dragon26 22.06.06, 23:26 Mam prośbę,do bywalców tego forum...Czy możecie się wpisać,Ci którzy nie mieszkacie na ul.Powstańców?? Czysta ludzka ciekawość...a może coś więcej ;) CDN.... Pozdrawiam! Krzysztof T Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naskraju2 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 22.06.06, 23:30 a dlaczego akurat na powstanocw ? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 22.06.06, 23:40 ehhh...pytanie było?BYŁO,CDN napisałem? NAPISAŁEM... nie pytać zbędnie.PISAĆ PISAĆ:) "naskraju" jesteś z powstańców?,czy nie? BŁAGAM,jak ktoś chce,to niech się wpisze,RESZCIE "mówimy,stanowcze i zdecydowane...RACZEJ NIE!" :) POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 08:49 dragon26 napisał: > Mam prośbę,do bywalców tego forum...Czy możecie się wpisać,Ci którzy nie > mieszkacie na ul.Powstańców?? Czysta ludzka ciekawość...a może coś więcej ;) Sam najpierw napisz czy jesteś z Powstańców! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrzj1 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 09:43 A jak ktoś nie jest bywlacem, tylko sporadycznie zagląda to też może się wypowiedzieć w tej kwestii? ;) Ale nie mieszkam na Powstańców... Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 10:56 Witam. Oczywiście,już piszę... nie mieszkam na Powstańców:) Miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 17:24 dragon26 napisał: > Witam. > Oczywiście,już piszę... nie mieszkam na Powstańców:) No i wniosek jest taki, że tylko wszyscy z tego forum (oprócz trzech) to osoby mieszkające na Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
25spider Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 17:33 tez nie mieszkam na powstancow ;) (na szczescie) Odpowiedz Link Zgłoś
arek-zabki Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 23.06.06, 21:56 Mieszkam na Skorupki. Odpowiedz Link Zgłoś
rembert Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 24.06.06, 08:01 nie mieszkam na Powstańców:) Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 24.06.06, 13:07 uffff,to jest "nas" trochę:) Cieszy mnie to,bo już myślałem,że to forum jest "tylko" dla ludzi z tamtej ulicy,a tu proszę:)) 9osób już się wpisało:) ...dobrze,że tam nie mieszkamy,bo z lektury różnych postów,wywnioskowałem,że tam są same marudy;)) ...co mimo swojej drogi,często nie dostrzegają uroku tego miejsca...to co,że burmistrz,to co,że radni,to co,że market daleko(buuuhaha),to co,że autobusu ZTM nie ma (ale za to kilka podmiejskich,no może ze 3:)) ...popatrzcie na boki(no może na jeden bok;) ) macie LAS,PTAŚKI co rano i nawet w nocy(u mnie na Sikorskiego tak jest!) "wrzeszczą":),wewiórka też się zdarzy,ba nawet jakieś 2m-ce temu przed moim podwórkiem pokicał zając (a wcześniej za moim domkiem,też skakał)...i tak więc,zdaje mi się,że najwięcej "biadolących postów" zakładają mieszkańcy Powstańców (ale mi się pewnie dostanie;)) -OOO,chociaż ostatnio będąc w tamtych okolicach,usłyszałem jak mieszkaniec blokowiska mówił,że "właśnie dlatego,że jest tu las,drogi gruntowe(dzieci mogą się "pobabrać" w błotku-wspomnienia dzieciństwa mi wróciły:),że jest bardzo MIŁO,tak zakończył:) ...i CHWAŁA MU ZA TO!:) Ja tam NIE MAM ZAMIARU SIĘ WYPROWADZAĆ Z MOICH RODZINNYCH ZĄBEK! ...no chyba,że sytuacja kiedyś zmusi-oby nie! Pozdrawiam serdecznie Tych co się wpisali i tych którzy to zrobią,a przede wszsytkim MIESZKAŃCÓW POWSTAŃCÓW:) ...żebyście wiedzieli,co tam u Was było jakieś 10-15lat temu...a zresztą i w tych jak to mówicie "lepszych okolicach" Ząbek... Miłej SOBOTY I NIEDZIELI! rodowity Ząbkowianin:) Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 24.06.06, 13:52 Dziękuję za pozrowienia! Jestem od niedawna Powstanką/ Powstańczanką ze Słonecznego - i nie wiem jak na innych osiedlach, ale u nas faktycznie same marudy - aż się nie chce na nasze forum wchodzic albo wchodzi się z ciekawosci aby dowiedziec sie co znowu nie pasuje tym ludziom. Faktycznie PTAŚKI cudnie kwilą, zwlaszcza taki jeden, który zaczyna koło naszego bloku gdy zmrok zapada... A inne zwierzaki... - widzieliśmy (mąż i ja) raz lisa - biegł równolegle z naszym samochodem (tzn samochod nie biegł ;-) ). Mi Ząbki się w ogóle nie podobają, ale chwalę sobie to, że wyjeżdzam z wredockiej, śmierdzącej warszafki i mam świeże powietrze oraz spokoj i cisze, których w wawce sie nie znajdzie. Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hankow Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 26.06.06, 21:51 Też nie jestem mieszkanką Powstańców, ale tak jak Ty miałam podobne wrażenie, że w większości piszą "marudy" właśnie z tamtąd. A propos pozdrawiam sąsiada.... Też mieszkam na Sikorskiego I jeszcze jedno. "Rodowity ząbkowianin" to taki, którego rodzice od urodzenia wychowywali się w Ząbkach. Jeśli tak jest to gratuluję. Czekam na odpowiedź na forum. Pozdrawiam. Ząbkowianka Odpowiedz Link Zgłoś
wienna nie Powstańców 24.06.06, 19:34 nawet jeszcze nie Ząbki pozdrawiam Bajkowe II Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Już nie Ząbki :) Koniec walki z wiatrakami? 26.06.06, 11:12 Od soboty 24 w jakże przedziwny dzień nie mieszkam już na Powstańców 2 i nie mieszkam już w Ząbkach :) W sobotę przeprowadziłem się. Nie uważam, że ludzie z Powstańców narzekają itd. poprostu walczą z wiatrakami. Ja to popieralem bo przyzwalać na patologię nie wolno. Jako, jednak widzę, że zaczęło ograniczać sie to do pismactwa, postanowiłem sie z tym rozprawić i płacić wcale nie małe podatki tam gdzie są one w miarę racjonalnie wydawane i tam gdzie cos sie robi a nie tylko zwodzi i tłumaczy z niewiedzy i niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
rembert Re: Już nie Ząbki :) Koniec walki z wiatrakami? 27.06.06, 08:39 no cóż niektórzy całe życie uciekają od problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Teoria maruderii z Powstańców 27.06.06, 09:01 Już macie kozły ofiarne? Gdyby nie te wszystkie newralgiczne wątki, tego forum by nie było. Wasze polemiki z radnymi itd. Po co, skoro jest ok? Te teorie o podatkach itd. Po co zabieracie w tych kwestiach głos. Się czepili Powstańców. Przyjrzyjcie się samym sobie i warunkom. Jak czytam te wasze wypociny w obronie systemu i jedynie słusznej sprawy, tych herosów, którzy własnymi dłoniami budują Ząbki, nie pytają co urząd moze zrobić dla nich ale co oni dla urzędu, zakładają wory pokutne, szukają odpowiedzi w swoich zaniedbaniach. Nie dziwi mnie dlaczego w Polsce mamy sytuacje jaką mamy. Część z was jest próbką takiego pseudointeligentnego społeczeństwa, któremu niby dobrze a szuka, węszy kombinuje na kim by to poigrać. Może jestem chory, ale dla mnie niestety w XXI wieku w cywilizowanym kraju pod oknem mieć drogę jak z westeru kilka km od stolicy przy tylu inwestycjach to żenada. Dlatego widząc, ze nie porozumię sie z ta społecznością, która i byc moze z wiosek przyjechała i im to imponuje, byle tylko pojechać do rodziny i poszpanować ze się w stolycy mieszka wyprowadzilem się. A wszystkim zwolennikom teori maruderów z Powstańców, nie chce przypominać i wklejać waszych wątków na forach gazeta.pl by pokazać waszą obłudę. Powiem tak: Walcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 27.06.06, 09:14 "gooroo2 napisał: ...A wszystkim zwolennikom teori maruderów z Powstańców, nie > chce przypominać i wklejać waszych wątków na forach gazeta.pl by pokazać waszą > obłudę. Powiem tak: Walcie się! " ...powiem szczerze,że NIE BĘDĘ ZA TOBA TĘSKNIŁ...a kończąc swojąwypowiedź, PODSUMOWAŁEŚ SIĘ jak należy... szkoda,ze nie wkleiłeś tych strasznych naszych wątków,które "pisali" "zwolennicy teori maruderów z Powstańców"... Żebyś znalazł wreszcie "swoją idealną oazę"... ŻEGNAM. Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Re: Teoria maruderii z Powstańców 27.06.06, 13:40 dragon26 napisał: > "gooroo2 napisał: > ...A wszystkim zwolennikom teori maruderów z Powstańców, nie > > chce przypominać i wklejać waszych wątków na forach gazeta.pl by pokazać > waszą > > obłudę. Powiem tak: Walcie się! " > > ...powiem szczerze,że NIE BĘDĘ ZA TOBA TĘSKNIŁ...a kończąc swojąwypowiedź, > PODSUMOWAŁEŚ SIĘ jak należy... szkoda,ze nie wkleiłeś tych strasznych naszych > wątków,które "pisali" "zwolennicy teori maruderów z Powstańców"... > Żebyś znalazł wreszcie "swoją idealną oazę"... > > ŻEGNAM. Tylko po co się tak trzęsiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 00:07 gooroo2 "robaczku,ja się wcale nie trzęsę...cieszę sie,że jedna WIECZNIE narzekająca MARUDA wynosi się z mojego,jeszcze zacisznego zakątka... Moim zdaniem,jesteś młodym(albo już trochę "przygniłym";)),goniącym za pieniądzem,nie myślącym o rzeczach więcej niż tylko materialnych...całe szczęście,że Ciebie już tu nie ma...mam nadzieję,że już nie będziesz tak często pisał na tym forum,bo NIEDOBRZE mi się już robiło,od tych Twoich postów. :)) bleeeeeeee.... Niech Ci się dobrze mieszka w nowym miejscu! ps.a może zdradzisz,w JAKIE to fantastyczne miejsce przeprowadziłeś się kolego?? może parapetówka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 08:01 Widzę, że Pan ma kompleks gdy ktoś krytykuje Ząbki!! Czyli powinniśmy się cieszyć, że mamy takie Ząbki jakie mamy, że chodniki ledwo widać, gdyż są przysypane piachem po kostki, że nie mamy ulic, dobrej infrastruktury i w dodatku wszyscy powinni się cieszyć bo 10 lat temu były w tym miejscu pola. Nie widzę sensu w tej wypowiedzi, bo skoro jest forum Ząbek to ludzie mają prawo wytknąć to co ich najbardziej boli, a bolą najbardziej: drogi i komunikacja z Warszawą, bo tam chyba wszyscy pracują!! Skoro Pan jest zadowolony z szybkiego tempa rozwoju Ząbek, proszę sobie przypomnieć "co było 10-15 lat temu" (Pana wypowiedż) to gratuluję Panu poczucia humoru i proszę od czasu do czasu zdjąć okulary słoneczne. Rozumiem, że tylko wątki w stylu jak to w Ząbkach jest ładnie bo ptaszki ćwierkają i wiewiórki i zajączek się pokaże od czasu czadu, są możliwe do zaakceptowania przez Pana. Czyli mamy pisać o "Szklanych Domach" o tym jak w Ząbkach jest ładnie i jakie mamy wspaniale drogi i jaką kulturę osobistą ludzi i że mamy świetną bazę sportową i kulturalną w mieście, że jak chcemy iść do kina lub teatru to nie musimy się ruszać z naszego miasta tylko wszystko na wyciągnięcie dłoni. Prosiłbym o większy dystans, jeśli mieszkańcy z Powstańców walczą o swoją sprawę o drogę i w innych tematach, to chyba szkoda Panu, że w kilka lat wywalczą więcej niż rodowici mieszkańcy w kilkanaście lub kilkadziesiąt. To jest zachowanie w stylu "pies ogrodnika" skoro my nie mamy to i Oni nie mogą mieć. Z drugiej strony dlatego najwięcej wpisów jest z Powstańców i Szwoleżerów i tych rejonów, bo w tym miejscu przybywa najwięcej bloków i najwięcej mieszkańców, ludzie nie chcą żyć w zaścianku wielkiego miasta i nie narzekać tylko dlatego, że w Warszawie mają wszystko a tu tylko śpią. Pozdrawiam serdecznie, miałem nie zaczynać dyskusji w tym wątku ale wymiana zdań z gooroo2 trochę mnie zirytowała i dała odpowiedź w jakim celu powstał ten wątek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 11:52 ...ależ Pani Piotrze,to nie jest tak do końca...Chodzi o to,że Pan gooroo2 wiecznie "marudzi",chyba nie widzałem,żeby się "zachwycił" czym kolwiek w Ząbkach,tzn,żeby dostrzegł chociaż jakąś drobną zaletę mieszkania tutaj,a co do tego wątku,to był przeze mnie założony po przeczytaniu "kto chce się z tąd wyprowadzić?" (org pisownia:) )...to mnie troche "zezłościło";) Wiem dobrze,że nasz burmistrz (ja tam do niego sie nie przyznaję:)) i cała rada miasta,tylko gadają,"opieprzają" się wzajemnie na forum gazetki "Co słychać"...Zachwalają jakieś denne pseudo "Dni Ząbke" co wg moich znajomych,było totalną KICHĄ...ale tak jak Pan mówi,żebym zdjął okulary i zobaczył ftalne chodniki,drogi, etc.. tak ja chciałbym,żeby i czasem ktoś,coś napisał pozytywnego. Jakieś drobiazgi,żebyśmy non stop sie nie dołowali. Raz jeszcze dodam,że zdaję sobie sprawę,jak wygląda rzeczywistość ząbkowska...na dodatek jeśli weźmie się za porównanie np.Zielonkę,Kobyłkę-chyba tam jest wizualnie chociaż przyjemniej... Niestety,w naszym miasteczku,skończyły sie DZIAŁKI,które sprzedawało miasto i dzięki temu robili "DUUUŻO" inwstycji ;) (kiedyś drogi asfaltowai,robili kanalizacje...sporo tego było...ale czy tyle, ile MOGLI zrobić dzięki tym funduszom...hmmm?). Ja tam czasami staram się cieszyć,nawet w tych Ząbkach,które tak pewnym mieszkańcom nie pasują... Pamiętajcie, LUDZIE WESELSI,SĄ ZDROWSI:) ps.aha,dodam tylko,że nie jestem obrzydliwie bogaty,co za tym idzie nie mam nawet zbliżonej pensji do średniej krajowej,ale co tam... :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Teoria maruderii z Powstańców 28.06.06, 13:18 Obawiam się wyłącznie o to, że wątek może podzielić forum na ludzi z powstańców i pozostałą część forumowiczów. Dostrzegam również zalety mieszkania w Ząbkach ale ostatnio spacerując z wózkiem po Ząbkach jakoś nie jest mi do śmiechu gdyż aby ominąć słup stojący na chodniku muszę wejść z wózkiem na ulicę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: Teoria maruderii z Powstańców 29.06.06, 00:07 Panie Piotrze,a mi się wydaje (sądząc po wpisach...) że nikt,kto nie mieszka na Powstańców,nie zamierza się "kłócić" z mieszkańcami tamtejszej ulicy:). Mogę Panu się zdeklarować,że nie miałem zamiaru "dzielić" naszego miasteczeka na Powstańców i resztę. Tak jak pisałem,wydawało mi się,że z ul. Powstańców jest najwięcej niezadowolonych mieszkańców,z całej naszej społeczności... -pozdrawiam swojego kolegę z pracy,który miezka na Powstańców...ale się wyprowadza w przyszłym roku-wariat ;)) -żarcik,jeśli ktoś by chciał mnie krytykować:) ...a co do słupów na chodnikach itp,to chyba "normalne" w naszej Polsce... ja widziałem słupy i drzewa na ścieżkach rowerowych (!). Taka ta nasza Polska:) ...a na marginesie,zastanwaia mnie,z iloma znajomymi z forum już się minąłem w sklepie,na ulicy,na chodniku i nawet nie byłem tego świadom... :) Myśleliście o tym? Pozdrawiam!:) KT Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek252 Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 26.06.06, 15:32 Ja też nie jestem z Powstańców Odpowiedz Link Zgłoś
krowka_makowka Re: WEJDŹ,POPATRZ...WPISZ SIĘ:) 28.06.06, 10:26 to jeszcze ja, nie Powstancow ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś