Dodaj do ulubionych

czlonek zarządu

23.03.07, 22:21
jakie wynagrodzenie w waszych wspolnotach otrzymują czlonkowie zarządu? i ilu
ich jest?
Obserwuj wątek
    • m.dzinkans Re: czlonek zarządu 25.03.07, 20:26
      W Naszej Wspólnocie Mieszkaniowej ("ORLA II") Zarząd nie otrzymuje żadnego
      honorarium za wykonywaną przez siebie pracę. Jest to poprostu praca
      społeczna!!! Z drugiej zaś strony trochę w to energii życiowej wkładamy, a nie
      mówię już o rzeczach materialnych.
      • yapkovitz Re: czlonek zarządu 27.03.07, 14:20
        Zarzady 2 Wspolnot Mieszkaniowych Osiedla Brzozowe, rowniez wykonuja swoja
        prace spolecznie.
        • robert_swiatkiewicz Re: czlonek zarządu 27.03.07, 21:17
          Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej Legionów 10B nie pobiera wynagrodzenia. Podobnie
          zresztą jak Wspólnoty Legionów 10A.
          • sz0rstki Re: czlonek zarządu 28.03.07, 10:32
            O ile się nie mylę, to Wspólnoty osiedla Kopernika ustaliły
            wynagrodzenia członków zarządów na ok. 1000 PLN "od sztuki".

pzdr
            • m.dzinkans Re: czlonek zarządu 28.03.07, 19:41
              uuuuuuuuuuuuuu!!!
              To jakaś bogata Wspólnota. U Nas jest trzech człoków z Zarządzie więc 3 tyś
              miesięcznie to niezła zadyma by była. Już to widzę jak ktoś podda pod obrady na
              zebraniu rocznym taki pomysł. Chyba będzie lincz(!!!) bo przecież działanie w
              Zarządzie to żadna robota (zdaniem większości lokatorów).
              • sz0rstki Re: czlonek zarządu 29.03.07, 10:27
                Ja akurat nie mam nic przeciwko wynagradzaniu za pracę...
                I od razu dodam - nie jestem członkiem zarządu wspólnoty. :)

Wszystko jest kwestią dogadania. Zawsze miałem uwagi do działalności
                naszych zarządów, administratora, firm sprzątających czy ochrony.
                Wiem jednak, że nigdy nie będzie idealnie a członkowie zarządów
                wkładają sporo pracy w te funkcje (może nie wszyscy...;))

Co do "bogatości" wspólnot. Nie wiem ilu członków liczy Twoja wspólnota,
                bo u nas jest ok. 900 mieszkań - więc 4 członków i 4kPLN to niewielki promil w
                opłatach właścicieli a roboty jest naprawdę sporo...

pzdr
                • m.dzinkans Re: czlonek zarządu 01.04.07, 20:14
                  My mamy u siebie 3 członków zarządu i 76 lokali. Wspólnota to niewielka, a
                  każde dodatkowe obciążenie lokatorów łączy się z szerokim odzewem na zebraniu.
                  Osobiście nie sądzę, żeby u Nas takie coś przeszło choć z tego co piszesz to
                  rzeczywiście niewielkie są to pieniądze w przeliczeniu na jeden lokal.
                  • raszynstraszyn Re: czlonek zarządu 03.04.07, 21:08
                    nasza wspólnota liczy 41 mieszkań. Jest bardzo dużo pracy bo deweloper pozostawił nam mnóstwo
                    niedoróbek. Zatrudniamy zarządcę. Mamy 2 czlonków zarządu. Jedna z nich dostaje 400 zl. Nie ma mowy
                    o pracy społecznej, to zbyt dużo roboty żeby sobie społecznie pracować. dodatkowo używa się własnego
                    teleofonu i komputera więc koszty są.Przynajmniej 1x dziennie osoba z zarządu zajmuje się czymś
                    związanym ze wspolnotą: a to awarie, przeglądy, konserwacje wszystko trzeba doglądnąc i drzwi
                    pootwierać(dozorca jest tylko rano), pozałatwiać sprawy-a to w prokuraturze albo w gazowni albo w
                    stoenie albo kupić środki czystości albo zalatwić płyn do konserwacji wind itp itd....
                    osobiście uważam że to to i tak mało(tych pieniędzy ) zwlaszcza że nikt się do tego inny nie pali
                    • eee.tam Re: czlonek zarządu 15.04.07, 22:40
                      dzięki za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka