby inny? Ile? 66 zł/mies. Czyli 792 zł/r. Załóżmy że 1/5 ZAMELDOWANYCH dojeżdża do WWA KM. Koszt przerzucony na mieszkańców: 4 mln 435 tys No to zaoszczędził, geniusz... Odpowiedz Link Zgłoś
wzw1 Re: II strefa od 3 kwietnia 23.03.12, 21:32 Ja chciałem podziękować panom z Zabek : P. i U. za ten luxus od 3.o4.2012. Mam nadzieję ,że ludzie będą to pamiętać podczas wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: II strefa od 3 kwietnia 24.03.12, 08:19 cz panowie P. i U. są już o coś oskarżeni? Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: II strefa od 3 kwietnia 24.03.12, 11:14 w normalnym kraju dawno by byli... Odpowiedz Link Zgłoś
vovv3 Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 08:09 Proponuje przywrócic do koryta p. Boksznajdera - ten na pewno zaoszczędzi na komunikacji do Warszawy: skasuje wszystkie darmobusy, wspólny bilet, pozostawi tylko autobus 145. Wrócą "stare, dobre czasy". Aha, nie musielibyście mu dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 08:45 A nie pomyślisz, że poza byłym i obecnym są jeszcze inni do wybrania? Odpowiedz Link Zgłoś
goldblumm Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 13:40 Prezentujesz myślenie PO-szołoma, dla którego jak nie PO to tylko PiS. Dla Ciebie jak nie Perkowski to Buksznajder. Patrz w przyszłość. > Proponuje przywrócic do koryta p. Boksznajdera - ten na pewno zaoszczędzi na ko > munikacji do Warszawy: skasuje wszystkie darmobusy, wspólny bilet, pozostawi ty > lko autobus 145. Wrócą "stare, dobre czasy". > Aha, nie musielibyście mu dziękować. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj.1 Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 14:40 wzw1 napisał: > Ja chciałem podziękować panom z Zabek : P. i U. za ten luxus od 3.o4.2012. Mam > nadzieję ,że ludzie będą to pamiętać podczas wyborów. Śmiech mnie ogarnia. Przyjdzie nowe i będzie cudownie. Tak. Przyjdzie inny burmistrz i zlikwiduje darmobusy jako wymysł Perkowskiego, ale w zamian nic nie da, nie mówiąc o przywróceniu I strefy kolejowej. Ząbki po prostu nie stać na taki luksus jak I strefa, niezależnie od tego kto byłby u koryta. To województwo odpowiada za kolej, tak więc niech ono obniża ceny biletów kolejowych. Z kasy miasta nie powinna być dokładana nawet jedna złotówka. Burmistrz nich buduje drogi, szkoły, domy kultury i wodociągi, czyli robi to co do niego należy. Odpowiedz Link Zgłoś