Dodaj do ulubionych

Co brakuje w Ząbkach

21.10.15, 10:36
Witam,
Miałem przyjemnośc pobytu na nowym osiedlu w Gdańsku Ossowie a tam wybudowano dla małych i starszych mieszkańców skatepark, powiekszono plac zabaw a w Ząbkach ??, musze powiedzieć że w te wakacje jeździłęm z 4 latkiem na rowerze do Warszawy bo w Ząbkach nic ciekawego nie ma. Na placu zabaw brakowało kilku szczebelek w konstrukcji co zrobiono usunieto konstrukcję i tak patrzę, że powstają nowe bloki ale terenów na rekraację coraz mniej, siłownia w plenerze itp.
Obserwuj wątek
    • corrida_pl Re: Co brakuje w Ząbkach 21.10.15, 11:52
      Z innej beczki - brakuje dobrego / bezpiecznego "połączenia" rowerowego z Wawą.
      • attiya Re: Co brakuje w Ząbkach 24.10.15, 17:49
        gadza się
        pozostaje Łodygowa - dla samobójców
        pseudo chodnik przy Łodygowej - z jednej strony, z drugiej wyrwy jak po wybuchu
        pseudo chodnik przez działki - przedłużenie Batorego
        oraz wzdłuż działek - też droga dla samobójców - w stronę przemysłowego Targówka
    • lalilulelo24 Re: Co brakuje w Ząbkach 21.10.15, 13:35
      Kilka ładnych lat temu widziałem plany przedstawiajcie plac z zabaw, a właściwie park z masa rożnych atrakcji. Mial on ma być usytuowany w lesie miedzy ulicami Sosnowa, Gajowa i Skorupki. Z tego co pamiętam to ma to być osmy cud świata. Projekt widziałem dawno ale o ile pamiętam to było coś o skate parku, a nawet o parku linowym. W pamięć zapadło mi, ze ma tam być sztuczne jeziorko z mala rzeczka wijącą się dookoła, nad którą z kolei miał prowdzic mostek albo dwa.Całość oświetlona feria barw z leflektorow . Wszystko było gotowe i zapięte na ostatni guzik - ale z braku środków projekt odłożono na półkę.
      To co opisałem widziałem lata temu. Proponuje zapytać w UM Ząbki.
    • wrekawek Re: Co brakuje w Ząbkach 21.10.15, 16:04
      kerajm napisał:

> Witam,
      > Miałem przyjemnośc pobytu na nowym osiedlu w Gdańsku Ossowie a tam wybudowano d
      > la małych i starszych mieszkańców skatepark, powiekszono plac zabaw a w Ząbkach
      > ??, musze powiedzieć że w te wakacje jeździłęm z 4 latkiem na rowerze do Warsz
      > awy bo w Ząbkach nic ciekawego nie ma. Na placu zabaw brakowało kilku szczebele
      > k w konstrukcji co zrobiono usunieto konstrukcję i tak patrzę, że powstają nowe
      > bloki ale terenów na rekraację coraz mniej, siłownia w plenerze itp.

Lasy dookoła są. Póki mi roweru nie ukradli, to się po lasach całkiem dobrze jeździło.

• zanecin Re: Co brakuje w Ząbkach 22.10.15, 14:57
      W zupełności się zgadzam, że brakuje CO w Ząbkach. Rzeczywiście CO najlepiej pociągnięte z pobliskiego Kawęczyna stanowiłoby pewnie tańsze rozwiązanie ogrzewania naszych "ząbkowskich norek".
      • route67 Re: Co brakuje w Ząbkach 22.10.15, 22:30
        Kaweczyn nie grzeje. To jest awaryjne EC, wspomagajace tylko w sytuacjach wyjatkowych mrozów Siekierki i Żerań.

Zwróc uwage ze ten komin prawie nigdy nie kopci
      • kerajm Re: Co brakuje w Ząbkach 26.10.15, 08:57
        Wiem, że zamiast CO powinno być Czego, ale nie można poprawić tekstu. Poza złośliwą uwagą nic nie wniosła Pana/Pani wypowiedź .
    • bela113 Re: Co brakuje w Ząbkach 24.10.15, 00:46
      zanecin - ale mnie rozbawiłeś na koniec dnia:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka