Dodaj do ulubionych

korki na Piłsudskiego

04.04.07, 13:04
od klku dni po 7 robi sie koszmarny zator - az do sławetnego przejazdu PKP.
Niedawno jadąc 7.30 przejeżdżałem przejazd prawie z marszu...a teraz tragedia.
Obserwuj wątek
    • ranoma Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 13:10
      jak jeszcze jeździłam do pracy, to przed przejazdem zawsze był korek...dlatego
      zaczęłam jeździć w drugą stronę i radzymińską...
      raz jak tak jechałam nawet widziałam, że korek od przejazdu na chełmżyńskiej
      ciągnął się do przejazdu na warszawskiej/łodygowej czy jak tam ta ulica się
      nazywa co 145 nią jeździ...
      • burzynp Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 14:59
        Korki są może dlatego, że Święta się zbliżają. Przed Bożym Narodzeniem było
        jeszcze gorzej.
        Poza tym przy tej ulicy jest Praska Giełda Spożywcza.

Pozdrawiam
        • tomkrt Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 15:22
          burzynp napisał:

> Korki są może dlatego, że Święta się zbliżają. Przed Bożym Narodzeniem było
          > jeszcze gorzej.
          > Poza tym przy tej ulicy jest Praska Giełda Spożywcza.
          >
          > Pozdrawiam
          I dojazd do zlewni ścieków.
          Pzoatym na razie nie ma innego rozsądnego połączenia Targówka, Bródna i Zielonej Białołęki z Gocławiem, Grochowem, Kawęczynem, Wawrem jak nie przez Ząbki :(

Pozdrawiam
          • tijufit Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 15:25
            tomkrt napisał:

> Pzoatym na razie nie ma innego rozsądnego połączenia Targówka, Bródna i
            Zielone
            > j Białołęki z Gocławiem, Grochowem, Kawęczynem, Wawrem jak nie przez Ząbki :(

A nowej Strażackiej jak nie było tak nie ma :(
    • tijufit Re: korki na Piłsudskiego 05.04.07, 12:51
      tomek19641 napisał:

> od klku dni po 7 robi sie koszmarny zator - az do sławetnego przejazdu PKP.
      > Niedawno jadąc 7.30 przejeżdżałem przejazd prawie z marszu...a teraz tragedia.

Ostatnio normalka. Jakiś czas temu byłem świadkiem lekkiego przytkania się
      Powstańców, rondo zablokowane i Piłsudskiego w obydwie strony stała, więc korek
      na Powstańców był mniej więcej od ul. Reymonta do ronda. Niestety ruch na
      Powstańców jest generowany w coraz większym stopniu przez auta "tranzytowe",
      które omijają korek na Piłsudskiego i wjeżdżają w Powstańców kierując się ku
      Żołnierskiej.
      • tomek19641 Re: korki na Piłsudskiego 05.04.07, 17:14
        wszystko sie zgadza, ale jednego dnia o tej samej porze dojeżdżam do przejazdu
        i stoi tam kilka samochodów, a czasami jak napisałem. Przeciez nie zmieniaja co
        kilka dni rozkładu jazdy...może asekuracja dróżnika, który zamiast puszczać po
        kilka wozów czeka na następny pociąg ? Ostatnio Policja owszem była, ale stali
        na początku Chłopickiego, nie wiadomo po co ,a z ul. Strażackiej wjeżdża po 2 -
        3 samochody i ustawiają sie pod prąd licząc, że ktos ich wpuści / i wpuszczają
        cwaniaków niestety.../.
        • tomkrt Re: korki na Piłsudskiego 05.04.07, 17:57
          tomek19641 napisał:

> wszystko sie zgadza, ale jednego dnia o tej samej porze dojeżdżam do przejazdu
          > i stoi tam kilka samochodów, a czasami jak napisałem. Przeciez nie zmieniaja co
          >
          > kilka dni rozkładu jazdy...może asekuracja dróżnika, który zamiast puszczać po
          > kilka wozów czeka na następny pociąg ? Ostatnio Policja owszem była, ale stali
          > na początku Chłopickiego, nie wiadomo po co ,a z ul. Strażackiej wjeżdża po 2 -
          >
          > 3 samochody i ustawiają sie pod prąd licząc, że ktos ich wpuści / i wpuszczają
          > cwaniaków niestety.../.

Z tego co słyszałem to przepisy kolejowe nie pozwalają otwierać szlabanu jeśli między pociągami jest szczelina czasowa mniejsza od 2 minut.
          Przez przejazd na chełmżyńskiej przejeżdżają nie tylko pociągi planowe, ale i pozaplanowe - towarowe i techniczne. Przy tym natężeniu ruchu kolejowego cięzko liczyć na powtarzlaność sytuacji w kolejnych dniach.

Czasem można mieć pecha i sobie postać pół godziny.
          • maniek504 Re: korki na Piłsudskiego 12.04.07, 19:28
            a może by tak miasto swojską pociągneło do piułsudzkiego było by w tedy
            odciążone skrzyżowanie pzy kościele
            • holyy1 Re: korki na Piłsudskiego 12.04.07, 20:07
              Tak miało być a ta ulica miała sie nazywać Nowo-Ziemowita popatrz na
              wczesniejsze wątki a były w tej sprawie.:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka