wilia7 01.03.06, 19:02 Witam :) Piszę artykuł do Faktów wołomińskich o planach budowy nowej szkoły.Bardzo proszę o kontakt osoby, które zechciałyby mi pomóc i wyrazić swoją opinię w tej sprawie. Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tijufit Re: Nowa Szkoła na Powstańców 02.03.06, 16:49 Moja opinia jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=36283898&a=36286598 (uwaga, link może się złamać). Generalnie bardzo dobrze, że ma być ta szkoła zbudowana. Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: Nowa Szkoła na Powstańców 02.03.06, 18:10 a tu moja :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=36283898&a=36286247 pozdr robert. Odpowiedz Link Zgłoś
tatakata Re: Nowa Szkoła na Powstańców 14.03.06, 08:50 Podobno ma byc nowa szkoła podstawowa.... ale prywatna... na osiedlu jakie zaczyna budować Mac Plast przy Gieldzie Praskiej. Bedzie tam bardzo duże przedszkole, zerowka i podstawówka. Wszystko w pieknym, nowoczesnym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Nowa Szkoła na Powstańców 14.03.06, 09:09 > Podobno ma byc nowa szkoła podstawowa.... ale prywatna... na osiedlu jakie > zaczyna budować Mac Plast przy Gieldzie Praskiej. Bedzie tam bardzo duże > przedszkole, zerowka i podstawówka. Wszystko w pieknym, nowoczesnym budynku. A w którym miejscu dokładnie ma powstać to osiedle, bo nie bardzo kojarzę? Ktoś zrobi na tym dobry interes, bo dzieci w tych okolicach jest bardzo dużo i przez najbliższe kilka, kilkanaście lat będzie przybywać. A skąd masz tą informację jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tatakata Re: Nowa Szkoła na Powstańców 20.03.06, 15:49 W maju rusza budowa dużego osiedla za Giełda Praską, przy ulicy Skrajnej. Bedzie przedszkole i prywatna szkoła podstawowa, na poczatku chyba tylko klasa I, II i III i co roku kolejna klasa. Wiem bo mam znajomych którzy pracuja w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Nowa Szkoła na Powstańców 21.03.06, 09:11 > W maju rusza budowa dużego osiedla za Giełda Praską, przy ulicy Skrajnej. > Bedzie przedszkole i prywatna szkoła podstawowa, na poczatku chyba tylko No to super, szkoła i przedszkole bardzo się przydadzą w tym rejonie. A może od razu zbudowaliby przychodnię lekarską, w tym rejonie Ząbek jeszcze nie ma? Na stronie Mac Plast'u nie ma ten temat jeszcze żadnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tatakata Re: Nowa Szkoła na Powstańców 21.03.06, 19:33 Nie ma na ten temat informacji... pytalem.... Jest robiona strona internetowa tylko dla tego osiedla, będzie od 9 kwietnia, pewnie na stronie Mac Plastu bedzie do niej link... a na przychodnie nie ma szans, chyba ze znajdzie sie ktos kto wynajmie od nich lokal bo tez beda lokale do wynajecia... Odpowiedz Link Zgłoś
radnyzabek Konkrety na temat budowy szkoły 29.03.06, 22:04 Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to przypominam, że nowa szkoła podstawowa będzie budowana przy ul. Kościelnej czyli pomiędzy kościołem a rembertowskim lasem. WEdług szacunków wieloletniego planu inwestycyjnego szkoła ma w sumie kosztować 4750000zł. Rada miasta w planie inwestycyjnym (na rok poprzedni oraz bieżący) przeznaczyła określone kwoty: - 200000zł w roku 2005 na projekt i przygotowanie dokumentacji przetargowej z czego burmistrz zrealizował tylko 24,4tys, i chociaż projekt niby jest to jeszcze go nie ma. A to dlatego, że do pracy w tym zakresie urząd wziął się dopiero w końcówce roku. - 2475000zł w roku 2006, zamysłem rady było rozstrzygnięcie przetargu na wczesną wiosnę tego roku, a w typowo budowlanych miesiącach budowanie stanu surowego. Wykończenie realizowane jesienią i zimą mogłoby być zapłacone już w roku 2007. Naciski Komisji Gospodarczej na burmistrza mam nadzieję spowodują, że będzie on cokolwiek inwestycję tą ruszał do przodu. Udało nam się wymóc na urzędzie opracowanie wstepnego harmonogramu realizacji tej inwestycji, i tak: 15.05.2006 - opracowanie projektu budowlano-wykonawczego wraz z branżami 31.05.2006 - sprawdzenie dokumentacji i przygotowanie wniosku o dec. budowlaną 31.07.2006 - uzyskanie decyzji budowlanej VII/IX 2006 - rozstrzygnięcie przetargu i wprowadzenie wykonawcy na plac budowy Analizując powyższe optymizmem napaja wogóle umieszczenie poszczególnych zadań harmonogramu w tym roku, ale tak naprawdę ten harmonogram jest daleki od szczytu marzeń. przecież to wszystko powinno zacząć się znacznie wcześniej. No ale jest płomyk nadziei i będziemy pilnoiwać żeby nie zgasł. Pozdrawiam, Piotr Uściński Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_a Re: Konkrety na temat budowy szkoły 11.09.06, 11:20 Witam, czy są juz jakieś nowsze informacje na temat szkoły na Powstańców. Juz jesień i nic się nie dzieje na placu. Tragedia... Czy pomysł upadł? Odpowiedz Link Zgłoś
wstachera Re: Konkrety na temat budowy szkoły 11.09.06, 11:42 Komisja Przetargowa analizuje oferty. Wpłynęło 8 ofert, co na Ząbki jest sprawą niespotykaną. Waldemar Stachera Odpowiedz Link Zgłoś
clynt Re: Konkrety na temat budowy szkoły 05.10.06, 14:58 Wszystko cacy, ale przecież najważniejszy jest KOŚCIÓŁEK sięgający niebios... Założę się, że jak tylko zacznie wystawać z ziemi, nagle będzie potrzebować znacznych DOTACJI, wobec czego szkoła zejdzie najpierw na plan dalszy, a potem zabraknie funduszy... jak zwykle, jak wszędzie. Ciemnota przed oświatą, witamy w IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Konkrety na temat budowy szkoły 06.10.06, 17:35 clynt napisał: > Wszystko cacy, ale przecież najważniejszy jest KOŚCIÓŁEK sięgający niebios... > Założę się, że jak tylko zacznie wystawać z ziemi, nagle będzie potrzebować > znacznych DOTACJI, wobec czego szkoła zejdzie najpierw na plan dalszy, a potem > zabraknie funduszy... jak zwykle, jak wszędzie. Budowa kościoła nie ma związku z budową szkoły. Zgodzę się z Tobą, że kościół jest najważniejszy, wszak czym jest nasze nędzne życie doczesne wobec wieczności? > Ciemnota przed oświatą, witamy w IV RP... No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bbwr Re: Konkrety na temat budowy szkoły 07.12.06, 10:39 Najlepiej od razu przenieś się do wieczności cymbale... Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Konkrety na temat budowy szkoły 07.12.06, 11:41 bbwr napisała: > Najlepiej od razu przenieś się do wieczności cymbale... Kto jest cymbałem to się jeszcze okaże, a przeniesienie do wieczności nastąpi w swoim czasie :) Fragment Pisma Świętego specjalnie dla Ciebie (choć sądzę, że nie przeczytasz): "20 Przechodząc rano, ujrzeli drzewo figowe uschłe od korzeni. 21 Wtedy Piotr przypomniał sobie i rzekł do Niego: «Rabbi, patrz, drzewo figowe, któreś przeklął, uschło». 22 Jezus im odpowiedział: «Miejcie wiarę w Boga! 23 Zaprawdę, powiadam wam: Kto powie tej górze: "Podnieś się i rzuć się w morze", a nie wątpi w duszy, lecz wierzy, że spełni się to, co mówi, tak mu się stanie. 24 Dlatego powiadam wam: Wszystko, o co w modlitwie prosicie, stanie się wam, tylko wierzcie, że otrzymacie. 25 A kiedy stajecie do modlitwy, przebaczcie, jeśli macie co przeciw komu, aby także Ojciec wasz, który jest w niebie, przebaczył wam wykroczenia wasze». " Odpowiedz Link Zgłoś
sziemski1 Szkoła a Kościół przy ul. Powstańców ... 07.12.06, 12:44 Szanowni Państwo, Środki na budowę szkoły zostały przewidziane w budżecie Miasta na 2006r. i w projekcie budżetu na 2007r. oraz w Wieloletnim Planie Inwestycyjnym. W zwiazku z czym nie ma zagrożenia braku funduszy na tą inwestycję. Jednocześnie pragnę poinformować, że nowy Zastępca Burmistrza Miasta Pan Grzegorz Mickiewicz zadeklarował podjęcie działań w celu uzyskania dofinansowania z UE na tą inwestycję. Pozdrawiam Sławomir Ziemski Odpowiedz Link Zgłoś
karina50 Re: Nowa Szkoła na Powstańców 21.09.06, 16:59 czy ma ktoś jakieś nowe wiadomości na temat szkoły?czy coś się zmieniło?czy zaczęto coś robić? Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_a Re: Nowa Szkoła na Powstańców 05.10.06, 12:04 Podnosze temat Bo to ważny problem Odpowiedz Link Zgłoś
walach2 Szkoła na Powstańców 06.10.06, 09:12 na spotkaniu niedzielnym 1-10 z kandydatami PISu padła informacja że wykonawca ma wejść na teren budoowy szkoły w najbliższym czasie aczkolwiek na razie na terenie przyszłej budowy składowane są tony ziemi z urobku sąsiednich osiedli Atlanco i WWW DOM Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina-zabki Re: Nowa Szkoła na Powstańców 30.10.06, 16:45 Tutaj się pojawiła ciekawa propozycja ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=51059206&a=51222473 Nie wiem, śmiać się, czy płakać. Pozdrawiam, Sabrina Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_a Re: Nowa Szkoła na Powstańców 31.10.06, 11:30 Nie no... to jest chyba tylko prowokacja przeciez nikt o zdrowych zmysłach nie darzy uwielbieniem pomysław Pana Gie....cha. Sama sie delikatnie zirytowałam, ale emocje opadły. Zreszta szkoła dla trudnej młodzieży to raczej na poziomie conajmniej gimnazjum a nie podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
walach2 Re: Nowa Szkoła na Powstańców 31.10.06, 11:44 teren przyszłej budowy szkoły został właśnie ogrodzony postawiono dwa kontenery baraki widoczny ruch w inwestycjach przed wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Nowa Szkoła na Powstańców 04.12.06, 11:12 Kilka zdjęć z placu budowy nowej szkoły: zabki.fotopic.net/c1010473.html Odpowiedz Link Zgłoś
karina50 Re: Nowa Szkoła na Powstańców 07.01.07, 19:02 może ktoś wie jak idą postępy w budowie nowej szkoły?kiedy jest przewidywany termin oddania budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Nowa Szkoła na Powstańców 08.01.07, 17:10 karina50 napisała: > może ktoś wie jak idą postępy w budowie nowej szkoły?kiedy jest przewidywany > termin oddania budynku? Jeśli chodzi o postępy, to tutaj jest kilka zdjęć z placu budowy, ostatnie zdjęcia są sprzed dwóch tygodni: zabki.fotopic.net/c1010473.html Odpowiedz Link Zgłoś
obywateltata Re: Nowa Szkoła na Powstańców 08.01.07, 18:53 Wilia7, nie w temacie, ale moze jako reportera Faktow Wolominskich zainteresuje Cie ta sprawa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=55143553&v=2&s=0 pozdrawiam, OT Odpowiedz Link Zgłoś
karina50 Re: Nowa Szkoła na Powstańców 24.01.07, 19:01 co słychać na placu budowy?może ktoś wie coś nowego na temat naszej szkoły? ciekawe jakie ulice będzie obejmowała rejonizacja i czy będzie można zapisać do niej dziecko z innej części Ząbek? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal1191 Re: Nowa Szkoła na Powstańców 04.02.07, 16:07 dzisiaj byłem na placu budowy,szkoła rośnie,może ktoś wie kiedy będzie oddana? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal1191 Re: Nowa Szkoła na Powstańców 18.02.07, 20:16 słyszałem że szkoła ma być oddana w grudniu 2007.czy to oznacza że dzieci pochodzą 3-4 mies. do starej szkoły,a potem do nowej? martwię się bo mój syn pójdzie do pierwszej klasy i nie chciałbym aby znowu przeżywał stres w nowej szkole i z nowymi kolegami.czy może ktoś wie jaki rejon będzie obejmowała nowa szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: Nowa Szkoła na Powstańców 19.02.07, 18:42 rafal1191 napisał: > słyszałem że szkoła ma być oddana w grudniu 2007 W miarę szybko ją budują, ale żeby była oddana w tym roku? Chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś