Dodaj do ulubionych

Osiedle NEPTUN (developer Polnord)

17.03.14, 12:32
Witam wszystkich!
Przymierzam się do zakupu mieszkania na osiedlu Neptun przy ul/ Powstańców 35 w Ząbkach.
O okolicy już trochę wiem z przeczytanego tutaj, natomiast nie mogę znaleźć info o developerze
oraz inwestycje? Ciekawa jestem jak poradzą sobie z wodami gruntowymi? Może ktoś z Was już zakupił mieszkanie u tego inwestora? Bardzo proszę o opinie.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • xsqr Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 17.03.14, 12:43
      Pytanie jak zaizolują ściany i fundamenty. Równie ważne będzie odprowadzenie wody na zjazdach do garaży. Ja kupiłem u Wiśniewskich (Powstańców 47) i jestem zadowolony. Wody w garażu nie ma, jest sucho i czysto, Dolcan z kolei sprawę zawalił i woda wiecznie u nich stoi (www.osiedlepowstancow.pl/viewtopic.php?f=16&t=414)
      Zainteresuj się też tym, czy Polnord zbuduje przed osiedlem chodnik czy nie (jak Dolcan - Powstańców 45)
      • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 29.09.14, 12:55
        PRoszę o podpowiedź, też jestem zainteresowany zakupem, byłem w tą sobotę na miejscu, nie wygląda to źle, na budowlance się wybitnie nie znam, ale prace prężnie idą do przodu, gipsy wyglądają na przyzwoite. Był ktoś oglądał? może zakupił? będę wdzięczny za opinie. Na nie których forach czytam nie pochlebne wpisy, i zaczynam się zastanawiać nad tym developerem
        • agnes1133 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 07.11.14, 18:02
          Witam, też jestem zainteresowana inwestycją, ale nie mogę znaleźć żadnych opinii na jej temat. Może ktoś może sie podzielić, najlepiej osoba, która już zakupiła tam mieszkanie.
          • paulwent Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 12.11.14, 00:13
            Najpierw proponuję się zastanowić nie nad deweloperem a lokalizacją. Np w środku tygodnia ( najlepiej w zimie) przyjechac rano i zobaczyc ile czasu jedzie autobus do rembertowa ( o ile przyjedzie), jaki jest korek na Powstańców a jaki bedzie jak wprowadzą się wszyscy do nowych bloków. Zadać sobie pytanie jaki będzie korek na Szwoleżerów jak już zamkną wyjazd na Żołnierską z Powstańców. Wtedy już przestaniecie myśleć czy deweloper do ry czy zły.
            • pan_bomba Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 12.11.14, 09:54
              Przecież wyjazd na Żołnierską z Powstańców będzie, to z Żołnierskiej nie będzie można skręcić w lewo w Powstańców.

A odnośnie autobusu do Rembertowa, to w zeszłym tygodniu postanowiłem eksperymentalnie zmienić trasę dojazdu do pracy na Mokotowie: zamiast 345 -> 512 -> metro pojechałem Z2 -> SKM/KM z Rembertowa do Śródmieścia -> metro i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, dojazd zajmował 20-40 minut mniej niż zwykle (oprócz jednego dnia, kiedy była jakaś awaria na torach, ale nawet wtedy nie byłem w pracy później niż kiedy jeździłem przez Młodzieńczą). Przede wszystkim zaskoczył mnie brak korków na Żołnierskiej pomiędzy Powstańców a Czwartaków, zarówno rano jak i wieczorem. I teraz zastanawiam się, czy to była jakaś tymczasowa anomalia, bo ludzie powyjeżdżali an urlopy, czy sytuacja na Żołnierskiej rzeczywiście się poprawiła?
          • agnes1133 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 13.11.14, 15:53
            Pomijając korki i kwestie dojazdu, czy ktoś moze merytorycznie wypowiedź się na temat inwestycji
            • agnes1133 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 13.11.14, 15:54
              kwestia garazy podziemnych, wykonawstwa itp
      • rob339 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 29.01.15, 23:38
        Kupilem tam mieszkanie, ogolnie developer ma dobra opinie i wyglada to narazie dobrze, budowa szybko posuwa sie do przodu. Etap pierwszy to ponad 70% sprzedanych mieszkan na kilka miesiecy przed oddaniem tej inwestycji. Oczywiscie jak sie tam bedzie mieszkalo nie wiem, ale mam nadzieje ze bedzie ok.Mysle ze warto sie zastanowic nad ta inwestycja...
        • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.01.15, 10:14
          No to jest nas więcej, też zaryzykowałem, udało mi się dostrzec pocztą pantoflową do osoby, która miała do czynienia ze spółką KB dom czyli wykonawcy robót na osiedlu. Cieszą się dobrą opinią. Jeżeli chodzi o teren na którym budowane jest osiedle nie wiem skąd opinie o wybitnie podmokłym terenie, skoro rodowici ,,ząbkowanie" twierdzą że były tam kiedyś pola uprawne aa nie bagna(ja twierdzą nie którzy) Tak naprawdę trafność wyboru może się potwierdzić za kilka ładnych miesięcy ale póki co wygląda to dobrze. Pomimo zapłaty nie ma problemu z kontaktem wejściem na budowę, obserwacją postępujących prac. I znacznie przyspieszenie prac w stosunku do ustalonego harmonogramu cieszy oko :)
          • ikar3 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.01.15, 20:50
            Witam. Tam nie było żadnych "pól uprawnych " ani bagien. Tam była cegielnia p. Wyszyńskiej. Średnio inteligentny geolog powinien wylłumaczyć czym grozi dla potomnych zerwanie warstw gliny. W garażach na budowach obok / np. LCC/ ciągle woda z którą niestety nie dają sobie rady, ale cena mieszkania / m2/ jest rzeczywiście konkurencyjna. Pozdrawiam.
            • agnes1133 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 31.01.15, 22:37
              W końcu pojawiło się coś merytorycznego :) Śledzę również tą inwestycję, ale obawiam się o te garaże czy nie będzie podobnie jak w LCC. Jednak być może to kwestia wykonania i zastosowanych technologii?? Może LCC nie zadbało o odpowiednie zabezpieczenie przed wodą??
              Poza tym czy planowana rozbudowa spalarni na ul. Goworka nie będzie miała wpływu na Ząbki - ok. 3 km. w lini prostej. A z drugiej strony Zielonka i plany przeniesienia kompostowni śmieci z Radiowa. Sam developer wywarł na mnie dobre wrażenie, ale przed podjęciem decyzji na tak powstrzymują mnie te kwestie.
            • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 02.02.15, 16:17
              Z rzutu mapy wynika że cegielnia była owszem, ale na jej miejscu stoi teraz bodajże pasaż ,,lcc" z tego rzutu wynika, że budowa Polnordu jest znacznie oddalona od Cegielni. A opowieść o polach uprawnych opowiedział mi mój klient, który w Ząbkach mieszka od początku lat ,,50"

wikimapia.org/5164050/pl/Ruiny-starej-cegielni
              • lechita_pz Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 26.03.15, 20:41
                Najwięksi deweloperzy w Polsce. Opinie, raporty. Polnord www.facebook.com/robyg.murapol.opinie.raporty.
          • agnes1133 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 31.01.15, 22:43
            Być może ktoś sprawdzał kwestie wpływu na Ząbki rozbudowy spalarni na Goworka i potencjalnej kompostowni śmieci w Zielonce? Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
            • rob339 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 04.02.15, 20:10
              Z tego co mi wiadomo to sa plany przebudowy ulicy Powstancow. Poza tym w odroznieniu od LCC ,Polnord wybuduje tam o wiele mniej mieszkan przy podobnej wielkosci dzialki ok 3h i na inwestycji beda place zabaw oraz zielen. Oczywiscie nie da sie zaprzeczyc, ze deweloperzy w tych czasach sa bardzo chciwi i buduja o wiele za duzo mieszkan na malej przestrzeni, ale to nie tylko problem Zabek ale tak teraz sie buduje w Polsce, chociaz oczywiscie sa wyjatki.
              • lechita_pz Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 26.03.15, 20:33
                Opinie, raporty, informacje o największych deweloperach w Polsce www.facebook.com/robyg.murapol.opinie.raporty.
            • lechita_pz Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 26.03.15, 20:40
              Polnord. Informacje, opinie, raporty o największych deweloperach w Polsce www.facebook.com/robyg.murapol.opinie.raporty.
    • oddambiurko Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 12.11.14, 13:13
      A nazwa osiedla może nie jest przypadkowa. Neptun generalnie dobrze czuje się w wodzie:)
      • wmz2013 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 04.02.15, 09:52
        Zastanawiacie się czy taki czy inny deweloper jest dobry.....................a nie wystarczy przyjechać i przejść się po okolicy? Szczególnie po okolicy budowanych slamsów przy powstańców. Sorry ale z balkonów można sobie piątkę z sąsiadem przybić, nie ma i nie będzie chodników, ulic, placów zabaw, terenów zielonych.....................prawdopodobnie będzie też duży problem z wodą i to nie tylko tą w garażach ale też tą w kranach i niewątpliwie ogromne korki. Już teraz jest problem z ciśnieniem wody a co dopiero jak Ci wszycy którzy połasili się lub połaszą na niską cenę mieszkań się wprowadzą...............................Te wszystkie osiedla - molochy wyglądają wstrętnie już teraz jak są jeszcze niewielkie niezabudowane luki między nimi..................naprawdę tak trudno sobie wyobrazić jak to bedzie wyglądało jak zabudują każdy wolny centymetr ziemi? Ktoś wspomniał o korkach - tak są ogromne już teraz i nie trudno dodać sobie do tego kolejnych kierowców czy ludzi ściśniętych na przystankach bez wiat itd. bo na to nie ma miejsca bo albo nie ma chodników albo są tak wąskie że najzwyczajniej miejsca nie ma na wiatę przystankwą. Dziwi mnie nieustannie że ludzie nie myślą o tym jak będą żyć, co ich bedzie otaczać.....naprawdę dom nie kończy się za drzwiami własnego mieszkanka! Pomyślcie o tym zanim podejmiecie decyzję o zakupie mieszkań w takim miejscu. Dobry deweloper to taki który dba o całą infrastrukturę i zostawia choć trochę miejsca na swojej działce na drogę, chodniki, place zabaw, zieleń...............a nie taki który wciska ludziom kity i mydli oczy niską ceną.
    • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 04.11.15, 11:24
      Witam

Jestem nowym mieszkańcem tej inwestycji. Też szukałem porady na forum, zaryzykowałem, zakupiłem Mieszkam i chętnie podzielę się swoimi odczuciami, żeby przyszli nabywcy nowych etapów rozwiali swoje wątpliwości co do zakupu mieszkania w inwestycji Polnordu w Ząbkach.

1. Wykonanie prac budowlanych, przynajmniej w moim mieszkaniu nie budziła zastrzeżeń. Odbiór lokalu przebieg bez problemu znajoma ekipa wykończeniowa oceniła wykonanie jako ponad przeciętne. Chociaż irytującym jest wybór okien. Moje mieszkanie znajduję się centralnie od ulicy i o ile w salonie zastosowano okna dźwiękoszczelne i poziom wygłuszenia jest znakomity o tyle w innych pomieszczeniach polecili po bandzie i po taniości i słychać gorzej odgłosy ulicy niż przy samej ulicy.
      2. Przy odbiorze lokalu nie zauważałem zarysowanych szyb w jednym zz okien po stronie zewnętrznej, uwaga została zgłoszona po odbiorze lokalu protokołem. Usterka została usunięta a nie musiała więc plus.
      3. Firma administrująca to najgorsze zło z jakim kiedykolwiek się spotkałem. Roszczenia są o wszystko natomiast odpowiedzi na pytania mieszkańców nie ma. Administratorka została świetnie wyszkolona w kwestii spychologi korporacyjnej zero życzliwości odsyła ciąglę do działu technicznego do działu księgowości sama nie jest w stanie odpowiedzieć kompetentnie na zadane pytanie. Jest opryskliwa chamska nie wiem jak można obsadzić takie stanowisko osobą tak a społeczną.
      4. CZYNSZE !!!! To co zrobił nam zarządca lub polnord w sumie developer dedykował firmę integra eco jako zarządce nieruchomości więc odpowiedzialność jest zbiorowa to jest złodziejstwo w biały dzień.
      Odkąd zawiązała się wspólnota czyli od momentu podpisania pierwszego aktu notarialnego, nastąpiła podwyżka czynszy w moim przypadku z 394zł na 700zł !!!!!!!!!!!!. Faktury są tak skonstruowane że nie idzie dojść o co tam chodzi do miejsc garażowych wliczany jest fundusz remontowy!!!! W dwa miesiące pod oddaniu budynku, a gdzie rękojmia? Gdzie gwarancja? Stawka czynszy jest podobna jak w Wilanowie, a to są Ząbki!!!!!!! Od momentu podpisania pierwszego aktu notarialnego, do którego polnord wpisał zarządce, podpisywane dalszych aktów jest opóźniane z prostej przyczyny. Żeby zmienić zarządce trzeba mieć większość a ta będzie dopiero po podpisaniu aktów drugiego etapu czyli za około rok czasu. Co powoduję że przez rok czasu mieszkańcy będą płacić złodziejskie czynsze i nic z tym nie mogą zrobić 700zł przy 50m2 nie wliczając w tą prądu.

Mam nadzieję że ten wpis pomoże niezdecydowanym podjąć decyzję. Wykonanie dobre ale czynsz jak w centrum Warszawy.
      • pathypat Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 08.11.15, 13:16
        Witaj Sąsiedzie, akty drugiego etapu podpisujemy w grudniu TEGO roku.

pozdrawiam
        • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 09.11.15, 19:37
          Witaj Sąsiedzie

Gratuluje optymizmu... Ja podpisuję akt od września ... Ostatnio z powodu braku prądu nie mogłem wyjechać z garażu, całą niedziele nie grzały grzejniki a co za tym idzie nie było ciepłej wody. Administracja zwalała wszystko na elektrownie a okazało się że przyczyną awarii był bezpiecznik,który wyskoczył po przepięciu ... 12h trwała diagnoza usterki. Brawo MY!

• piokow6 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 13.11.15, 15:10
        Hej

Ja mam mieszkanie w drugim etapie i myślę że sprawę administratora da się załatwić.
        Zapraszam też na nasze forum dedykowane. Link w tym wątku gdzies jest poniżej.

Pozdrawiam
        Piotr
      • phunter Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 14.11.15, 10:30
        Witam,

Oglądałem mieszkania i rzeczywiście wygląda to dobrze. Historia z czynszem mnie jednak zniechęca. Ma odbyć się spotkanie z zarządcą. Prośba o info gdy będzie wiadomo coś więcej z czego wynika tak wysoki czynsz.

Pozdrawiam,
        • michalbauer0987 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 04.12.15, 14:52
          Witam,

czy odbyło się spotkanie z zarządcą? Czy ktoś otrzymał informacje z jakiego powodu został tak mocno podniesiony czynsz i czy mają zamiar to zmienić?
          • ingoz Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 14.12.15, 16:31
            Witam, my również jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania w II etapie budowy z tym, że z informacji powyżej przeraża nas czynsz...zostaliśmy poinformowani, że wynosi on około 8zł z metra plus oczywiście jakieś zaliczki na poczet innych opłat, trochę wyższe gdyż podobno wspólnota chce nabrać płynności finansowej i nie wiadomo też ile dokładnie będą one wynosić. Tak więc moje pytanie brzmi, oprócz tego czynszu w jakiej wysokości ponosi Pan jeszcze opłaty?
            • 1przemo_82 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 15.12.15, 13:09
              Witam Przyszłych Sąsiadów
              My z żoną też kupiliśmy mieszkanie w NEPTUNIE - niedługo odbiór.
              Jak obecnie wygląda sytuacja z czynszem? - bo z tego co czytam to nie jest dobrze.
              Zapraszam na forum Osiedla NEPTUN
              forum.gazeta.pl/forum/w,253511,159276343,159276343,Witajcie_na_forum_osiedla_Neptun.html
            • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 16.12.15, 11:17
              Ciężko określić jakie będą dodatkowe opłaty, okaże się to po pierwszym okresie rozliczeniowym. W kwestii ogrzewania są co prawda zryczałtowane stawki, ale nie jest jasno określone ile procent to opłata za przesył, obsługę a ile procentowo w tej zaliczce wynosi faktyczne zużycie.
              Poza czynszem oddzielną opłatą jest opłata za energię elektryczną. Generalnie około 8zł/m2 faktycznie wychodzi z tym, że należy przy zakupie miejsca parkingowego doliczyć 100zł miesięcznie za miejsce. Nawet jeżeli jest miejsce ,,rodzinne" więc finalnie daje nam to kwotę o której wcześniej wspomniałem + energia elektryczna. Stawka 8zł miesięcznie jest w dzielnicach warszawskich. Za parking podziemny na bródnie czy targówku płaci się często mniej.
              A argument, że koszt utrzymania nieruchomości jest duży bo jest to najwyższa jakość obsługi, mnie osobiście nie przekonuje.
              • mzdragon13 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 16.12.15, 11:49
                Czyli jeśli chodzi o wysokość czynszu, to na razie nie możecie Państwo nic z tym zrobić? Dziwne, że kupując miejsce parkingowe trzeba płacić za nie aż 100 zł miesięcznie. To dużo. Czyli dla takiego 55 metrowego mieszkania sam czynsz to 440 zł (55*8) + 100 zł za miejsce parkingowe + opłata za prąd. Dobrze rozumiem? Czy mógłby Pan jeszcze powiedzieć co dokładnie wchodzi w skład czynszu? Zastanawiamy się z żoną nad kupnem mieszkania w kolejnym etapie (Neptun II) i dlatego dopytuję. Z góry dziękuję za odpowiedź.
                • 1przemo_82 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 17.12.15, 11:15
                  Witam
                  Generalnie to My jako Wspólnota (czyli właściciele nieruchomości) będziemy decytować o opłatach ale dopiero gdy dołączy II Etap do wspólnoty NEPTUN I związane jest to ze zwiększeniem liczby głosów na zgromadzeniu.
              • mzdragon13 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 18.02.16, 14:54
                Witam,
                czy w kwestii czynszu coś się wyjaśniło?
                • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 22.02.16, 09:57
                  Cały czas bez zamian. I nie ma szans na zmianę dopóki drugi etap nie podpisze aktów notarialnych. Niestety napięcie na linii administracja mieszkańcy ciągle narasta. Taki przykład z ostatnich tygodni. Uszkodzona brama garażowa 2 albo 3-ci tydzień jest otwarta 24h. Administracja twierdzi, że czeka na części ... W konsekwencji do garażu wchodzi kto chce. Ostatnio część aut stojących na parkingu doczekała się ulotek za wycieraczkami!!!! Stawiając samochód na parkingu podziemnym podobno strzeżonym gdzie za miejsce już wykupine użytkownik płaci blisko 100zł miesięcznie. Ciekawe co będzie jak komuś zginie samochód, jakie będzie wtedy tłumaczenie ochrony/administracji. Kolejną kwestią są zapewnienia działu sprzedaży mieszkań. Jeżeli rozważacie zakup mieszkania w budynku gdzie na parterze są lokale usługowe i handlowiec zarzeka sie że nie możliwe jest powstanie lokalu gastronomicznego to najprawdopodobniej wprowadzi Was w błąd. Byliśmy zapewniani wielokrotnie że lokale usługowe na parterze nie mają przeznaczenia gastronomicznego po czym powstała pizzeria.
              • neptun2017 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 21.08.17, 09:05
                Witam,
                czy ktoś z Państwa odbierał ostatnio mieszkanie z kolejnego etapu budowy (odbiory sierpień-wrzesień 2017)?
                Proszę o informację na co należy zwrócić uwagę podczas odbioru (szyby,metraż,ściany,kąty, instalacje - czy w sezonie letnim jest możliwość sprawdzenia ogrzewania??? ).
                Proszę o informację nt. wysokości czynszu - czy kosmiczna podwyżka o której mowa nadal jest w mocy, czy może czynsz wrócił do pierwotnej kwoty? Będę zobowiązany za informację.
                ps. dlaczego od roku taka cisza na forum?
                pozdrawiam i do miłego wkrótce na osiedlu!
                • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 22.08.17, 12:31
                  Czynsz się nie zmienił, kwoty miesięczne za miejsca garażowe nadal pozostają na tym samym poziomie na podstawie wyliczeń administracji i nie precyzyjnych wyjaśnień dotyczących udziału miejsca garażowego w stosunku do całości garażu. A co do sprawdzania lokalu przy odbiorze, raczej się wszystko zgadza. Po dwóch latach mieszkania wszystko popęka... cierpliwości. Zachęcam do odwiedzania klatek w pierwszym etapie, piękne głębokie pęknięcie od sufitów do połowy ścian. W mieszkaniu na szczęście sporadycznie. Zgłoszone usterki miały być naprawione w marcu tego roku. Dalej cisza... Podobno budynek jeszcze pracuję i będzie jeszcze gorzej. Więc jak już wszystko do końca po pęką wtedy podobno usuną usterki :)
                • neptun2017 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 28.08.17, 20:31
                  Witam,
                  dziękuję za wiadomość. z tym Zarządcą nieruchomości to trzeba będzie chyba pomyśleć o zmianie... :)
      • olkatla Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 22.02.17, 11:17
        Jak sytuacja z czynszem przedstawia się teraz, czy podzieli się informacja. Zamierzam kupić mieszkanie w tej inwestycji ale 700zl czynszu to przesada. Deweloper rekomenduje tylko jednego zarządcę?
        • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 22.02.17, 11:37
          Nic się nie zmieniło, zależy od metrażu i ilości miejsc parkingowych. Prawie 100zł za miejsce, brak wyjaśnienie na jakiej podstawie jest to naliczane. Podobno od udziału nieruchomości wspólnej, niestety brak szczegółowych wyjaśnień. W jednym, garażu są większe opłaty w innym mniejsze bo podobno różni się szerokość miejsca .... Został ostatnio podniesiony czynsz ponieważ wzrosła płaca minimalna ( dotyczy kosztu obsług serwisu sprzątającego) co jest o tyle zabawne że serwis sprzątający to Ukraińcy więc wątpię aby z podwyżki naszego czynszy cokolwiek do nich trafiło.

Największym plusem mieszkania w tej inwestycji przynajmniej w moim przypadku jest miłe nie uciążliwe sąsiedztwo oraz ciekawa lokalizacja. Niski koszt zakupu mieszkania oddajemy w ratach administracji przypisanej do inwestycji z ramienia developera :)

• sylwuniaok Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.02.18, 23:03
        Witam,
        Chce kupić mieszkanie na osiedlu Neptun .
        W drugiej połowie 2019 r.
        Jaki jest czynsz mieszkanie o powierzchni 44 do 46 m.i miejscem postojowe i komórka. A ile placilscie za całości u dewolopera?czy się uda startować 6% z całej kwoty przy zakupie mieszkania .
        A jak stulacjia z Czy w kwestii wody jest lepiej? Jak teraz wyglada wysokość czynszu? Ktoś chciałby podzielić się spostrzezeniami? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za każdą odpowiedź
        • sylwuniaok Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 25.02.18, 00:12
          Jaki jest teraz czynsz 45 m mnieszkania ?
        • sylwuniaok Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 25.02.18, 00:13
          Bbbbnmm
        • sylwuniaok Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 25.02.18, 00:14

2
        • sylwuniaok Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 25.02.18, 00:14
          2bfhnmgj
    • piokow6 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 12.11.15, 22:10
      Zapraszam na forum osiedla Neptun.
      forum.gazeta.pl/forum/f,253511,Osiedle_Neptun_Zabki.html
      Pozdrawiwm
    • 1przemo_82 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 15.12.15, 13:07
      Witam Przyszłych Sąsiadów
      My z żoną też kupiliśmy mieszkanie w NEPTUNIE - niedługo odbiór.
      Jak obecnie wygląda sytuacja z czynszem? - bo z tego co czytam to nie jest dobrze.
      Zapraszam na forum Osiedla NEPTUN
      forum.gazeta.pl/forum/w,253511,159276343,159276343,Witajcie_na_forum_osiedla_Neptun.html
      • michalbauer0987 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 21.12.15, 11:19
        Widać sprawa chyba ucichła już ponieważ nikt już nie wypowiada się na ten temat.
        • piokow6 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 21.12.15, 23:50
          Jak na 100 rodzin co już odebrało mieszkania na osiedlu to nikła frekwencja tutaj . mam nadzieję że to jest spowodowane naprawdę brakiem jakichkolwiek problemów :)
          • szaman783 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 29.12.15, 18:49
            Witajcie Sąsiedzi. Jutro odbieram mieszkanie i dam znac jak wszystko przebiegło. Pozdrawiam
            • szaman783 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.12.15, 15:40
              Juz po odbiorze. Wszystko przebieglo bardzo sprawnie. Jestem bardzo zadowolony z jakości. Inspektor znalazl kilka elementow do poprawki ale są to tak naprawde pierdoly. Teraz trzeba znalesc dobra i tania ekipe remontowa.
              • pathypat Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 18.02.16, 22:33
                Mieszkancy mają swoją grupę na fb tam nas znajdziesz ;-)
    • andre8818 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.07.16, 17:49
      Nikt nie podważał we wcześniejszych wątkach jakości budowy developera. Największe uwagi są do zawiązania wspólnoty, gdzie developer narzucił zarządce i aktualnie niski koszt zakupu mieszkania odbija sobie na kosztach administrowania osiedla. Fakt sąsiedzi są w porządku, ale rozumiem również że jest Pan zadowolony z wysokości miesięcznych kosztów jakie zarządca narzuca? Jaki PAN ma metraż? Jaką wysokość czynszu? Posłużmy się liczbami. Ja mp. przy niecałych 60m2 i dwóch miejscach parkingowych płacę blisko 700zł nie wliczając w to prądu. Pamiętajmy, że to są jednak Ząbki. Sąsiednie osiedla płacą zdecydowanie mniejsze czynsze... A u Nas wysokość czynszy przy podobnych metrażach są wyższe niż w, nie których warszawskich dzielnicach.
    • szako12 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 31.07.16, 08:39
      Ja kupiłem mieszkanie w 1 etapie...generalnie nie mogłem narzekać do momentu gdy blok z etapu 3 został przesunięty względem 1 etapu o 7 metrów i odległość z 22 nagle zrobiła się 15 różnica jest a widać ją na pozostałych budynkach, druga rzecz to komórki lokatorskie które w nowych etapach podobno mąją być w sotusnku 1:1 do mieszkania gdzie w pierwszym była jedna na piętro wiec kto pierwszy ten lepszy, kolejna rzecz wózkownie/rowerownie 1 mała klika na dwa bloki brak jej w 1 bloku, postawiono boksy na poziomie garażu ale cena chora i opłaty mieszeczne podobnie, fakt czynsz jak na ząbki spory i wiecznie psująca się brama wyjazdową...ja bym musiał się porządnie i to bardzo zastanowić zanim ponownie chciałbym kupić drugi raz tu mieszkanie...być może na innych inwestycjach lepsze są warunki tu troszkę jednak póki co za dużo rzeczy jest nie tak jak powinno
    • sylwuniaok Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.02.18, 23:01
      Witam,
      Chce kupić mieszkanie na osiedlu Neptun .
      W drugiej połowie 2019 r.
      Jaki jest czynsz mieszkanie o powierzchni 44 do 46 m.i miejscem postojowe i komórka. A ile placilscie za całości u dewolopera?czy się uda startować 6% z całej kwoty przy zakupie mieszkania .
      A jak stulacjia z Czy w kwestii wody jest lepiej? Jak teraz wyglada wysokość czynszu? Ktoś chciałby podzielić się spostrzezeniami? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za każdą odpowiedź
      • pracus44 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 04.04.18, 20:03
        Uważaj ,wpisuj wszystkie usterki do protokołu odbioru ,ponieważ reklamację uzyskać od firmy która jest wyznaczona przez dwelopera jest bardzo ciężko. Nawet jak napiszesz do biura obsługi klienta też zero reakcji. Kupisz mieszkanie i po podpisaniu protokołu zostajesz w czarnej d..... Wykonanie słabe,nikt nie odpisuje na maile ,administracja masakra.
    • boz-dar Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 20.03.18, 13:10
      Zobacz też ofertę Wiśniewskich. Możesz kupić bardzo fajne mieszkania od dewelopera w ząbkach.
    • batman90 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 26.04.19, 12:13
      Też się zastanawiamy. A do kupna zachęca akcja promocyjna gdzie za zakup mieszkania jest hulajnoga elektryczna:D Już nie będę musiał wypożyczać tylko będę mógł zabierać swoją do Warszawy . Żarcik oczywiście, nie jest to nic co decyduje o kupnie bądź nie, ale jak ktoś już jest prawie zdecydowany to myślę że miły dodatek.
    • sekwtym70 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 15.05.19, 13:00
      Kupiliśmy mieszkanie na tym osiedlu. Póki co szybko i sprawnie. Czekamy na klucze. Myślę, że to jedna z lepszych inwestycji w tej okolicy.
    • zanetaice Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 24.05.19, 16:49
      Przeczytaliśmy wiele złego i dobrego na temat tego osiedla. Wahaliśmy się dość długo, ale ostatecznie w tej cenie nie znaleźliśmy niczego co mogłoby przebić ofertę Polnordu. Na chwilę obecną nie żałujemy.
    • zanetaice Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 27.05.19, 15:46
      Pół roku temu się wprowadziliśmy na osiedle Neptun, ale w Ząbkach mieszkam od zawsze :)
    • lidkakob1978 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 27.05.19, 15:55
      Ukończeniu remontu Żołnierskiej jest na ostatniej prostej, a to oznacza, że i tak całkiem przyzwoity dojazd do Warszawy jeszcze się polepszy. Do tego dobrze rozwinięta infrastruktura, sporo przedszkoli, żłobków, dobre szkoły. Ząbki to w tej sytuacji najlepszy wybór.
      • jackrafalski Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 19.10.19, 20:51
        Już jeździ się rewelacyjnie, chociaż może lepiej nie chwalić, bo wakacje się skończyły i zaczął się sajgon na drogach.
    • palkazapalka03 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 22.06.19, 12:13
      Na co uważać w Ząbkach? Jakie są największe manakamenty życia tam?
      • miscolargol Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.06.19, 21:50
        Ciężko mi się ustosunkować, bo mieszkam tam od zawsze i właściwie nie mam porównania :) Pod względem oferty rozrywkowej Ząbki trochę kuleją, ale do Warszawy nie jest wcale tak daleko, więc zawsze można wyskoczyć, żeby zakosztować nocnego życia.
    • bambi100 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.06.19, 20:33
      Jak dla mnie plusem jest przede wszystkim to, że poprzednie etapy stoją i przez to widać, że polnord potrafi skończyć inwestycję. Bo różnie bywa z deweloperką. Pozdrawiam forumowiczów
      • boruta8 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 25.06.19, 23:40
        Chwalą się, że to w okolicy jedyne osiedle z podwyższonym standardem...
        • kasieciem Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 31.07.19, 13:11
          Ostatnio deweloper wrzucał na Facebooka zdjęcia z ukończonej inwestycji i naprawdę fajnie i nowocześnie się to wszystko prezentuje :)
    • palkazapalka03 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 24.06.19, 15:46
      Dobre i to..
      • miscolargol Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 26.06.19, 15:49
        Przy obecnych cenach taksówek czasami warto dołożyć kilka złotych więcej i wrócić spokojnie do domu taksówką.
    • jarobiernat Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 31.07.19, 12:51
      Nie znam tego osiedla, ale moja siostra kupiła mieszkanie od tego dewelopera w innej lokalizacji. Z tego co kojarzę gdzieś na Wilanowie i była zadowolona ze współpracy :)
      • dzawol Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 22.08.19, 14:02
        Na Wilanowie? A można prosić nazwę osiedla?
        • jarobiernat Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.08.19, 10:31
          Brzozowy Zakątek
          • dzawol Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.08.19, 11:48
            A długo już tam mieszka? Reszta poza formalnościami też ok?
            • jarobiernat Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.08.19, 13:36
              Dokładnie nie wiem, ale nie pamiętam, żeby się uskarżali, a mieszkanie bardzo ładne i dobrze rozplanowane, a różnie z tym bywa.
              • dzawol Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 23.08.19, 16:11
                Wiem coś o tym, bo szukam mieszkania już od dawna i jest jakiś dramat na rynku.
                • lidkakob1978 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 26.09.19, 15:49
                  Polecam wizytę w ich biurze sprzedaży i wirtualny spacer :D
                  • dzawol Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 27.09.19, 14:45
                    Wirtualny spacer? A co to za ustrojstwo?
                    • lidkakob1978 Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.09.19, 09:33
                      Chodzisz po umeblowanych już mieszkaniach. Wizualnie dużo przyjemniejsze doświadczenie niż patrzenie na gołe ściany.
    • luizamak Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 11.09.19, 12:56
      Przymierzamy się do zakupu mieszkania na tym osiedlu. Czy jest ono odpowiednie dla rodzin z dziećmi?
      • martinsoolarz Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 27.09.19, 15:18
        Spotkasz tutaj sporo młodych rodzin.
      • jackrafalski Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 19.10.19, 20:44
        W pobliżu osiedla są przedszkola, szkoły, więc raczej wszystko co do szczęścia potrzebne jest pod ręką.
    • martitap Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.09.19, 09:48
      Zapowiada się nowoczesne osiedle, gdzie przeważa beton i drewno. Teraz modne takie klimaty.
      • martitap Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) 30.09.19, 09:50
        Chodzi oczywiście o osiedle Wilania na Wilanowie :D W Ząbkach nigdy nie byłam.
    • Gość: Ciekawy Re: Osiedle NEPTUN (developer Polnord) IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.19, 20:45
      Czy ktoś coś wie na temat odpadów komunalnych na terenie Gazomontażu na rogu Powstańców i Piłsudskiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka