eee.tam 23.03.07, 22:21 jakie wynagrodzenie w waszych wspolnotach otrzymują czlonkowie zarządu? i ilu ich jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.dzinkans Re: czlonek zarządu 25.03.07, 20:26 W Naszej Wspólnocie Mieszkaniowej ("ORLA II") Zarząd nie otrzymuje żadnego honorarium za wykonywaną przez siebie pracę. Jest to poprostu praca społeczna!!! Z drugiej zaś strony trochę w to energii życiowej wkładamy, a nie mówię już o rzeczach materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: czlonek zarządu 27.03.07, 14:20 Zarzady 2 Wspolnot Mieszkaniowych Osiedla Brzozowe, rowniez wykonuja swoja prace spolecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_swiatkiewicz Re: czlonek zarządu 27.03.07, 21:17 Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej Legionów 10B nie pobiera wynagrodzenia. Podobnie zresztą jak Wspólnoty Legionów 10A. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: czlonek zarządu 28.03.07, 10:32 O ile się nie mylę, to Wspólnoty osiedla Kopernika ustaliły wynagrodzenia członków zarządów na ok. 1000 PLN "od sztuki". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: czlonek zarządu 28.03.07, 19:41 uuuuuuuuuuuuuu!!! To jakaś bogata Wspólnota. U Nas jest trzech człoków z Zarządzie więc 3 tyś miesięcznie to niezła zadyma by była. Już to widzę jak ktoś podda pod obrady na zebraniu rocznym taki pomysł. Chyba będzie lincz(!!!) bo przecież działanie w Zarządzie to żadna robota (zdaniem większości lokatorów). Odpowiedz Link Zgłoś
sz0rstki Re: czlonek zarządu 29.03.07, 10:27 Ja akurat nie mam nic przeciwko wynagradzaniu za pracę... I od razu dodam - nie jestem członkiem zarządu wspólnoty. :) Wszystko jest kwestią dogadania. Zawsze miałem uwagi do działalności naszych zarządów, administratora, firm sprzątających czy ochrony. Wiem jednak, że nigdy nie będzie idealnie a członkowie zarządów wkładają sporo pracy w te funkcje (może nie wszyscy...;)) Co do "bogatości" wspólnot. Nie wiem ilu członków liczy Twoja wspólnota, bo u nas jest ok. 900 mieszkań - więc 4 członków i 4kPLN to niewielki promil w opłatach właścicieli a roboty jest naprawdę sporo... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: czlonek zarządu 01.04.07, 20:14 My mamy u siebie 3 członków zarządu i 76 lokali. Wspólnota to niewielka, a każde dodatkowe obciążenie lokatorów łączy się z szerokim odzewem na zebraniu. Osobiście nie sądzę, żeby u Nas takie coś przeszło choć z tego co piszesz to rzeczywiście niewielkie są to pieniądze w przeliczeniu na jeden lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
raszynstraszyn Re: czlonek zarządu 03.04.07, 21:08 nasza wspólnota liczy 41 mieszkań. Jest bardzo dużo pracy bo deweloper pozostawił nam mnóstwo niedoróbek. Zatrudniamy zarządcę. Mamy 2 czlonków zarządu. Jedna z nich dostaje 400 zl. Nie ma mowy o pracy społecznej, to zbyt dużo roboty żeby sobie społecznie pracować. dodatkowo używa się własnego teleofonu i komputera więc koszty są.Przynajmniej 1x dziennie osoba z zarządu zajmuje się czymś związanym ze wspolnotą: a to awarie, przeglądy, konserwacje wszystko trzeba doglądnąc i drzwi pootwierać(dozorca jest tylko rano), pozałatwiać sprawy-a to w prokuraturze albo w gazowni albo w stoenie albo kupić środki czystości albo zalatwić płyn do konserwacji wind itp itd.... osobiście uważam że to to i tak mało(tych pieniędzy ) zwlaszcza że nikt się do tego inny nie pali Odpowiedz Link Zgłoś