Dodaj do ulubionych

szkoła językowa

04.09.12, 19:29
Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych szkół językowych w Ząbkach
www.sukces-szkola.pl/
www.jasky.pl/eduenglish/
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • azi-mut Re: szkoła językowa 04.09.12, 21:04
      Mogę się wypowiedzieć o sukcesie ale na temat zajęć dla dzieci: strata czasu i pieniędzy!
      Moje dziecko przez chodziło do tej szkoły przez ostatnie dwa lata (1-2 klasa). W te wakacje ze zdziwieniem stwierdziłem że on nawet nie umie powiedzieć jak się nazywa a przecież ma same szóstki z angielskiego i w szkole i w sukcesie. Dziękuję za taką naukę.
      • zma5 Re: szkoła językowa 05.09.12, 07:45
        dzięki za informacje ktoś jeszcze coś powie o tej drugiej szkole czy jest sens sobie zawracać nią głowę czy lepiej iść do warszawy do jakiejś i ewentualnie jaka polecacie????
        • robertrobo Re: szkoła językowa 05.09.12, 11:28
          Tak naprawdę to nie chodzi o szkołę, tylko o to jaki nauczyciel się trafi.
          Słyszałem dobre słowa o Archibald.
          Ja miałem zajęcia w firmie chyba z British Council - dwóch nauczycieli.
          Jeden tragedia a drugi rewelacja.
          Może warto znaleźć korepetytora, który będzie nam odpowiadał.
      • aneta-wu Re: szkoła językowa 05.09.12, 13:29
        Niestety nie mogę zgodzić się z powyższą opinią, ponieważ moje dziecko od 3 lat uczęszcza na zajęcia w Sukcesie i zarówno moja córka jak i ja jesteśmy bardzo zadowolone. Małe grupy, przyjazna atmosfera, zajęcia na terenie szkoły i naprawdę ciekawe zajęcia o których dziecko opowiada w domu z entuzjazmem. Szczerze polecam.
      • omsukces Re: szkoła językowa 05.09.12, 13:41
        Bardzo nam przykro z powodu takiej opinii na temat naszej szkoły.
        Każda uwaga jest cenna, a szczególnie ta przekazana osobiście.
        Ważne jest również żeby wszelkie zastrzeżenia przekazywać w trakcie trwania kursu, gdyż tylko wtedy możemy zareagować.
        Od 10-ciu lat staramy się żeby jakość naszych szkoleń pozostawała na najwyższym poziomie, co potwierdzają liczne pozytywne opinie naszych klientów oraz coraz większe zainteresowanie oferowanymi przez nas kursami.
        Patrząc na sprawę realnie wiadome jest, że nauka każdego języka obcego jest procesem i nie można wymagać od 8 letniego dziecka żeby po dwóch latach nauki mówiło płynnie po angielsku.

Mamy nadzieję, że w nowym roku szkolnym wszyscy nasi klienci będą zadowoleni i powiedzą nam o tym.

Pozdrawiamy i życzymy sukcesów,

Sukces-Szkolenia Językowe
        • azimut Re: szkoła językowa 05.09.12, 18:42
          Może dlatego moje dziecko lepiej znało angielski w przedszkolu niż po 2 latach nauki w sukcesie bo nie widzi pani różnicy między płynnym mówieniem po angielsku, a umiejętnością powiedzenia po angielsku jak się nazywa. No chyba że w państwa szkole tego uczą dopiero w grupach dla zaawansowanych.
          Też byłem zadowolony z sukcesu przez dwa lata bo pytałem dziecko czy jemu się podobają zajęcia. Odpowiedź zawsze była "tak". Ale teraz kiedy poprosiłem go o powiedzenie po angielsku najprostszego zdania i usłyszałem że nie umie, to zapytałem go co przez te 2 lata robili na zajęciach. W odpowiedzi usłyszałem "bawimy się".
          • omsukces Re: szkoła językowa 05.09.12, 19:16
            Trudno nam się odnieść do anonimowych wpisów. Serdecznie zapraszam Pana z dzieckiem do naszej szkoły. Zapoznamy Pana z programem, który zrealizowaliśmy w 1 i 2 klasie. Wspólnie zweryfikujemy umiejętności dziecka. Jeżeli okaże się, że rzeczywiście Pana zarzuty są słuszne zaoferujemy Pana dziecku darmowy kurs.

Ola Ławeczko
            • azimut Re: szkoła językowa 05.09.12, 19:51
              Nie musi Pani udowadniać mi że zrealizowaliście Państwo program. Dla mnie od "realizacji programów" jest szkoła państwowa. Jakie umiejętności po realizacji tych programów dzieci wynoszą z tych szkół (a szczególnie z nauki języków obcych) wszyscy dobrze wiemy. Do prywatnej szkoły dziecko posyłam nie po to że by realizowało kolejny program. Mnie zależy na tym że by dziecko nauczyło się mówić po angielsku a nie pisać testy. Jeżeli po dwóch latach nauki w Państwa szkole widzę że dziecko nie jest w stanie powiedzieć najbardziej podstawowych zwrotów to uznaję że realizowany przez Państwa sposób nauczania nie jest skuteczny w przypadku mojego dziecka.
              Może moje oczekiwania są wygórowane, a może są one niekompatybilne z Państwa programem, tak czy inaczej uważam że jednak lepszym, a przede wszystkim bardziej skutecznym rozwiązaniem będą korepetycje (choć oczywiście droższym).
      • agnieszka.o1979 Re: szkoła językowa 10.09.12, 19:25
        a ja polecam Klinikę języka. Szkola dziala od niedawna, ale ja jestem zadowolona. Synek chodzi na niemiecki a ja na angielski i z czystym sumieniem polecam. Pani Magda wszystko organizuje- tel. 796 797 651
    • bighit Re: szkoła językowa 06.09.12, 08:18
      Nie wiem o jakie zajęcia dokładnie chodzi: dla dzieci, czy dorosłych?
      Moje dzieci chodzą do Sukcesu i dzięki tym zajęciom należą do najlepszych w klasach w ramach obowiązkowych zajęć w szkole. Tak więc uważam, że korzyści są bardzo wymierne.
      Ja natomiast uczęszczam tam na kurs jako osoba dorosła i uważam to za bardzo trafioną inwestycję.
      • zma5 Re: szkoła językowa 06.09.12, 09:22
        aha dzięki za info mi chodzi o zajęcia dla dorosłych chyba podjadę do szkoły i się dopytam co i jak :)
        • bighit Re: szkoła językowa 07.09.12, 12:25
          Polecam!
          • 218marcin Re: szkoła językowa 07.09.12, 20:00
            Ja również polecam szkołę Sukces-szkolenia językowe. Nigdzie nie spotkałem tak zaangażowanej lektorki jak tam. Zajęcia są zawsze świetnie przygotowane. Naprawdę warto.
    • krzyskosss Re: szkoła językowa 08.09.12, 13:25
      A ja nie jestem zadowolony z poziomu nauki w Sukcesie.
      Zmieniliśmy szkołę w zeszłym roku i to kompletnie inny poziom nauki.
      W Ząbkach jest sporo szkół, warto się rozejrzeć.
      Żeby nie było, że coś reklamuję, czy coś, to wystarczy w google wklepać: nauka angielskiego zabki, czy coś w tym stylu i wyskoczy cała lista.
      • zma5 Re: szkoła językowa 08.09.12, 18:49
        a powiedz konkretniej czemu jestes nie zadowolony? co do innych szkół to jest english way i jakaś koło stacji PKP więc którą ty byś polecił inna niz sukces?
        • kasiiia1982 Re: szkoła językowa 10.09.12, 12:37
          a ja polecam klinikę języka. Uczę się tam od lipca i jestem bardzo zadowolona. Co prawda na razie mam zajęcia u siebie w mieszkaniu, ale z tego co pani Magda mi ostatnio mówiła to szykują lokal gdzieś w okolicach Świerkowej i od października ruszają w nim kursy.
          Według mnie warto.

PZDR
          • krzyskosss Re: szkoła językowa 12.09.12, 11:35
            A o tej osobie to niestety krążą niepochlebne opinie..
        • krzyskosss Re: szkoła językowa 12.09.12, 11:25
          Nie byłem zadowolony z nauki w Sukcesie, bo w sumie to były słabe postępy w nauce.
          Wydaje mi się, że jeśli dzieci gdzieś chodzą dodatkowo, to powinno mieć to odzwierciedlenie w ocenach w szkole, zwłaszcza że wg "przerabianego" materiału był to poziom wyższy niż na lekcjach w szkole.
          A tu się okazuje, że tak nie jest.

Dlatego zmieniliśmy szkołę, ale nie będę jej reklamował, bo uważam że to nieetyczne.
          Każdy ma własny rozum i może wybrać, albo popytać znajomych.
    • zuo3 Re: szkoła językowa 12.09.12, 09:38
      Polecam Sukces, moje dziecko chodzi - robi postępy w nauce, jest zadowolone - czego chcieć więcej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka