Dodaj do ulubionych

WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:)

22.06.06, 23:26
Mam prośbę,do bywalców tego forum...Czy możecie się wpisać,Ci którzy nie
mieszkacie na ul.Powstańców?? Czysta ludzka ciekawość...a może coś więcej ;)
CDN....

Pozdrawiam! Krzysztof T
Obserwuj wątek
    • naskraju2 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 22.06.06, 23:30
      a dlaczego akurat na powstanocw ?
      • dragon26 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 22.06.06, 23:40
        ehhh...pytanie było?BYŁO,CDN napisałem? NAPISAŁEM... nie pytać zbędnie.PISAĆ
        PISAĆ:) "naskraju" jesteś z powstańców?,czy nie?
        BŁAGAM,jak ktoś chce,to niech się wpisze,RESZCIE "mówimy,stanowcze i
        zdecydowane...RACZEJ NIE!" :)
        POZDRAWIAM!
    • tijufit Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 08:49
      dragon26 napisał:

> Mam prośbę,do bywalców tego forum...Czy możecie się wpisać,Ci którzy nie
      > mieszkacie na ul.Powstańców?? Czysta ludzka ciekawość...a może coś więcej ;)

Sam najpierw napisz czy jesteś z Powstańców!
    • cnet Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 08:56
      nie jestem z Powstancow :)
      • ponponka1 tez nie Powstaniec :) 23.06.06, 21:12

• pietrzj1 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 09:43
      A jak ktoś nie jest bywlacem, tylko sporadycznie zagląda to też może się
      wypowiedzieć w tej kwestii? ;)
      Ale nie mieszkam na Powstańców...
      • dragon26 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 10:56
        Witam.
        Oczywiście,już piszę... nie mieszkam na Powstańców:)

Miłego dnia:)
        • tijufit Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 17:24
          dragon26 napisał:

> Witam.
          > Oczywiście,już piszę... nie mieszkam na Powstańców:)

No i wniosek jest taki, że tylko wszyscy z tego forum (oprócz trzech) to osoby
          mieszkające na Powstańców.
          • 25spider Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 17:33
            tez nie mieszkam na powstancow ;)
            (na szczescie)
            • arek-zabki Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 21:56
              Mieszkam na Skorupki.
              • bioo Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 22:11
                nie Powstańców
    • karina50 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 22:14
      jestem ze Szwoleżerów
      • chudzini Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 23:58
        nie z Powstańców
    • rembert Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 24.06.06, 08:01
      nie mieszkam na Powstańców:)
      • dragon26 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 24.06.06, 13:07
        uffff,to jest "nas" trochę:) Cieszy mnie to,bo już myślałem,że to forum jest
        "tylko" dla ludzi z tamtej ulicy,a tu proszę:)) 9osób już się wpisało:)
        ...dobrze,że tam nie mieszkamy,bo z lektury różnych postów,wywnioskowałem,że tam
        są same marudy;)) ...co mimo swojej drogi,często nie dostrzegają uroku tego
        miejsca...to co,że burmistrz,to co,że radni,to co,że market daleko(buuuhaha),to
        co,że autobusu ZTM nie ma (ale za to kilka podmiejskich,no może ze 3:))
        ...popatrzcie na boki(no może na jeden bok;) ) macie LAS,PTAŚKI co rano i nawet
        w nocy(u mnie na Sikorskiego tak jest!) "wrzeszczą":),wewiórka też się zdarzy,ba
        nawet jakieś 2m-ce temu przed moim podwórkiem pokicał zając (a wcześniej za moim
        domkiem,też skakał)...i tak więc,zdaje mi się,że najwięcej "biadolących postów"
        zakładają mieszkańcy Powstańców (ale mi się pewnie dostanie;))
        -OOO,chociaż ostatnio będąc w tamtych okolicach,usłyszałem jak mieszkaniec
        blokowiska mówił,że "właśnie dlatego,że jest tu las,drogi gruntowe(dzieci mogą
        się "pobabrać" w błotku-wspomnienia dzieciństwa mi wróciły:),że jest bardzo
        MIŁO,tak zakończył:) ...i CHWAŁA MU ZA TO!:)

Ja tam NIE MAM ZAMIARU SIĘ WYPROWADZAĆ Z MOICH RODZINNYCH ZĄBEK! ...no chyba,że
        sytuacja kiedyś zmusi-oby nie!

Pozdrawiam serdecznie Tych co się wpisali i tych którzy to zrobią,a przede
        wszsytkim MIESZKAŃCÓW POWSTAŃCÓW:) ...żebyście wiedzieli,co tam u Was było
        jakieś 10-15lat temu...a zresztą i w tych jak to mówicie "lepszych okolicach"
        Ząbek...

Miłej SOBOTY I NIEDZIELI!
        rodowity Ząbkowianin:)
        • 20052006s Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 24.06.06, 13:52
          Dziękuję za pozrowienia! Jestem od niedawna Powstanką/ Powstańczanką ze
          Słonecznego - i nie wiem jak na innych osiedlach, ale u nas faktycznie same
          marudy - aż się nie chce na nasze forum wchodzic albo wchodzi się z ciekawosci
          aby dowiedziec sie co znowu nie pasuje tym ludziom.

Faktycznie PTAŚKI cudnie kwilą, zwlaszcza taki jeden, który zaczyna koło
          naszego bloku gdy zmrok zapada... A inne zwierzaki... - widzieliśmy (mąż i ja)
          raz lisa - biegł równolegle z naszym samochodem (tzn samochod nie biegł ;-) ).

Mi Ząbki się w ogóle nie podobają, ale chwalę sobie to, że wyjeżdzam z
          wredockiej, śmierdzącej warszafki i mam świeże powietrze oraz spokoj i cisze,
          których w wawce sie nie znajdzie.

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku :-)
        • hankow Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 26.06.06, 21:51
          Też nie jestem mieszkanką Powstańców, ale tak jak Ty miałam podobne wrażenie, że
          w większości piszą "marudy" właśnie z tamtąd. A propos pozdrawiam sąsiada....
          Też mieszkam na Sikorskiego

I jeszcze jedno. "Rodowity ząbkowianin" to taki, którego rodzice od urodzenia
          wychowywali się w Ząbkach. Jeśli tak jest to gratuluję. Czekam na odpowiedź na
          forum.
          Pozdrawiam. Ząbkowianka
    • wienna nie Powstańców 24.06.06, 19:34
      nawet jeszcze nie Ząbki
      pozdrawiam
      Bajkowe II
    • gooroo2 Już nie Ząbki :) Koniec walki z wiatrakami? 26.06.06, 11:12
      Od soboty 24 w jakże przedziwny dzień nie mieszkam już na Powstańców 2 i nie
      mieszkam już w Ząbkach :) W sobotę przeprowadziłem się. Nie uważam, że ludzie z
      Powstańców narzekają itd. poprostu walczą z wiatrakami. Ja to popieralem bo
      przyzwalać na patologię nie wolno. Jako, jednak widzę, że zaczęło ograniczać
      sie to do pismactwa, postanowiłem sie z tym rozprawić i płacić wcale nie małe
      podatki tam gdzie są one w miarę racjonalnie wydawane i tam gdzie cos sie robi
      a nie tylko zwodzi i tłumaczy z niewiedzy i niekompetencji.
      • rembert Re: Już nie Ząbki :) Koniec walki z wiatrakami? 27.06.06, 08:39
        no cóż niektórzy całe życie uciekają od problemów.
        • gooroo2 Teoria maruderii z Powstańców 27.06.06, 09:01
          Już macie kozły ofiarne? Gdyby nie te wszystkie newralgiczne wątki, tego forum
          by nie było. Wasze polemiki z radnymi itd. Po co, skoro jest ok? Te teorie o
          podatkach itd. Po co zabieracie w tych kwestiach głos. Się czepili Powstańców.
          Przyjrzyjcie się samym sobie i warunkom. Jak czytam te wasze wypociny w obronie
          systemu i jedynie słusznej sprawy, tych herosów, którzy własnymi dłoniami
          budują Ząbki, nie pytają co urząd moze zrobić dla nich ale co oni dla urzędu,
          zakładają wory pokutne, szukają odpowiedzi w swoich zaniedbaniach. Nie dziwi
          mnie dlaczego w Polsce mamy sytuacje jaką mamy. Część z was jest próbką takiego
          pseudointeligentnego społeczeństwa, któremu niby dobrze a szuka, węszy
          kombinuje na kim by to poigrać. Może jestem chory, ale dla mnie niestety w XXI
          wieku w cywilizowanym kraju pod oknem mieć drogę jak z westeru kilka km od
          stolicy przy tylu inwestycjach to żenada. Dlatego widząc, ze nie porozumię sie
          z ta społecznością, która i byc moze z wiosek przyjechała i im to imponuje,
          byle tylko pojechać do rodziny i poszpanować ze się w stolycy mieszka
          wyprowadzilem się. A wszystkim zwolennikom teori maruderów z Powstańców, nie
          chce przypominać i wklejać waszych wątków na forach gazeta.pl by pokazać waszą
          obłudę. Powiem tak: Walcie się!
          • dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 27.06.06, 09:14
            "gooroo2 napisał:
            ...A wszystkim zwolennikom teori maruderów z Powstańców, nie
            > chce przypominać i wklejać waszych wątków na forach gazeta.pl by pokazać
            waszą
            > obłudę. Powiem tak: Walcie się! "

...powiem szczerze,że NIE BĘDĘ ZA TOBA TĘSKNIŁ...a kończąc swojąwypowiedź,
            PODSUMOWAŁEŚ SIĘ jak należy... szkoda,ze nie wkleiłeś tych strasznych naszych
            wątków,które "pisali" "zwolennicy teori maruderów z Powstańców"...
            Żebyś znalazł wreszcie "swoją idealną oazę"...

ŻEGNAM.
            • gooroo2 Re: Teoria maruderii z Powstańców 27.06.06, 13:40
              dragon26 napisał:

> "gooroo2 napisał:
              > ...A wszystkim zwolennikom teori maruderów z Powstańców, nie
              > > chce przypominać i wklejać waszych wątków na forach gazeta.pl by pokazać
              > waszą
              > > obłudę. Powiem tak: Walcie się! "
              >
              > ...powiem szczerze,że NIE BĘDĘ ZA TOBA TĘSKNIŁ...a kończąc swojąwypowiedź,
              > PODSUMOWAŁEŚ SIĘ jak należy... szkoda,ze nie wkleiłeś tych strasznych naszych
              > wątków,które "pisali" "zwolennicy teori maruderów z Powstańców"...
              > Żebyś znalazł wreszcie "swoją idealną oazę"...
              >
              > ŻEGNAM.

Tylko po co się tak trzęsiesz ?
              • dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 00:07
                gooroo2 "robaczku,ja się wcale nie trzęsę...cieszę sie,że jedna WIECZNIE
                narzekająca MARUDA wynosi się z mojego,jeszcze zacisznego zakątka... Moim
                zdaniem,jesteś młodym(albo już trochę "przygniłym";)),goniącym za pieniądzem,nie
                myślącym o rzeczach więcej niż tylko materialnych...całe szczęście,że Ciebie już
                tu nie ma...mam nadzieję,że już nie będziesz tak często pisał na tym forum,bo
                NIEDOBRZE mi się już robiło,od tych Twoich postów. :)) bleeeeeeee....

Niech Ci się dobrze mieszka w nowym miejscu!

ps.a może zdradzisz,w JAKIE to fantastyczne miejsce przeprowadziłeś się kolego??
                może parapetówka ;))
                • piotr.zabki Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 08:01
                  Widzę, że Pan ma kompleks gdy ktoś krytykuje Ząbki!!
                  Czyli powinniśmy się cieszyć, że mamy takie Ząbki jakie mamy, że chodniki ledwo
                  widać, gdyż są przysypane piachem po kostki, że nie mamy ulic, dobrej
                  infrastruktury i w dodatku wszyscy powinni się cieszyć bo 10 lat temu były w tym
                  miejscu pola.
                  Nie widzę sensu w tej wypowiedzi, bo skoro jest forum Ząbek to ludzie mają prawo
                  wytknąć to co ich najbardziej boli, a bolą najbardziej: drogi i komunikacja z
                  Warszawą, bo tam chyba wszyscy pracują!!
                  Skoro Pan jest zadowolony z szybkiego tempa rozwoju Ząbek, proszę sobie
                  przypomnieć "co było 10-15 lat temu" (Pana wypowiedż) to gratuluję Panu poczucia
                  humoru i proszę od czasu do czasu zdjąć okulary słoneczne.
                  Rozumiem, że tylko wątki w stylu jak to w Ząbkach jest ładnie bo ptaszki
                  ćwierkają i wiewiórki i zajączek się pokaże od czasu czadu, są możliwe do
                  zaakceptowania przez Pana.
                  Czyli mamy pisać o "Szklanych Domach" o tym jak w Ząbkach jest ładnie i jakie
                  mamy wspaniale drogi i jaką kulturę osobistą ludzi i że mamy świetną bazę
                  sportową i kulturalną w mieście, że jak chcemy iść do kina lub teatru to nie
                  musimy się ruszać z naszego miasta tylko wszystko na wyciągnięcie dłoni.
                  Prosiłbym o większy dystans, jeśli mieszkańcy z Powstańców walczą o swoją sprawę
                  o drogę i w innych tematach, to chyba szkoda Panu, że w kilka lat wywalczą
                  więcej niż rodowici mieszkańcy w kilkanaście lub kilkadziesiąt.
                  To jest zachowanie w stylu "pies ogrodnika" skoro my nie mamy to i Oni nie mogą
                  mieć.
                  Z drugiej strony dlatego najwięcej wpisów jest z Powstańców i Szwoleżerów i tych
                  rejonów, bo w tym miejscu przybywa najwięcej bloków i najwięcej mieszkańców,
                  ludzie nie chcą żyć w zaścianku wielkiego miasta i nie narzekać tylko dlatego,
                  że w Warszawie mają wszystko a tu tylko śpią.
                  Pozdrawiam serdecznie, miałem nie zaczynać dyskusji w tym wątku ale wymiana zdań
                  z gooroo2 trochę mnie zirytowała i dała odpowiedź w jakim celu powstał ten wątek
                  Pozdrawiam
                  • dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 11:52
                    ...ależ Pani Piotrze,to nie jest tak do końca...Chodzi o to,że Pan gooroo2
                    wiecznie "marudzi",chyba nie widzałem,żeby się "zachwycił" czym kolwiek w
                    Ząbkach,tzn,żeby dostrzegł chociaż jakąś drobną zaletę mieszkania tutaj,a co do
                    tego wątku,to był przeze mnie założony po przeczytaniu "kto chce się z tąd
                    wyprowadzić?" (org pisownia:) )...to mnie troche "zezłościło";) Wiem dobrze,że
                    nasz burmistrz (ja tam do niego sie nie przyznaję:)) i cała rada miasta,tylko
                    gadają,"opieprzają" się wzajemnie na forum gazetki "Co słychać"...Zachwalają
                    jakieś denne pseudo "Dni Ząbke" co wg moich znajomych,było totalną KICHĄ...ale
                    tak jak Pan mówi,żebym zdjął okulary i zobaczył ftalne chodniki,drogi, etc..
                    tak ja chciałbym,żeby i czasem ktoś,coś napisał pozytywnego. Jakieś
                    drobiazgi,żebyśmy non stop sie nie dołowali. Raz jeszcze dodam,że zdaję sobie
                    sprawę,jak wygląda rzeczywistość ząbkowska...na dodatek jeśli weźmie się za
                    porównanie np.Zielonkę,Kobyłkę-chyba tam jest wizualnie chociaż przyjemniej...
                    Niestety,w naszym miasteczku,skończyły sie DZIAŁKI,które sprzedawało miasto i
                    dzięki temu robili "DUUUŻO" inwstycji ;) (kiedyś drogi asfaltowai,robili
                    kanalizacje...sporo tego było...ale czy tyle, ile MOGLI zrobić dzięki tym
                    funduszom...hmmm?).
                    Ja tam czasami staram się cieszyć,nawet w tych Ząbkach,które tak pewnym
                    mieszkańcom nie pasują...
                    Pamiętajcie, LUDZIE WESELSI,SĄ ZDROWSI:)

ps.aha,dodam tylko,że nie jestem obrzydliwie bogaty,co za tym idzie nie mam
                    nawet zbliżonej pensji do średniej krajowej,ale co tam... :)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!
                    • piotr.zabki Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 13:18
                      Obawiam się wyłącznie o to, że wątek może podzielić forum na ludzi z powstańców
                      i pozostałą część forumowiczów.
                      Dostrzegam również zalety mieszkania w Ząbkach ale ostatnio spacerując z wózkiem
                      po Ząbkach jakoś nie jest mi do śmiechu gdyż aby ominąć słup stojący na chodniku
                      muszę wejść z wózkiem na ulicę.
                      Pozdrawiam
                      • dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 29.06.06, 00:07
                        Panie Piotrze,a mi się wydaje (sądząc po wpisach...) że nikt,kto nie mieszka na
                        Powstańców,nie zamierza się "kłócić" z mieszkańcami tamtejszej ulicy:). Mogę
                        Panu się zdeklarować,że nie miałem zamiaru "dzielić" naszego miasteczeka na
                        Powstańców i resztę. Tak jak pisałem,wydawało mi się,że z ul. Powstańców jest
                        najwięcej niezadowolonych mieszkańców,z całej naszej społeczności... -pozdrawiam
                        swojego kolegę z pracy,który miezka na Powstańców...ale się wyprowadza w
                        przyszłym roku-wariat ;)) -żarcik,jeśli ktoś by chciał mnie krytykować:) ...a co
                        do słupów na chodnikach itp,to chyba "normalne" w naszej Polsce... ja widziałem
                        słupy i drzewa na ścieżkach rowerowych (!). Taka ta nasza Polska:)
                        ...a na marginesie,zastanwaia mnie,z iloma znajomymi z forum już się minąłem w
                        sklepie,na ulicy,na chodniku i nawet nie byłem tego świadom... :) Myśleliście o tym?

Pozdrawiam!:)
                        KT
    • iza_z-bki Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 26.06.06, 11:54
      szwoleżerów
    • kwiatek252 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 26.06.06, 15:32
      Ja też nie jestem z Powstańców
      • krowka_makowka Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 28.06.06, 10:26
        to jeszcze ja, nie Powstancow ;-))
    • sdarp Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 26.06.06, 15:43
      Nie z powstańców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się