Dodaj do ulubionych

II strefa od 3 kwietnia

20.03.12, 09:27
www.zabki24.pl/2012/03/ii-strefa-w-zabkach-od-3-kwietnia/
Obserwuj wątek
    • tomek19641 Re: II strefa od 3 kwietnia 20.03.12, 09:33
      Nie zamierzam korzystac z tego 'dobrodziejstwa burmistrza, KM i ZTM razem wziętych tylko zacznę jeździć autobusem 190 :) Na pohybel II strefie.
      • kriis.borowski Re: II strefa od 3 kwietnia 20.03.12, 09:53
        True, a burmistrz mam nadzieję że odczuje to przy wyborach. Ciekawy jestem jakie to oszczędności udało się uzyskać w związku z przejściem do II strefy. Czy Ząbki będą płaciły mniej via powiat wołomiński niż same bezpośrednio do ZTM? Czy zaoszczędzone pieniądze przy przejściu do II strefy w połączeniach KM + wprowadzenie darmobusów zrekompensują koszty mieszkańców?
        • route67 Re: II strefa od 3 kwietnia 20.03.12, 20:52
          kriis.borowski napisał:

> True, a burmistrz mam nadzieję że odczuje to przy wyborach. Ciekawy jestem jaki
          > e to oszczędności udało się uzyskać w związku z przejściem do II strefy. Czy Zą
          > bki będą płaciły mniej via powiat wołomiński niż same bezpośrednio do ZTM? Czy
          > zaoszczędzone pieniądze przy przejściu do II strefy w połączeniach KM + wprowad
          > zenie darmobusów zrekompensują koszty mieszkańców?

Wyliczenia już były tu przytaczane :)

ZTM zażądał 2,8 mln/r z I strefę

Burmistrz na to "nie" i płacimy 726 tys/r za II strefe.
          Koszt durniobusów: 316291.01 EUR - circa 1 315 000 PLN.

Ergo...Durniobusy + II strefa = 2,042 mln

Realna oszczędność? Nie, nie 2,8 mln, a 758 tys.

Kto za to zapłaci? Pan zapłaci, Pani zapłaci.
          Mieszkańcy, a któżby inny?
          Ile? 66 zł/mies. Czyli 792 zł/r.

Załóżmy że 1/5 ZAMELDOWANYCH dojeżdża do WWA KM.
          Koszt przerzucony na mieszkańców: 4 mln 435 tys

No to zaoszczędził, geniusz...
    • wzw1 Re: II strefa od 3 kwietnia 23.03.12, 21:32
      Ja chciałem podziękować panom z Zabek : P. i U. za ten luxus od 3.o4.2012. Mam nadzieję ,że ludzie będą to pamiętać podczas wyborów.
      • sportif Re: II strefa od 3 kwietnia 24.03.12, 08:19
        cz panowie P. i U. są już o coś oskarżeni?
        • route67 Re: II strefa od 3 kwietnia 24.03.12, 11:14
          w normalnym kraju dawno by byli...
      • vovv3 Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 08:09
        Proponuje przywrócic do koryta p. Boksznajdera - ten na pewno zaoszczędzi na komunikacji do Warszawy: skasuje wszystkie darmobusy, wspólny bilet, pozostawi tylko autobus 145. Wrócą "stare, dobre czasy".
        Aha, nie musielibyście mu dziękować.
        • sibeliuss Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 08:45
          A nie pomyślisz, że poza byłym i obecnym są jeszcze inni do wybrania?
        • goldblumm Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 13:40
          Prezentujesz myślenie PO-szołoma, dla którego jak nie PO to tylko PiS. Dla Ciebie jak nie Perkowski to Buksznajder. Patrz w przyszłość.

> Proponuje przywrócic do koryta p. Boksznajdera - ten na pewno zaoszczędzi na ko
          > munikacji do Warszawy: skasuje wszystkie darmobusy, wspólny bilet, pozostawi ty
          > lko autobus 145. Wrócą "stare, dobre czasy".
          > Aha, nie musielibyście mu dziękować.
      • ratatuj.1 Re: II strefa od 3 kwietnia 26.03.12, 14:40
        wzw1 napisał:

> Ja chciałem podziękować panom z Zabek : P. i U. za ten luxus od 3.o4.2012. Mam
        > nadzieję ,że ludzie będą to pamiętać podczas wyborów.

Śmiech mnie ogarnia. Przyjdzie nowe i będzie cudownie.
        Tak. Przyjdzie inny burmistrz i zlikwiduje darmobusy jako wymysł Perkowskiego, ale w zamian nic nie da, nie mówiąc o przywróceniu I strefy kolejowej. Ząbki po prostu nie stać na taki luksus jak I strefa, niezależnie od tego kto byłby u koryta.
        To województwo odpowiada za kolej, tak więc niech ono obniża ceny biletów kolejowych. Z kasy miasta nie powinna być dokładana nawet jedna złotówka. Burmistrz nich buduje drogi, szkoły, domy kultury i wodociągi, czyli robi to co do niego należy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka