Dodaj do ulubionych

Internet UPC czy Vectra ?

19.11.14, 20:09
Poszukuję opinii.
Jeśli chodzi o UPC, zbyt nisko oceniam jakość połączenia wifi - 60 Mb/s w ofercie bywa złudne.
Podwyższenie abonamentu, które wprowadzić mają z dniem 1 grudnia, stało się podstawą do analizy innego usługodawcy - Vectry. Jakieś doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • rotot Re: Internet UPC czy Vectra ? 20.11.14, 11:55
      UPC na kablu 100% szybkości, po wi-fi 60-70%.
      Reszta stabilna. Kiedyś były wyłączenia, obecnie b/u.

Gdzie jest w Ząbkach Vectra?
      • kriis.borowski Re: Internet UPC czy Vectra ? 10.01.15, 11:49
        np na osiedlu Wiosenna. Właśnie będę zakładał rezygnując z UPC. Co do jakości UPC uwag nie mam, zdarzały się czasami awarie ale tragedii nie było, co zaś do oferty, bogata ale drogo. Vectra na chwilę obecną daje lepsze dla mnie usługi za dużo lepszą kasę.
        • route67 Re: Internet UPC czy Vectra ? 10.01.15, 15:16
          z UPC trzeba umiec negocjować.
          Pakiet Max HD TV + multiroom + Internet 30Mbit/s za 80PLN to drogo???

Nie ma sie co sugerować tym co jest na stronie, jak i tym co mowia na infolinii.
          Dyskusje zaczyna sie od przełączenia do Działu Utrzymania Klienta / Działu Wypowiedzeń.

Co do WiFi - trzeba umiec skonfigurować porządnie :) U mnie śmiga jak burza, nie mam żadnych problemów z osiągnięciem pełnej przepustowości. Choc fakt, mam "tylko" 30Mbit/s, ale co wiecej moze potrzebowac przecietny uzytkownik domowy?

Jedyne zastrzeżenia jakie mam do UPC to regularne awarie TV. Maja cos powalone u siebie w systemie i multiroom sie wykrzacza, nie potrafią tego naprawić. Niemniej jednak - zdecydowanie wole UPC niż Vectre. Mam do czynienia z jednymi i drugimi na co dzien, nie tylko jako klient. Wiem też jak Vectra potrafi załatwiać reklamacje...szkoda nerwów. w UPC zgłosiłem problem - na drugi dzień był technik na z nowym dekoderem. Przynajmniej tyle, nawet jesli nie usuneli problemu, to probowali.

Pozdr.
          • piokow6 Re: Internet UPC czy Vectra ? 10.01.15, 21:38
            Jeżeli komuś zależy na jakości internetu to proponuje UPC. Jak internet służy tylko do rozrywki to kierujcie sie cena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka