Dodaj do ulubionych

Gimnazjum na Batorego

29.04.16, 12:12
Słyszałam ze jest to najlepsze gimnazjum w Ząbkach. Chodzi mi o to ze nauczyciele mają bardzo dobre podejście do ucznia, są cierpliwi i przede wszystkim umieją nauczyć. Chciałam się dowiedziec jaką ta szkoła ma opinie i czy warto składać dokumenty. Może są tutaj absolwenci tej szkoły.?
Obserwuj wątek
    • 1lucka Re: Gimnazjum na Batorego 02.05.16, 16:32
      To co nikt nic nie wie na temat tego gimnazjum? Szkoda ze niczego tu sie nie dowiem.
      • kama2201 Re: Gimnazjum na Batorego 02.05.16, 20:23
        Święta są.Wpisz do wyszukiwarki na forum Ząbek "gimnazjum" a dowiesz się co rodzice sądzą o miejscowych gimnazjach.Podobno w przyszłym roku nie będzie egzaminu gimnazjalnego więc nie ma znaczenia jak uczą w gimnazjum.PozdKM.
        • wawka555 Re: Gimnazjum na Batorego 02.05.16, 22:08
          Nie będzie egzaminu w 6 klasie, oceniającego zakres posiadanej wiedzy, egzamin gimnazjalny pozostaje i jest bardzo ważny bo od niego zależy liczba pkt do liceum i to jakie wybierzemy gimnazjum nie jest do końca bez znaczenia. A jeśli chodzi o gimnazja ząbkowskie to gimnazjum nr. 2 stoi wyżej w poziomie przygotowania niż 1 wystarczy spojrzeć na statystyki z ubiegłych lat w internecie.
    • 1lucka Re: Gimnazjum na Batorego 03.05.16, 22:11
      no niestety ale bardzo mało znalazłam opini na temat tej szkoły, a mam dylemat czy zostawic w Zielonce w gimnazjum czy próbować dostac się do Ząbek na Batorego.
      • wawka555 Re: Gimnazjum na Batorego 04.05.16, 17:14
        Wyniki z 2014r. z egzaminów gimnazjalnych szkół z powiatu wołomińskiego:
        oke.waw.pl/new/download/files/File/gim/2014/wyniki/srednie_szkol_w_powiatach/powiat_wolominski.pdf
      • wawka555 Re: Gimnazjum na Batorego 04.05.16, 17:16
        a tu 2015r. temat z forum :
        forum.gazeta.pl/forum/w,97,158042137,158042137,Egzamin_gimnazjalny_2015.html
        • 1lucka Re: Gimnazjum na Batorego 04.05.16, 23:49
          wyniki egzaminów to ja znam, bardziej mi chodzi o atmosfere w tej szkole ,jacy są nauczyciele, czy są organizowane wycieczki, czy szkoła jest bezpieczna itd. ale chyba tego sie nie dowiem.
    • lula8-8 Re: Gimnazjum na Batorego 05.05.16, 19:40
      Chodziłam do wspomnianego gimnazjum i je polecam. Nauczyciele ogólnie są okej, jedni są super i potrafią b.dobrze przekazać wiedzę, drudzy już trochę gorzej. Atmosfera była przyjemna. Wycieczki? Są organizowane średnio raz na miesiąc, dwa miesiące (dużo zależy od zachowania klasy). Są też wyjazdy za granicę :) ja uważam że warto iść do tego gimnazjum (skończyłam je rok temu). Chociaż nauczyciele byli wymagający i czasami było ciężko, teraz widzę tego efekty i jest mi trochę lżej w liceum. Dodatkowo nie wiem jak teraz, ale w ubieglym roku przed egzaminami byly organizowane dodatkowe zajęcia- fakultety. Jeszcze jakieś pytania?
      • 1lucka Re: Gimnazjum na Batorego 05.05.16, 21:46
        dziękuje za odpowiedz. Wiem ze od tego roku jest dziwna punktacja zeby dostać sie do tej szkoły i mam takie pytanie ,czy duzo osób z poza rejonu przychodzi z tytułem finalisty konkursów przedmiotowych,?
    • lula8-8 Re: Gimnazjum na Batorego 05.05.16, 22:16
      Nie, ale kiedy ja składałam dokumenty była wymagana oczywiście średnia powyżej 4.75, a nawet powyżej 5.00 :-) wyniki z egzaminu nie były aż tak bardzo ważne jak oceny i zachowanie, ale oczywiście wszelki udział w konkursach to ogromny plus
      • 1lucka Re: Gimnazjum na Batorego 05.05.16, 22:25
        no to chyba było troszke lepiej , bo teraz są punkty i np za wielodzietnosc jest 6 punktów a za swiadectwo ze srednią do 5,25 jest 4 punkty. interesuje mnie jeszcze jezyk francuski, czy jest na dobrym poziomie? i czy jest to szkoła bezpieczna?
        • lula8-8 Re: Gimnazjum na Batorego 06.05.16, 11:40
          Francuski jest tylko wtedy kiedy znajdzie się odpowiednią liczba osób chętnych na ten język w klasie wiec ja nie mogę nic o tym powiedzieć. Dodatkowo słyszałam że język francuski jest tylko w klasie mat-inf. Szkoła jest bezpieczna, oczywiście zdarzały się pewne "wykroczenia" ale to jak chyba w każdej szkole :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka