dar-io 29.04.08, 07:55 Witam, mam pytanie. Gdzie w Ząbkach lub bliskiej okolicy można kupić piasek do piaskownicy? Najchętniej z przywiezieniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agne_s Re: Piasek do piaskownicy 04.05.08, 20:45 podbijam, również jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
dar-io Re: Piasek do piaskownicy 04.05.08, 22:20 A już myślałem, że ktoś odpowiedział. Cieszę się, że ktoś też jest zainteresowany tematem, może pójdzie łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: Piasek do piaskownicy 05.05.08, 09:55 Piasek do małej, przydomowej piaskownicy mozna kupić w dowolnym składzie budowlanym, np. na rogu Skorupki i Kwiatowej. Transport radzę załatwić samodzielnie - wynająć lub pożyczyć małą przyczepkę wyjdzie taniej niż zamówić transport w składzie. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
210369.b Re: Piasek do piaskownicy 05.05.08, 18:22 Ja kupiłam w OBI pakowany w worki po 20 kg.z atestem ,cena worka ok.9 zł.przeznaczony do piaskownic. Ze składu nie polecam ,moje dziecko miało wysypkę ,bo ten piasek nie jest czysty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Piasek do piaskownicy 05.05.08, 21:54 Podobno piaseczek użytkowany przez nieatestowane dziecko traci gwarancję. Tak przynajmniej podaje OBI. Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: Piasek do piaskownicy 06.05.08, 18:26 A kto wystawia atest na taki piasek? Producent? Na co jest atest? Na zawartość 20kg w worku? Wybacz jakoś nie wierzę, by Instytut Matki i Dziecka zajmował się badaniem piasku, ani w specjalne złoża piasku tylko do piaskownic. Piasek - niezależnie od jego późniejszego losu - pochodzi z tych samych miejsc. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zulu2000 Re: Piasek do piaskownicy 07.05.08, 11:00 netgater ty lepiej przetestuj ten piasek do piaskownicy. Nie można narażać naszych dzieciaczków z pisu na wysypkę. Bo jak dostaną tu czy tam krosteczek, to dopiero będzie problemik. ---------------------------------------------- Saperkom w audi (Stefan) Odpowiedz Link Zgłoś
dar-io Re: Piasek do piaskownicy 07.05.08, 21:35 Piasek kupiliśmy w składzie przy skrzyżowaniu Kwiatowej i Ks. Skorupki. Tona (czyli ok. 0,6 m3) kosztuje 50 zł. Jest dobrej jakości - dzieciaki stwierdziły, że lepi się doskonale. Transport zapewniony. Worki po 20 kg to porażka - nawet jeśli ten atest ma jakiś sens, w co wątpię. Potrzebowaliśmy ok. 1,7 tony do piaskownicy o wymiarach 2m x 2m x 0,5m. W tych małych workach wozilibyśmy do zimy. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
agne_s Re: Piasek do piaskownicy 09.05.08, 22:33 Dzięki za info, też się tam udam w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś