tomek19641 04.04.07, 13:04 od klku dni po 7 robi sie koszmarny zator - az do sławetnego przejazdu PKP. Niedawno jadąc 7.30 przejeżdżałem przejazd prawie z marszu...a teraz tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranoma Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 13:10 jak jeszcze jeździłam do pracy, to przed przejazdem zawsze był korek...dlatego zaczęłam jeździć w drugą stronę i radzymińską... raz jak tak jechałam nawet widziałam, że korek od przejazdu na chełmżyńskiej ciągnął się do przejazdu na warszawskiej/łodygowej czy jak tam ta ulica się nazywa co 145 nią jeździ... Odpowiedz Link Zgłoś
burzynp Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 14:59 Korki są może dlatego, że Święta się zbliżają. Przed Bożym Narodzeniem było jeszcze gorzej. Poza tym przy tej ulicy jest Praska Giełda Spożywcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 15:22 burzynp napisał: > Korki są może dlatego, że Święta się zbliżają. Przed Bożym Narodzeniem było > jeszcze gorzej. > Poza tym przy tej ulicy jest Praska Giełda Spożywcza. > > Pozdrawiam I dojazd do zlewni ścieków. Pzoatym na razie nie ma innego rozsądnego połączenia Targówka, Bródna i Zielonej Białołęki z Gocławiem, Grochowem, Kawęczynem, Wawrem jak nie przez Ząbki :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: korki na Piłsudskiego 04.04.07, 15:25 tomkrt napisał: > Pzoatym na razie nie ma innego rozsądnego połączenia Targówka, Bródna i Zielone > j Białołęki z Gocławiem, Grochowem, Kawęczynem, Wawrem jak nie przez Ząbki :( A nowej Strażackiej jak nie było tak nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
tijufit Re: korki na Piłsudskiego 05.04.07, 12:51 tomek19641 napisał: > od klku dni po 7 robi sie koszmarny zator - az do sławetnego przejazdu PKP. > Niedawno jadąc 7.30 przejeżdżałem przejazd prawie z marszu...a teraz tragedia. Ostatnio normalka. Jakiś czas temu byłem świadkiem lekkiego przytkania się Powstańców, rondo zablokowane i Piłsudskiego w obydwie strony stała, więc korek na Powstańców był mniej więcej od ul. Reymonta do ronda. Niestety ruch na Powstańców jest generowany w coraz większym stopniu przez auta "tranzytowe", które omijają korek na Piłsudskiego i wjeżdżają w Powstańców kierując się ku Żołnierskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek19641 Re: korki na Piłsudskiego 05.04.07, 17:14 wszystko sie zgadza, ale jednego dnia o tej samej porze dojeżdżam do przejazdu i stoi tam kilka samochodów, a czasami jak napisałem. Przeciez nie zmieniaja co kilka dni rozkładu jazdy...może asekuracja dróżnika, który zamiast puszczać po kilka wozów czeka na następny pociąg ? Ostatnio Policja owszem była, ale stali na początku Chłopickiego, nie wiadomo po co ,a z ul. Strażackiej wjeżdża po 2 - 3 samochody i ustawiają sie pod prąd licząc, że ktos ich wpuści / i wpuszczają cwaniaków niestety.../. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: korki na Piłsudskiego 05.04.07, 17:57 tomek19641 napisał: > wszystko sie zgadza, ale jednego dnia o tej samej porze dojeżdżam do przejazdu > i stoi tam kilka samochodów, a czasami jak napisałem. Przeciez nie zmieniaja co > > kilka dni rozkładu jazdy...może asekuracja dróżnika, który zamiast puszczać po > kilka wozów czeka na następny pociąg ? Ostatnio Policja owszem była, ale stali > na początku Chłopickiego, nie wiadomo po co ,a z ul. Strażackiej wjeżdża po 2 - > > 3 samochody i ustawiają sie pod prąd licząc, że ktos ich wpuści / i wpuszczają > cwaniaków niestety.../. Z tego co słyszałem to przepisy kolejowe nie pozwalają otwierać szlabanu jeśli między pociągami jest szczelina czasowa mniejsza od 2 minut. Przez przejazd na chełmżyńskiej przejeżdżają nie tylko pociągi planowe, ale i pozaplanowe - towarowe i techniczne. Przy tym natężeniu ruchu kolejowego cięzko liczyć na powtarzlaność sytuacji w kolejnych dniach. Czasem można mieć pecha i sobie postać pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek504 Re: korki na Piłsudskiego 12.04.07, 19:28 a może by tak miasto swojską pociągneło do piułsudzkiego było by w tedy odciążone skrzyżowanie pzy kościele Odpowiedz Link Zgłoś
holyy1 Re: korki na Piłsudskiego 12.04.07, 20:07 Tak miało być a ta ulica miała sie nazywać Nowo-Ziemowita popatrz na wczesniejsze wątki a były w tej sprawie.:)) Odpowiedz Link Zgłoś