Dodaj do ulubionych

Internet JJS - jakie są wasze opinie?

11.05.12, 13:27
Witam,

Chicałem się was zapytać o internet z tej firmy. Czytałem na forum niezbyt pochlebne opinie na ich temat sprzed 2-3 lat.
Czy teraz może się coś zmieniło?
Jak ze stabilnością/szybkością łącza?

Niestety to jedyny operator u którego mam możliwość podłączenia netu.
Obserwuj wątek
    • raptor73 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 11.05.12, 21:45
      Nie wiem jak net - ale widziałem u szwagra podłączenie telewizji - skaczący obraz - router się nie wyrabia ze strumieniem - wygląda to koszmarnie. No i problemy z wyjściem HDMI - nie idzie ustawić.

Internet - nie wiem jak mu działa ale pewnie lepiej niż telewizja.
      • zanecin Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 12.05.12, 09:16
        Mam internet i telewizję i jest ok. Jeśli chodzi o TV to jakość obrazu jest rewelacyjna niektóre kanały nie HD wyglądają prawie jak HD. Ja polecam. Wszystko zależy pewnie od lokalizacji.
    • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 13.05.12, 13:15
      ja jestem bardzo zadowolony. (jeżeli pisałeś z osiedla słonecznego to już odpowiadałem :) )

Właśnie mi się kończy umowa w JJS. (niektórzy tu narzekali na przerwy itp. , ja nigdy nie miałem problemów, może po prostu mam szczęście)

W speed teście od JJS wychodzi mi 60 - 75 Mb (wysyłanie 30 Mb), razem z tv płacę 108zł.
      W UPC z tego co widzę internet do 60 Mb (wysyłanie do 6Mb) (ile gwarantowane nie wiadomo)
      + TV płaci się z 130 zł

Więc moim zdaniem warto zostać w JJS.
      • mip_zabki Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 17.05.12, 08:24
        A czy możesz przedstawić wyniki speedtestu?
        Zastanawia mnie jedynie internet.

Niestety gdzieś zawieruszyła mi się ulotka.
        Strona niestety niewiele mówi o aktualnych promocjach - w ogóle wygląda jakby nikt o nią nie dbał, co raczej niekorzystnie świadczy o firmie.
        • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 17.05.12, 20:51
          proszę z dwóch speed testów
          www.grafik3d2.pl/grafika/speed1.jpg
          www.grafik3d2.pl/grafika/speed2.jpg
          Stronę mają tragiczną, żadnych informacji. I gdybym nie był kiedyś zmuszony do podpisania z nimi umowy (brak innego operatora) to bym na pewno się do nich nie odezwał.
          Teraz jestem zadowolony.
          Co do oferty można do nich napisać maila i coś tam przysyłają, może nawet jakiś przedstawiciel przyjedzie.

mip_zabki napisał:

> A czy możesz przedstawić wyniki speedtestu?
          > Zastanawia mnie jedynie internet.
          >
          > Niestety gdzieś zawieruszyła mi się ulotka.
          > Strona niestety niewiele mówi o aktualnych promocjach - w ogóle wygląda jakby n
          > ikt o nią nie dbał, co raczej niekorzystnie świadczy o firmie.
          • mip_zabki Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 21.05.12, 12:13
            Jeszcze jedno pytanie, czy adres IP jest statyczny czy dynamiczny?
            • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 21.05.12, 18:12
              oj nie pamiętam,

mip_zabki napisał:

> Jeszcze jedno pytanie, czy adres IP jest statyczny czy dynamiczny?
    • magmagda12 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 24.07.12, 14:13
      Nieco późno odpowiadam, ale może inni skorzystają.
      Bywa, że internet działa i jest OK. Ale kiedy po raz kolejny w ciągu dnia trzeba wszystko restartować i czekać na połączenie, to jest to irytujące.
      Co do obsługi - wielokrotnie awarie są wg JJS z przyczyny braku prądu w skrzynkach zasilających a raz niemiły Pan z obsługi klienta powiedział, że to musi potrwać, aż ktoś z Wesołej do Ząbek dojedzie i nie był w stanie nawet stwierdzić, czy już ktoś wyruszył i czy w ogóle o jakiejś awarii coś wie.
      Telewizja też często odmawia posłuszeństwa.
      Nie polecam.
      • jjs_admin Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 25.07.12, 00:41
        witam

proszę nie rozsiewać nie prawdy na każdym bloku którym świadczymy tv kablową i internet mamy ups-y które wytrzymują około 1,5 godziny jedynym obiektem w którym zdarzają się problemy to ul powstańców 26F klatka 1 niestety nie mam możliwości instalacji większego ups-a brak miejsca oto up-time urządzania zab-acc-pow-26F/1 uptime is 11 weeks, 5 days, 9 hours, 49 minutes to nie obserwujemy kilku przerw dziennie lecz od ponad 2 miesięcy bezawaryjne działanie usług.
        Trochę się Pani zapędziła ledwie zdążyła wysłać maila do biura od razy trzeba było nasmarować na forum a tu up-time z Pani bloku zab-acc-dzika41/1G uptime is 36 weeks, 4 days, 12 hours, 12 minutes

pozdrawiam
        administrator JJS
        • widow Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 25.07.12, 09:01
          Tak z ciekawości pytam: jak się ma działanie UPS'ów do np. zwiechy Waszego sprzętu sieciowego? Jakoś nie przekonuje mnie Pana argumentacja, że jak UPS nie załączył się przez ileś tam tygodni - to wniosek, że dostęp do sieci MUSI być na 100% :)))
          Lepiej się przyznać, że pady netu się zdarzają i tyle.

Aha i jeszcze jedna uwaga do wcześniejszego postu oburzonej magmagda12 - jeżeli konieczny jest reset routera w domu, tzn., że to nie jest wina dostawcy usługi, ale samego sprzętu w domu :)))
          • toorop Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 25.07.12, 09:13
            Polecam.
            Internet+TV działa bez zarzutów.

Pozdrawiam,
        • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 26.07.12, 10:11
          Panie adminie JJS.
          Ja was przeważnie bronię bo mi chodzi wszystko bez zarzutów.
          Jedne co mnie oburza, to to że łatwo jest podpisać umowę, uruchomić dodatkowe usługi, ale w drugą stronę to już masakra. Wtedy unikacie kontaktu z klientem jak ognia.
          Od czterech miesięcy nie mogę się doprosić o aneks do przedłużenia umowy (oczywiście w umowie jest że jak nie wypowiem do określonego terminu to z automatu przedłuża się umowa na 2 lata - może o to wam chodzi.) . Dzwoniłem do firmy , i pisałem na wszystkie możliwe maile. Za każdym razem dostawałem info że już się tym zajmą. Nie mam niestety czasu żeby podjechać do siedziby firmy i na miejscu załatwić sprawę, taka praca... chyba że urlop wezmę jak do wizyty w urzędzie.
          Może Pan admin da mi info na maila, czy już mi przedłużyliście na następne 2 lata.
          Pozdrawiam
          • cynista Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 01.08.12, 16:16
            U-C-I-E-K-A-C J-A-K N-A-J-D-A-L-E-J
        • los_super_ktos Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 06.08.12, 21:35
          Szanowny Panie Adminie,

Jeżeli już tak żarliwie broni Pan swojej racji to prosze używać argumentów prawdziwych. Akurat sytuacja, którą opisała magmagda12 zdarza się u Was często. Czy w bloku przy Szwoleżerów 126a też macie UPSa? Ostatnio na restart Waszego sprzętu w mojej klatce czekałem dwa dni! A chodziło tylko o włożenie śrubokręta w zworki :).
          Mam wrażenie, że rozwiązując z Wami umowę zrobiłem Wam przysługę. Pewnie akurat tutaj ups sie nie opłacał.

Pozdrawiam
          • jjs_admin Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 07.08.12, 21:48
            witam

admin tez człowiek bywa na urlopie a dyskusja była o blokach podpiętych do światłowodu a budynek przy szwoleżerów nie jest podpięty do takiej infrastruktury.

pozdrawiam
    • rat.med Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 01.08.12, 16:43
      forum.gazeta.pl/forum/w,65951,130391764,130391764,JJS_czyli_niepowtarzalne_usterki.html
      polecam ten watek.
      Perypetie klienta z jjs :)
    • sacrebis Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 14.08.12, 23:42
      A ja muszę pochwalić jjs z innego powodu
      kilka lat temu podpisałem umowę na 1mb/512kb za 59zł na 12 miesięcy
      od tego czasu umowa sama mi się przedłuża - ok
      ale przy tym prędkość (bez żadnej ingerencji z mojej strony) podnieśli mi najpierw na 2mb a teraz już na 6mb

brawo, brawo

to jest główny powód dlaczego jeszcze nie zrezygnowałem (stabilność, pingi, dostępność jest na wystarczająco wysokim poziomie)

moim zdaniem bardzo słuszna strategia dbania o klienta
    • pelar-gonia Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 25.08.12, 17:25
      Witaj,
      lepiej z diabłem podpisać umowę, niż z jjs. Szukaj dalej. Może jakiś mobilny. Teraz dość dużo jest dobrych ofert.
      Pzdr
      • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 26.08.12, 16:19
        Mobilny zamiast stałego łącza???? Rozumiem, że kobieta to pisze. Pani pelar-gonia jest chyba przedstawicielem jakieś firmy. Bo nawet przeglądając Pudelka widać różnicę między mobilnym internetem a stacjonarnym.
        Ta zmiana prędkości jak pisał sacrebis potwierdzam, to duży plus.
        Pisałem o tym w poprzednich postach :
        www.grafik3d2.pl/grafika/speed1.jpg
        www.grafik3d2.pl/grafika/speed2.jpg
        Ping zawsze na bardzo wysokim poziomie
        • jozef.balcerek Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 26.08.12, 23:39
          jak na bardzo wysokim to bym nie bral bo z zalozenia im nizszy tym lepszy :-D
          • pablo120375 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 27.08.12, 23:44
            robertrobo chłodziło o wysoką jakość czasów a nie wysokie czasy trzeba ze zrozumieniem czytać lub spojrzeć na załączane wyniki 5 ms to chyba nie są wysokie pingi - www.grafik3d2.pl/grafika/speed2.jpg
            • jozef.balcerek Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 28.08.12, 11:55
              a moze trzeba pisac ze zrozumieniem :) nie kazdy jest obyty w zargonie it

"Ping zawsze na bardzo wysokim poziomie"
              • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 28.08.12, 13:00
                Przepraszam siedziałem do góry nogami, jak porównywałem wyniki. :)
    • robertrobo Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 03.09.12, 19:13
      Ja to chyba jestem w czepku urodzony, bo nie mam problemu z działaniem JJS.
      Zwiecha dekodera może raz na miesiąc się zdarzy.
      Zgłaszałeś ten problem?
      I nie pracownikiem ani znajomym JJS.
      Poczekaj do końca umowy, i zmień operatora.
      • kruq_1 Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 03.09.12, 19:27
        Owszem. Kiedyś miała miejsce trzy czy czterodniowa przerwa w dostawie telewizji. Zgłoszone pierwszego dnia. Kolejnego dnia nadal nic, więc zgłoszenie ponowione. Przyjęte i kolejna obietnica zajęcia się sprawą. Trzeciego dnia, zgłaszamy problem a oni nic nie wiedzą i nie mają pojęcia o co chodzi :-)

Oglądałeś filmik, do którego link przesłałem? Takich "cudów" cała masa miała miejsce i nie było tygodnia, żeby coś się nie działo. Kolejną ciekawostkę opisywałem na innim forum, kiedy to leciał u nich (w jjs) film na tvn bez tłumaczenia podczas, gdy UPC, które miałem w drugim mieszkaniu nadawało w najlepsze z tłumaczeniem :-)
        • pablo120375 Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 04.09.12, 00:30
          precz z trolem
          • kruq_1 Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 04.09.12, 19:41
            Trol to oczywiście jjs
            • marcinn998 Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 07.04.13, 17:20
              Co robicie z faktem ze zabrali n premium i dali jakieś gów.... filmboxy?
              • kalbud Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 07.04.13, 18:08
                Tępaku a co to ma do głównego wątku?

marcinn998 napisał(a):

> Co robicie z faktem ze zabrali n premium i dali jakieś gów.... filmboxy?
                • marcinn998 Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 07.04.13, 18:17
                  Tak jak w tytule wątku ale widzę że ciężko u Ciebie ze zrozumieniem. Po za tym skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia po co sie odzywasz i obrażasz innych?
                  • ka_siula48a Re: Internet i telewizja JJS totalna porażka 30.10.14, 19:52
                    Witam, ja właśnie rozpoczynam batalię z żenującym operatorem JJS i moją ulubioną panią Marzenką K.
                    Opiszę Państwu jaki standard obsługi stosuje ten operator. Decyzje podejmijcie sami.

Nawiązałam z nimi współpracę w 2008 roku. Umowa przedłużała mi się co 12 m-cy, więc bez tzw kary mogłam ją rozwiązać jedynie raz w roku- 30 dni przed końcem umowy terminowej. Ok, to nie tragedia, wiedziałam co podpisałam a niestety nie było alternatywy. Gdy w moim budynku podłączył się nowy operator (swoja drogą mój wieloletni pracodawca) postanowiłam skorzystać z warunków pracowniczych i rozwiązałam umowę. Napisałam do nich @ o tym że jestem świadoma kary za niedotrzymanie promocji ale proszę o rozwiązanie umowy w trybie 30 dni. I tu się wszystko zaczęło.... najpierw wspomniana Pani Marzenka zapytała mnie jak jakiegoś przygłupa ponownie czy jestem świadoma kary za zerwanie umowy, więc cierpliwie powtórzyłam tę informację. Zwróciłam się również z prośbą o informację o kwocie kary za brakujące 4 miesiące do końca zobowiązania. Znam te przepisy jak własna kieszeń pracuje w klientem w tym zakresie od 8 lat. Pani Marzenka wyliczyła mi karę za CAŁY OKRES TRWANIA UMOWY PROMOCYJNEJ, a nie raczyła jej pomniejszyć o wykorzystane miesiące. Innymi słowy kara jej wyszła prawie 300 zł, a według ustawy powinno być 132zł. Jeszcze pełna nadziei i wiary że to tylko pomyłka napisałam reklamację z powołaniem się na ustawę prawo telekomunikacyjne itd itd , otrzymałam odpowiedź ...
                    "Oczywiście gratukuje rozumienia tego co się czyta, ten art.57pkt 6, który Pani zachęca do czytania wyraźnie mówi:
                    "....proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania"

czyli to co dokładnie wyczyłam, zwarła pani umowę w lutym a zakończyła w październiku, bo miesięczny okres wypowiedzenia jest i za ten czas ma Pani zwrócić różnicę zgodnie z ustawą , którą Pani nam przesłała i która znamy.
                    Zanim napisze pani do UKE proszę aby ktoś Paniu wytłumaczył zapisy, który nawyraźniej Pani nie rozumie."

Taki to mają standard prowadzenia korespondencji z klientem i prosze mi wierzyć to jest tylko wycinek naszej rozmowy elektronicznej.

Oczywiście interpretacja art 57pkt6 tylko połowiczna, ostatniego zdania już nie doczytali, ale nie poddałam się napisałam skargę do UKE. Oczywiście wyszło na moje. Miałam rację i JJS ma albo niedouczonych pracowników, albo celowo działa w złej wierze i utrudnia klientowi odejście od nich. Nigdy więcej choćbym miała żyć bez dostępu do sieci. To niestety nie koniec mojej smutnej batalii bo UKE oczywiście przyznało mi rację ale nie może w żaden sposób przymusić tego operatora do korekty naliczeń na prawidłowe. Do UKE JJS udzieliło odpowiedzi w podobnym standardzie i oczywiście nie przyznali się do błędu. Dziś rozmawiałam z tej sprawie z UKE z Panią która prowadzi moją sprawę i poinformowała mnie, że zarządzono im kontrolę a TO POSKUTKUJE ZNACZNIE WIĘKSZĄ KONSEKWENCJĄ NIŻ TYLKO KOREKTA MOJEJ FAKTURY. Państwu z JJS życzę powodzenia bo możecie dostać karę rzędu nawet 10% waszych rocznych dochodów...  Przyznaję że ja jestem daleka od takich drastycznych poczynań i wcale tego nie chciałam. Próbowałam drogą mediacyjną, nie udało się więc dla swojej własnej satysfakcji idę z tym do sądu jeśli JJS nie zgodzi się na sąd polubowny to sprawa trafi do powszechnego (trudno, długo potrwa ale za takie traktowanie klienta się należy i firma straci i dobre imię i paru klientów a ja dostanę co mi należne). Nie zależy mi na niczym innym jak tylko prawidłowym naliczeniu kary, którą CHCĘ im zapłacić!
                    Zostaje tylko pytanie czy naprawdę warto aż tak iść z klientem na udry??? Czy wogóle JJS ma w swoich zasobach coś takiego jak wysokie standardy obsługi klienta? goodwill? elastyczne podejście? czy wogóle odróżnia czym skarga a czym reklamacja? Proszę Państwa w tej firmie nic takiego się nie przewija, i niestety nic was nie chroni. Najdelikatniej mówiąc odradzam każdemu!
    • gosieeenka Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 29.08.13, 16:09
      Odradzam wszystkim, którzy zastanawiają się nad podpisaniem umowy z JJS.
      Szczyt ignorancji ze strony obsługi, niekompetencja i nieżyczliwość! Ponadto notoryczne kilkunastominutowe przerwy w nadawaniu internetu. Poza tym nawet nie podpisując umowy pracownicy tej firmy twierdzą, że umowa została podpisana i straszą karami. ODRADZAM!!!
    • pawelboguszewski Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 08.02.15, 19:43
      Witam,
      JJS - omijać tą firmę jak największym łukiem. Byłem klientem tej firmy przez wiele lat i roku 2014 posunęła się do takiej bezczelności że internetu nie było a odpowiadała, że wszystko jest OK. Wywiązałem się z umowy w 100% i nie przedłużyłem współpracy. JJS chce wyłudzić ode mnie karę za nie przedłużenie umowy. Tragedia. Już skierowałem sprawę do prawnika. Dodatkowo jestem straszony smsami z jakiś bramek smsiaki bez podpisu. Przekażę sprawę na policję. Dzwoniłem po numer, który został podany w smsie, pracownik nawet się nie przedstawił. Będę również kierował pozwy cywilne ...

Ostatni sms bez podpisu, że zostałem wpisany do BIK KRD i jest prowadzona sprawa komornicza - to już przelał szalę. Jest osobą, która nie zalega z żadną płatnością, a tutaj oszuś.... i złodz... postępują w taki sposób.
      • kruq_1 JJS - przegrało w sądzie. 13.02.15, 21:39
        Witam,

Spora część forumowiczów zna moje przejścia z tym tandetnym operatorem ale dla innych w telegraficznym skrócie opiszę co i jak:
        1. podpisanie umowy na internet i tv (nie było wówczas innego dostawcy)
        2. fatalna jakość ich usług, szczególnie w zakresie tv. Wieszający się dekoder, brak obrazu, migotania, brak tv całkiem nie z winy dekodera.
        3. bezskuteczne zgłaszanie usterek i najczęstsza odpowiedź: "U MNIE DZIAŁA"
        4. zamieszczenie informacji o tym na forach internetowych
        5. bezczelne odpowiedzi pracowników firmy JJS głównie jjs_admina - zarzucanie mi kłamstwa.
        6. zamieszczenie na youtube filmu przedstawiającego kolejną usterkę
        7. dalsze pyskowanie jjs_admina

W końcu jjs złożyło pozew do sądu oskarżając mnie o kłamstwa i obraźliwe wpisy. Podczas rozprawy okazało się, że tak naprawdę nie mają pojęcia o tym kto i kiedy zgłasza usterkę czy reklamację telefoniczną, bo nie prowadzą żadnego rejestru takich zgłoszeń. Nic dziwnego, że w takiej sytuacji można udawać, że zgłoszeń nie było lub było ich mniej niż w rzeczywistości. Ponadto wezwany na świadka jjs_admin wymyślał nieistniejące punkty regulaminu, które miały dowodzić tego, że dokonywane przez nas zgłoszenia były niezgodne z "procedurą". Kłamstwo szybko wykazałem.
        Sąd oczyścił mnie ze wszystkich zarzutów. W uzasadnieniu stwierdzono, że miałem pełne prawo do zamieszczania opinii na temat usług tego hmmm... "operatora" a moje działania były "w czynie społecznym" bo dzięki nim potencjalni klienci mogli poznać opinię użytkownika.

jjs oczywiście odwołało się od wyroku. W dniu dzisiejszym odbyła się rozprawa, na której wniosek został odrzucony jako całkowicie bezzasadny. Sąd Odwoławczy w pełni zgodził się z uzasadnieniem wyroku Sądu Pierwszej Instancji. Wyrok jest prawomocny.

Podsumowując: fatalna jakość usług, niezmienna od wielu lat (na rozprawie przedstawiłem ok 40 negatywnych opinii z różnych for, różnych miast), niezmiennie bezczelne traktowanie klienta, uchylanie się od poprawy jakości usług głupimi tłumaczeniami, na koniec próby zastraszania niezadowolonych klientów.
        • elagazeta11 Re: JJS - przegrało w sądzie. 10.04.15, 15:45
          FATALNA podkreślam FATALNA jakoś obsługi klienta. Pierwszy raz w życiu spotkałam się z takim traktowaniem i tak delikantnie mówiąc "niegrzecznym" sposobem prowadzenia rozmowy z klientem.
          wściekłego, że wogóle dzwonię i zawracam mu D. Mówił jakieś dziwne rzeczy typu "a skąd ja mam wiedzieć dlaczego nie działa, nie jestem u pani w mieszkaniu, proszę sobie kablem poruszać, nie wiem". Powiedziałam Panu że takie zachowanie to brak profesjonalizmu, że dzwonię po pomoc i słyszę taki ton, takie słowa. Pracownik JJS ironicznie zapytał czy może zapisać się do mnie na szkolenie z marketingu (nie wiem co marketing ma tutaj do rzeczy, ale rozumiem że pan mógł pomylić marketing z obsługą klienta) oraz powiedział kilka innych nieuprzejmych rzeczy pod moim adresem typu "nie zna pani podstawowych zasad nawet się pani nie przedstawiła!!" (ale uprzejmy pan oczywiście sam się nie przedstawił, śmieszny :) po czym...odłączył się. Oczywiście po chwili zadzwoniłam ponownie z pytaniem dlaczego pan się odłączył oraz z pytaniem o pana imię i nazwisko, ale nie jest to warte dlaszego komentarza.
          Poziom prostactwa bezczelności i zuchwalstwa- nie do opisania. Rozumiem że za dobrze im się powodzi, dlatego nie szanują swoich klientów i dlatego tak własnie wyglada "obsługa klienta" w tej firmie (czyli wszystko to wina klienta). Mam nadzieję że wielu klientów stracą z tego powodu.

Nie jest to sprawa jakiś specjalnych szkoleń "z marketingu"?:) ale sprawa zwykłej kultury osobistej.
    • elagazeta11 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 10.04.15, 15:49
      FATALNA podkreślam FATALNA jakoś obsługi klienta. Pierwszy raz w życiu spotkałam się z takim traktowaniem i tak delikantnie mówiąc "niegrzecznym" sposobem prowadzenia rozmowy z klientem. Zadzwoniłam z pytaniem o problem z kablówką (a raczej jej brakiem u mnie...). Pan o dpoczątku rozmowy sprawiał wrażenie wściekłego, że wogóle dzwonię i zawracam mu D.
      Mówił jakieś dziwne rzeczy typu "a skąd ja mam wiedzieć dlaczego nie działa, nie jestem u pani w mieszkaniu, proszę sobie kablem poruszać, nie wiem". Powiedziałam Panu że takie zachowanie to brak profesjonalizmu, że dzwonię po pomoc i słyszę taki ton, takie słowa. Pracownik JJS ironicznie zapytał czy może zapisać się do mnie na szkolenie z marketingu (nie wiem co marketing ma tutaj do rzeczy, ale rozumiem że pan mógł pomylić marketing z obsługą klienta) oraz powiedział kilka innych nieuprzejmych rzeczy pod moim adresem typu "nie zna pani podstawowych zasad nawet się pani nie przedstawiła!!" (ale uprzejmy pan oczywiście sam się nie przedstawił, śmieszny :) po czym...odłączył się. Oczywiście po chwili zadzwoniłam ponownie z pytaniem dlaczego pan się odłączył oraz z pytaniem o pana imię i nazwisko, ale nie jest to warte dlaszego komentarza.
      Poziom prostactwa bezczelności i zuchwalstwa- nie do opisania. Rozumiem że za dobrze im się powodzi, dlatego nie szanują swoich klientów i dlatego tak własnie wyglada "obsługa klienta" w tej firmie (czyli wszystko to wina klienta). Mam nadzieję że wielu klientów stracą z tego powodu.

Nie jest to sprawa jakiś specjalnych szkoleń "z marketingu"?:) ale sprawa zwykłej kultury osobistej.
      • dudus86 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 10.04.15, 18:43
        Miałem w JJS internet przez 2 lata i osobiście złego słowa nie mogę powiedzieć. Abonament brałem zawsze na rok i gdy mi się umowa kończyła przedłużałem na następny rok. Nigdy nie maiłem problemu z brakiem dostępu do internetu dłuższym niż parę minut czy słabą prędkością łącza. Dzwoniąc na infolinię bylem traktowany normalnie, żadnych niepotrzebnych umileń czy też chamskich odzywek. Raz pokłóciłem się przez telefon z serwisantem bo test łącza wypadał mi bardzo słabo i myślałem że jest to spowodowane problemem łącza a okazało się że miałem problem z systemem operacyjnym swojego laptopa. Jedyną rzeczą która mi się w JJS nie podoba to to że gdy sprzedałem mieszkanie a nowy nabywca nie chciał internetu, JJS nie zaproponował mi żadnego rozwiązania problemu. Miałem do wyboru albo rozwiązać umowę i zapłacić dwukrotnie wyższa karę niż pozostała kwota abonamentu lub opłacić do końca abonament i rozwiązać umowę. Skorzystałem z tej drugiej opcji. JJS oczywiście zapomniało o moim rozwiązaniu umowy i przysłało mi na maila fakturę na kolejny miesiąc ( marzec 2015). Jednak po przesłaniu jeszcze raz pisma które wysłałem do nich 6 miesięcy temu bez problemu przysłali korektę faktury i rozwiązali umowę. Dlatego tez ja nie mam co narzekać na ta firmę. Teraz w nowym mieszkaniu będę zakladal internet i mam do wyboru UPC lub JJS. Na razie się zastanawiam co wybrać ale bardziej skłaniam się w stronę JJS bo mają umowę na 12 miesięcy a UPC chyba nie..
        • nuria0 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 19.06.15, 16:35
          to złodzieje, chcialam wypowiedziec umowe a oni prztjeli bez slowa wypowiedzenie a pozniej przyslali mi fv za zerwanie umowy!!!!!!!!!!nie polecam
          • observer2 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 20.07.15, 10:58
            Dziś od rana brak internetu.. Telefon firmy nie odpowiada. Ponieważ przejeżdżałam w pobliżu postanowiłam wstąpić do firmy - zamknięte.
            • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 20.07.15, 16:29
              Biuro otwarte jak mają ochotę. A zamknięte jest przeważnie jak będziesz chciał rozwiązać umowę. Jakbym wiedział, że będę musiał tyle warować pod drzwiami to bym wziął ze sobą kanapki.
              • observer2 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 22.07.15, 11:23
                Internetu dalej nie mam. Dziś o 11.00 znowu zamknięte. W poniedziałek dzwoniłam kilka razy - zgłaszała się automatyczna sekretarka - nie odbierają telefonów, chociaż wiem, że pracownik jest w biurze.
                Od poniedziałku wykonałam kilkanaście telefonów i 5 razy odwiedziłam biuro(2 razy zamknięte). Efektu brak.
                Opadam z sił...........
                • robertrobo Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 22.07.15, 12:25
                  Spróbuj na ten numer:
                  509-846-298
                  • kruq_1 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 02.08.15, 19:31
                    Przestrzegać przed tym pseudo operatorem i to nie tylko na ząbkowskim forum ale również w Zielonce, Markach, Kobyłce, Wołominie i gdzie się tylko da. Chociaż tam też masa ludzi narzeka na jakość tych ich usług i chamstwo pracowników ale im więcej ludzi się dowie o tym tym lepiej.
                    Zgłaszać do UOKiK i do innych nadrzędnych urzędów, niech mają kontrole i kary.
                    Może czas wreszcie doprowadzić do szczęśliwego zakończenia działalności tego dziadostwa tak aby nikt się już nie nabierał na ich oferty.
    • robertrobo2 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 09.08.15, 21:43
      czy wy też dostaliście 2 faktury za sierpień przecież nie można anulować faktury która dotarła do kontrahenta muszę to zgłosić do urzędu skarbowego żeby im wlepili kare bo ostania serwis to totalna porażka im więcej takich zgłoszeń tym większa będzie kara do dzieła zgłaszajmy
      • robertrobo2 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 18.08.15, 01:35
        jak tam ktoś zgłosił to do US.
    • robertrobo2 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 17.10.15, 21:57
      padła im serwera pocztowy i wystawili komunikat na stronie aby pisać do nich na jjs.ulanska30@gmail.com pełna profeska :-) śmiechu warte
    • kerajm Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 21.10.15, 12:28
      Mam umowę na rok internet download 30 Mbitps, wczoraj testowałem i wychodzi 29,4 Mbps tak więc nie narzekam
      • robertrobo2 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 25.11.15, 21:58
        speed-test to nie wszytko ja mówię o odczuwalnej prędkości i obsłudze jak się uda dodzwonić to abrogacja biura powala zawsze wina po stronie klienta.
        • dudus86 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 27.11.15, 09:19
          W poprzednim mieszkaniu maiłem internet od JJS, prędkość 30 Mb/s i nie narzekałem przez prawie 2 lata. teraz w nowym mieszkaniu mam UPC 60Mb/s + telewizja i wydaje mi się że internet z JJS chodził szybciej i nie miałem problemów a na UPC czasem mam. Możliwe że jest to kwestia rutera z UPC ale niestety nie mogę go wymienić na zwykły jaki miałem w JJS bo internet nie idzie po skrętce i zwykłej wtyczce rj45 tylko po kablu telewizyjnym i złączu F :(
    • chachel27 Re: Internet JJS - jakie są wasze opinie? 17.05.16, 15:33
      Jak dla mnie mega porażka. Internet na deklarowany 30mb jest 10x wolniejszy. TV ok ale jak nie ma internetu to i TV. Chciałem wypowiedzieć umowę bo minęło już 2 lata ale naliczyli mi karę ponad 500zł bo umowa przedłuża się automatycznie na kolejne 2 lata. NIE POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka