Dodaj do ulubionych

Betamed bez Pediatry ?????

20.05.13, 09:33
Właśnie się dowiedziałam, że Dok. Bielańska znika z Betamedu do końca miesiąca. Czy możecie polecić, gdzie teraz się przenieść, bo nie dość, że tu non-stop kolejki, to teraz jeszcze nie będzie Pediatry z prawdziwego zdarzenia. Pomóżcie, bo moje synalki non-stop chorują i potrzebuję rzetelnego lekarza w Ząbkach.

Ale będę tęsknić za Panią Doktor :(
Obserwuj wątek
    • cliooooo Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 09:54
      A czy wiadomo, gdzie się przenosi?
      • doom63 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 10:24
        Z tego co się dowiedziałam to daleczko do Warszawy. Nie ma szans z dziećmi do niej jeździć :(
        • ranoma Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 11:45
          Ja się z BetaMedu przepisałam do przychodni na Powstańców i chodzę z dziećmi do dr Śmirskiej- trochę się obawiałam bo na forum nie miała zbyt pochlebnych opinii ale im dłużej do niej chodzę i ją poznaję to twierdzę, że po prostu jakiś "życzliwy człowiek" mścił się na niej za coś bo uważam ją za bardzo dobrego lekarza :)
          P.S. A co z dr Oliwą-Kanią? też się wyniosła? Z BetaMedu wszyscy się wyniosą bo ta przychodnia to śmiech na sali...
          • etam2.0 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 11:57
            Dlaczego "śmiech na sali"? Chodzę do tej przychodni i nie narzekam. W czym problem, że "śmiech na sali"?
            • kokosik99 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 13:50
              Wizyta zamawiana ponad miesiąc temu a dwa dni przed telefon ze wizyta odwołana bo limity się wyczerpały ale prywatnie zapraszamy....szkoda gadać.
            • ranoma Re: Betamed bez Pediatry ????? 21.05.13, 22:27
              Choćby z tego tytułu, że jak wstaję w poniedziałek rano, dziecko ma prawie 40 stopni gorączki, dzwonię do przychodni a oni mi mówią, że najwcześniej mogą mnie zapisać na piątek, ewentualnie prywatnie po 18.... moim zdaniem to śmieszne- mam 2 tygodnie czy tydzień wcześniej wiedzieć, że dziecko będzie chore??
              A to, że nie mają miejsc nie wynika z tego, że mają duże obłożenie- zwróćcie uwagę ile osób jest zapisanych na "państwowe wizyty"- garstka- chcą sobie za wszelką cenę dorobić wizytami prywatnymi. To nie jest kwestia obłożenia tylko złego zarządzania- ale to się raczej nie zmieni... Ja stamtąd uciekłam- innym też radzę
          • doom63 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 13:54
            O Powstańców to ja nie mam pochlebnej opinii - dużo moich znajomych, którzy tam mieszkają przeniosło się do jakiejś nowej przychodni na kursickiego i chwalą sobie, że pomiędzy obsługą oraz lekarzami w nowym miejscu jest przepaść jakościowa. Powstańców zdecydowanie odpada - umieją tylko wysłać do szpitala w Wołominie, zresztą wystarczy poczytać na naszym forum, co tam się dzieje.

Z drugiej strony muszę się podpytać, gdzie ta nowa przychodnia, bo nie mogę znaleźć ulicy, o której mi mówili znajomi :(
            • bazder Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 14:01
              He he kursickiego :)

Ta nowa przychodnia to leczymed - tutaj masz ich stronkę www.leczymed.pl, są na KRASICKIEGO (uliczka w bok od Powstańców, na wysokości nowej restauracji San Marino).

Zapisałem się tam i nie narzekam. Miła obsługa, numerki nawet do pediatry mają od ręki - zresztą bardzo ceniona Dok. Gołębiewska. Ponadto zawsze mają w zapasie Dok. Jankowskiego, który też leczy dzieci. Świeży lokal i miła recepcja, gdzie na pewno nie będziesz się musiała kłaniać i prosić o pozwolenie na wizytę ;)
          • zawiedziony1980 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 15:54
            Cała rodziną jesteśmy zapisani do beta-med
            Mam dwoje dzieci
            W tej chwili u różnych Pań doktor syn u dr. Bielańskiej córka u dr. Kani
            Z obu Pań Dr. jestem zadowolony
            Tak samo jak z przychodni - a to że niema miejsc do lekarzy świadczy tylko o tym, że lekarze i przychodnia mają większe wzięcie niż możliwości przerobowe. To NFZ wymyślił, że na lekarza ma przypadać 2500 pacjentów.
            I na pewno jest racja, że w przychodni nowo powstałej nie ma problemu z zapisaniem się : mała ilość pacjentów jest super dla wszystkich.
            A tak w ogóle jak przejrzałem wpisy w internecie to te posty są powielane (szczególnie ich treść).
            Życzę każdemu choremu dziecku nie gorszej opieki niż w Beta-med.
            A rodzicom - wyrozumiałości dla Pań i Panów lekarzy, którzy starają się pomagać chorym.

• wiola_bartosz Re: Betamed bez Pediatry ????? 21.05.13, 14:05
          No daleczko daleczko na Bródno...
    • kloos13 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 14:10
      co Ty człowieku piszesz jak bez pediatry jak jest ich co najmniej 3 ...... i czy Twoja informacja jest w ogóle rzetelna czy napisałeś sobie ot tak po prostu że dr Bielańska odchodzi bo matka ciotki wuja brata teścia tak powiedziała ? bez sensu przychodnia jest bardzo dobra i w przeciwieństwie do vitalu LeczyMedu czy ten na powstańców na samym końcu ma specjalistów na miejscu do których ze skierowaniem idziesz na DARMO na miejscu . nie ma co się zachwycać tym że w LeczyMedzie nie ma kolejek bo niby jak mają tam być jak jest zapisane tam mało osób ... tak samo cytat ze strony LeczyMedu:

"Wizyty u specjalistów nie podlegają w naszym Centrum pod zakres darmowych badań opłacanych przez NFZ. Wizyty i konsultacje działają w oparciu o odpłatne wizyty pacjentów lub płatne wizyty lekarskie w domu"

równie dobrze mogę wypisać liste wszystkich specjalistów którzy są dostępni w Polsce i podpisać że wszystko jest fajnie ale musisz za to zapłacić z własnej kieszeni taka jest różnica że w Beta-Medzie masz specjalistów w ramach umowy NFZ i są NIEODPŁATNI naturalnie o ile jest się zapisanym. nie ma co podniecać się tym że mają ładną stronę liczy się to jak się tam leczy i co przychodnia moze zaoferować

Pozdrawiam
      • doom63 Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 16:00
        Wow ile jadu w jednym poście, aż strach biednej kobiecie Pana spotkać na ulicy.

Nie wiem co Pan ma do leczymedu i nie wiele mnie to interesuje, bo ja szukam tylko DOBREGO PEDIATRY. Według mnie jedynym racjonalnym w Pana przychodni była Dok. Bielańska i mam prawo tak uważać, bo do niej chodziłam z dziećmi. Nie interesują mnie Pana wynaturzenia na temat innych specjalistów, cytaty i załączniki, bo się o to nie pytałam. Odnośnie kolejek w B to są niemiłosierne i wiem to z praktyki, a nie życzeń ... właściciela ????

Jeśli tak bardzo Panu zaszła za skórę nowa przychodnia leczymed, to chyba tylko z tego powodu się tam pofatyguję i sprawdzę.

Co do poziomu Pana wypowiedzi zacytuję z filmu "Chamstwa nie zniesę".
      • bazder Re: Betamed bez Pediatry ????? 20.05.13, 18:58
        kloos13 napisał(a):

>do vitalu LeczyMedu cz y ten na powstańców na samym końcu ma specjalistów na miejscu do których ze ski
        > erowaniem idziesz na DARMO na miejscu . nie ma co się zachwycać tym że w LeczyM
        > edzie nie ma kolejek bo niby jak mają tam być jak jest zapisane tam mało osób .

Nie wiem czy przez przypadek, ale bardzo mi się podoba Twój komentarz:

idziesz NA DARMO na miejscu :)

To chyba wszystko dobrze opisuje.

I tak z innej beczki, trochę kultury do kobiet.
        • kloos13 Re: Betamed bez Pediatry ????? 21.05.13, 10:11
          obrońcy moralności i kultury dyskusja z kimś kto zwraca uwagę na to że jest się obrażanym i poucza innych żeby tego nie robili pokaż mi gdzie kogokolwiek obraziłem a jak nie, to nie oskarżaj mnie o coś bo masz takie subiektywne odczucie gdyż napisałem coś z czym się nie zgadzasz ..... co do wypowiedzi doom63 odpowiedz na Twoje pytanie udzieliłem Ci na samym początku mojego postu że lekarze są ale jak się komuś któryś z nich nie podoba to nikt przecież pod przymusem nie zaciąga Twojego dziecka ani Ciebie a pisanie na forum takich rzeczy że w B nie ma pediatry woła o pomstę do nieba skoro wiesz że są.....
          • mapo1 Beta-Med 21.05.13, 14:32
            uwagi odnośnie beta-medu:
            - moje dziecko w wieku przedszkolnym często choruje, niestety dostać się do Beta-Medu w okresie jesienno-zimowym jest bardzo ciężko, w efekcie ostatnio często korzystałam z przychodni na Powstańców w ramach pomocy wieczornej i świątecznej, gdyby nie ta możliwość musiała bym skorzystać z prywatnej wizyty lub czekać kilka dni, co w przypadku chorego dziecka jest absurdem
            - do szału mogą doprowadzić recepcjonistki z beta-medu, są niemiłe, zadają głupie pytania, i każą czekać na linii po czym nie odzywają się przez 10 min i człowiek wisi na linii i nabija sobie niepotrzebnie kasę - to naprawdę chore, a spotkało mnie to już nie raz
            - jeśli chodzi o opiekę na dorosłymi to dwa razy byłam chora w sezonie jesień-zima i ani razu nie udało mi się zapisać do lekarza w beta-medzie, tym razem znowu skorzystałam z pomocy wieczornej i świątecznej na Powstańców,
            - plusem jest pediatra Kania, która wydaje się być rozsądnym lekarzem, aczkolwiek jest średnio miła i z góry traktuje rodziców, ale to akurat nie jest takie ważne
            - plusem jest też to że na wizytę u ginekologa czekałam tylko 2 tygodnie

• betka_ka Re: Betamed bez Pediatry ????? 27.05.13, 17:48
      Czy ktoś wie, gdzie dr Bielańska będzie teraz przyjmowała, bo nie ukrywam że strasznie ubolewam z powodu jej odejścia. Chodzę do niej z synkiem przeszło 4 lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka