Dodaj do ulubionych

Wygoda segregacji śmieci

18.07.13, 08:57
Zastanawiam się czy nie przeszkadzają Państwu przy wyrzucaniu śmieci "segregowalnych" fakt, że pojemniki są zamknięte?
Chodzi o to, że zapewne znaczna większość nie ma osobnych siatek na każdy rodzaj śmieci, ale te które są "sortowalne", czyli plastik, szkło, metal, papier wrzuca do jednej siatki i dopiero w śmietniku rozdziela do właściwych kontenerów.
I tu pojawiło się utrudnienie w porównaniu do starych pojemników, ponieważ jedną ręką trzyma się siatkę ze śmieciami, drugą trzeba unieść i przytrzymać pokrywę kontenera i nagimnastykować się, aby z siatki wyjąć właściwy przedmiot.

Czy nie byłoby wygodniej, gdyby te pojemniki miały otwory, jak te stare, lub aby ich klapy były otwarte?
Obserwuj wątek
    • faked Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 09:36
      ja mam trzy kosze i w każdym oddzielny worek. Wynoszę je wtedy kiedy się zapełnią więc wrzucam po prostu cały worek do kontenera. Wyjątkiem jest szkło, które bardzo rzadko się pojawia. Wtedy przy okazji wyrzucam po jednej sztuce np. jak wychodzę z psem na spacer.
      • gach13 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 09:42
        Takie rzeczy tylko na naszym osiedlu już się do tego przyzwyczaiłem. Proponuję Pani proste rozwiązanie wyrzucanie śmieci razem z mężem. Jedno trzyma klapę drugie wyrzuca :) A może zatrudnić człowieka do unoszenia.

Pozdrawiam
        • gach13 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 09:44
          Przepraszam za gafę to przecież Pan Kruq. Apropo koszy dla Pana Kruqa również mam rozwiązanie otworzyć je tak jak bramę garażową, przy okazji będą się wietrzyć.
          • kruq_1 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 13:22
            Słaby pomysł (co mnie wcale nie dziwi), bo przecież akurat przez otwarte pokrywy, ktoś ukradnie akurat Pana śmieci.

Przykro mi, że nie podoba się Panu MOJE rozporządzenie w sprawie otwarcia bram i cały czas się Pan mnie o to czepia. Zatem proszę uważać, bo w każdej chwili mogę nakazać aby w określonych godzinach trzymał Pan otwarte drzwi do mieszkania.
            • gach13 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 14:48
              Nie o to chodzi Panie Kruq, że się czepiam otwartej bramy, tylko Pan twierdzi, że inni zajmują się niepotrzebnymi sprawami. Za to tematy poruszane przez Pana są tematami wagi Państwowej.
              Stwierdzenie "MOJE ROZPORZĄDZENIE" świadczy chyba o tym, że z samym premierem mamy do czynienia.
              Jeśli chodzi o śmieci to dobrze że są pojemniki zamykane przynajmniej nie śmierdzi.
              • kruq_1 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 15:09
                To Pan sam uczynił mnie tym "premierem". Ja tylko wyjaśniłem czemu ma służyć otwarta brama, wspierając się wyjaśnieniem autora niniejszego pomysłu - zarządcy. Natomiast Pan przyczepił się do mnie właśnie tak, jakby to było moje rozporządzenie.

Temat, który założyłem jest błahostką ale ja, w przeciwieństwie do autorów wielu innych tematów, nie założyłem go po to aby się do kogoś przyczepić, kogoś obsmarować czy wylać swoje frustracje, a w celu poznania opinii innych mieszkańców. Dostrzega Pan różnicę?
                • mieszkaniecvitalpark Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 15:33
                  już nie mogę czytać tych Waszych postów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • dlinci Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 15:44
                  Ja podobnie jak faked zbieram papier, szkło i plastik w oddzielne kosze i całościowo je opróżniam. Co prawda pojemniki z dziurami byłby może praktyczniejsze, ale chyba też mniej pojemne od tych co mamy teraz - pojawiłby się ich szereg, aby sprostać ilości produkowanych przez osiedle śmieci :-)

Pozostawienie pojemników otwartych to wg mnie mało estetyczna i higieniczna opcja.

Zatem głosuję za tym co jest i godzę się na gimnastykę stosowaną z kubłami śmieci :-)

pozdrawiam,
                • gach13 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 15:45
                  Przecież wyraziłem swoją opinie. Wolę zamknięty przynajmniej nie śmierdzi.
                  Myślę, że reszta woli już się nie wdawać w Pana durne pogawędki. I tak wiadomo,że będzie Pan próbował innym wpoić swoją opinie.
                  Z Pańskich wypowiedzi wnioskuję, że jest Pan typem narcyza uwielbiającego samego siebie i swoje mądrości.
                  • kruq_1 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 16:09
                    Gdyby tylko wyraził Pan swoją opinię to nie byłoby całej tej dyskusji ale w opinię musiała być wpleciona wycieczka osobista "dla Pana Kruka to czy tamto".

Mamy na osiedlu kilku szpiegów, obserwatorów, pieniaczy, strażników prawa i sprawiedliwości ale kto by się spodziewał, że mamy jeszcze psychologa - specjalistę od analizy osobowości, na podstawie forumowych postów :-)
                    • gach13 Re: Wygoda segregacji śmieci 18.07.13, 16:30
                      kryminologa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka