pati2212 24.04.12, 20:13 Chciałam zapisać moją niepełnoletnią córkę do ginekologa na ul. sportowej, i co się dowiedziałam? Że nie ma takiej opcji! Czy to możliwe? Wydaje mi się że nie ma takiego prawa. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madameblanka Re: Coś strasznego! 24.04.12, 20:21 Z tego co wiem nie ma prawa odmówić, dziewczyna ma po prostu być z opiekunem prawnym (zreszta nie przy wszystkich badaniach). Zadzwoń tam i zapytaj na jakiej podstawie odmówili. Niech pani rejestratorka przytoczy Ci przepis prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
pati2212 Re: Coś strasznego! 24.04.12, 20:23 Chciałam ją zapisać i oczywiście tam z nią iść. To dowiedziałam się że są 2 szpitale w warszawie które przyjmują nieletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Coś strasznego! 24.04.12, 21:00 Moim zdaniem baba naopowiadała bzdur i tyle, może miała chwilowy brak zasilania mózgu albo co. Jak chcesz się z nią bawić to dzwoń tam i dręcz, bo pstryczek w nos się należy:) albo po prostu zapisz do innego. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: Coś strasznego! 24.04.12, 22:14 A najlepiej niech da wyjaśnienia na piśmie :) Może ginekolog nie ogarnia ginekologii dziecięcej. Przy czym to jeszcze kwestia tego, jak bardzo nieletnia jest pacjentka. Odpowiedz Link Zgłoś
gusiaa00 Re: Coś strasznego! 25.04.12, 07:54 Poproś Panią o nazwisko i niech uzasadni dlaczego nie przyjmują nieletnich dziewczynek... Jesli nadal będzie na nie zawsze to możesz zgłosić a nazwisko i data rozmowy wraz z godziną może się przydać do ew później zaprzeczenia, że nie rozmawiała z Panią... tak robią cwaniaki a potem się dziwią, ze młode dziewczyny za późno zgłaszają się do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś