karolinas25 27.04.09, 12:39 Czy ktoś z sąsiadów w budynku A podpisał juz akt notarialny? Czy jest tak jak my cały czas zwodzony.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialymuzyn69 Re: Akty w budynku A 27.04.09, 13:25 Niestety z dnia na dzień i tygodnia na tydzień ciągle "coś" stoi na przeszkodzie naszemu developerowi aby te akty podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: Akty w budynku A 27.04.09, 14:11 Ktoś ten akt w ogóle podpisał? Bo za chwilę okaże się, że nikt....... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Akty w budynku A 27.04.09, 18:53 z budynku A pewnie nikt i nikt tym sie nie interesuje chyba.... Mieli do mnie dzwonić 3 miesiące temu, tymczasem...dzwoniąc do biura dowiaduję się codziennie że będzie to w następnym tygodniu, w następnym i następnym bo coś znów załatwiają a to oświadczenia z sądu a to oświadczenia z banku... i ciągle nowe kłamstwa...a końca nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
niewygodny-klient Re: Akty w budynku A 27.04.09, 23:13 To dziwne, ludzie z B podpisują, z C i D też. Co jest nie tak z A?? Może za słabo naciskacie.Dzwońcie, piszcie i nękajcie. Napastujcie developera i notariusza aż do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinas25 Re: Akty w budynku A 27.04.09, 23:41 developer wziął kredyt na budynek A, n pozostałe budynki chyba nie stąd ten problem Odpowiedz Link Zgłoś
bimbaliona Re: Akty w budynku A 28.04.09, 08:05 Zabezpieczeniem kredytu była cała działeczka pod budynkami A, B, C i D, bo kredyt był wzięty na budowę osiedla a więc PRZED jego wybudowaniem gdy była pusta działka. Więc nawet gdyby np nie spłacał w terminie lub bank robił mu problemy to czemu ludzie z B,C,D podpisują akty ? Pewnie jestem głupia i nic nie rozumiem lub coś tutaj brzydko pachnie. Bimbaliona Odpowiedz Link Zgłoś
rocco_waw Re: Akty w budynku A 28.04.09, 09:05 mmmmm ja jestme z bloku C i też ciągle czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
flery Re: Akty w budynku A 04.05.09, 16:38 ja podpisywałem akt miesiąc temu, blok C Odpowiedz Link Zgłoś
1handlowy Re: Akty w budynku A 28.04.09, 10:09 dobre stwierdzenie "Pewnie jestem głupia i nic nie rozumiem lub coś tutaj brzydko pachnie.", na bloku C nie ma kredytu tylko na A więc dlatego mieszkańcy mogą podpisać akt Odpowiedz Link Zgłoś
bimbaliona Re: Akty w budynku A 28.04.09, 11:54 Witam, Działka pod blokiem A,B,C,D jest/była obciążona hipoteką banku, przy czym przy podpisaniu aktu uzyskuję się zwolnienie z hipoteki przez bank, co umożliwia wyodrębnienie lokalu bez obciążeń. Hipoteka banku jest zabezpieczeniem kredytu. Nie tak dawno w KW działki była hipoteka przymusowa założona na wniosek wierzyciela a w dz. III KW widniała informacja o rozszerzeniu komorniczym. Proponuję wziąć odpis KW i samemu sprawdzić. Ciekawe natomiast co zrobił Pan 1handlowy. Pewnie będzie czekał na rozwiązanie przejściowych trudności. A teraz uwaga - niespodzianka - nabycie lokalu z obciążoną hipoteką oznacza że nabywamy zobowiązanie. Pozdrawiam Bimbaliona Odpowiedz Link Zgłoś
1handlowy Re: Akty w budynku A 28.04.09, 14:10 ja też mam podpisany akt i nie widnieje tam żadne zobowiazanie ani zadłużenie na budynku c Odpowiedz Link Zgłoś
bimbaliona Re: Akty w budynku A 28.04.09, 14:16 A przejrzyj początek aktu i zobacz jakie są wypisane wnioski oraz roszczenia dotyczące KW w akcie. Pozdrawiam Bimbaliona Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: Akty w budynku A 28.04.09, 19:18 hipoteka jest na całej działce, na której stoją budynki A, B, C i D. mam w miarę aktualny odpis z KW z 23/04/09. W Dziale IV widnieją wpisy: 1. Hipoteka Umowna Zwykla na kwote 18664000,00 pln - naleznosc główna kredytu udzielonego umową nr203-12128122/1/2007 z dn. 17/01/07 r zmienioną aneksem nr 1 z dn 01/02/08 i umową restrukturyzacyjna nr 848/2008 z dn 12/018/08 - powszechna kasa oszczednosci bank polski spolka akcyjna oddzial 15 w Warszawie 2. hipoteka umowna kaucyjna na kwote 4106080,00 pln - odsetki od kredytu udzielonego umowa nr 203-12128122/1/2007 z dn 17/01/07 -powszechna kasa oszczednosci bank polski spolka akcyjna oddzial 15 w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
iqcyco Re: Akty w budynku A 28.04.09, 22:37 skoro jest hipoteka na działce to raczej nie da się wydzielić odrębnych własności(mieszkań wolnych od hipoteki)... Problemy z aktami powinny zniknąć po wykreśleniu hipoteki z działki tj. spłaceniu zobowiązania przez dewelopera. Ciekawi mnie ta umowa restrukturyzacyjna... generalnie to że została zawarta świadczyło że dłużnik w dniu jej podpisywania był wypłacalny. Odpowiedz Link Zgłoś
jan147 Re: Akty w budynku A 28.04.09, 20:24 karolinas25 napisała: > Czy ktoś z sąsiadów w budynku A podpisał juz akt notarialny? Czy > jest tak jak my cały czas zwodzony.. Mam mieszkanie w bloku c i takze jeszcze nie podpisalem aktu caly czas czekam, mimo juz dwukrotnie ustalanych terminow... Odpowiedz Link Zgłoś
karamba007 Re: Akty w budynku A 04.05.09, 19:11 ja jestem z bud c i akt juz podpisalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
flery Re: Akty w budynku A 04.05.09, 19:14 ja również akt podpisałem i również budynek C Odpowiedz Link Zgłoś