kerbal33 08.06.09, 21:35 Jestem pod wrażeniem: pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/WYN/W/143403.htm Podaję w zaokrągleniu: PO - 47% PiS - 32% oraz bez zaokrąglenia: SLD UP - 6,66% Prawica RP - 6, 42% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szeszol Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 08.06.09, 22:25 kerbal33 napisał: > Jestem pod wrażeniem: Pod wrażeniem czego? - wyniku, frekwencji czy czegoś innego. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
kerbal33 Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 08.06.09, 22:33 Jestem pod wrażeniem wyników - trochę mnie zaskoczyły. Rośnie poparcie dla PO w Ząbkach, co może nie jest takie zaskakujące, jak fakt, że ktoś w naszym mieście głosuje na SLD UP. No cóż trochę nagich torsów i są wyniki;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lmarcinl Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 09.06.09, 00:17 SLD UP - 6,66% . Ojciec od dziecka mi tłumaczył że SLD to komuniści i "szatany" teraz już wiem dlaczego :). Tak serio frekwencja dobra , nie ma się czego wstydzić. Osobiście cieszy mnie słaby wynik lewicy w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
szeszol Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 09.06.09, 08:41 > "szatany" teraz już wiem dlaczego :). Tak serio frekwencja dobra , nie ma się > czego wstydzić. Trochę ponad 30% to ja bym nie nazwał nawet mierną frekwencją - nawet w szkole na dwóje to trzeba mieć 51% (chyba, bo może teraz wystarczy 30%). Potencjalne głosy tych, którzy nie poszli głosować (ok 12000) mogły by ustawić wynik w dowolny sposób (frekwencja w skali kraju tym bardziej o tym świadczy), więc dla mnie wyniki to żaden wskaźnik poglądów politycznych mieszkańców Ząbek. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
wienna Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 09.06.09, 18:45 A dla mnie mocno zaskakujący jest wynik Prawicy RP (dla mnie zaskoczenie w skali kraju). Frekfencja niska, a wyniki są dla mnie jak najbardziej obrazem poglądów politycznych Ząbkowian. Jak ktoś nie głosuje to znaczy że go to wcale nie obchodzi i otwarcie się do tego przyznaje, ergo poglądów politycznych nie prezentuje. Jest pluralizm polityczny niech się nikt nie zasłania że nie było na kogo głosować Odpowiedz Link Zgłoś
szeszol Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 10.06.09, 01:01 > Jak ktoś nie głosuje to znaczy że go to wcale nie obchodzi i > otwarcie się do tego przyznaje, ergo poglądów politycznych nie > prezentuje. > Jest pluralizm polityczny niech się nikt nie zasłania że nie było na > kogo głosować A tu się pozwolę nie zgodzić, bo w moim przekonaniu wielu mieszkańców nie miało na kogo zagłosować z tej prostej przyczyny, że nie wiedziała co kandydat (a co za tym idzie jego partia) sobą prezentuje. Kampania wyborcza merytorycznie w moim przekonaniu pukała w dno od spodu, zero konkretów raczej czarny PR. To chyba nie jest tak, że ludzi nie obchodzi a raczej to, że decyzje UE to dla przeciętnego zjadacza chleba zupełna abstrakcja, inny poziom decyzji. I takiemu ludzikowi ciężko jest przłozyć uchwałę parlamentu na swoje życie codzienne i stąd się bierze efekt 'co mnie to obchodzi'. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 10.06.09, 14:59 A może ludzie mają dość? Debaty polityczne zmieniły się w sitcom. Prezentowane poglądy mają poziom dna oceanu. Obraz współpracy międzynarodowej jest jak wyobrażenia kowala o stomatologii. Głosowanie przypomina wybór piwa w hipermarkecie. Ten sam smak, różne etykiety. Odpowiedz Link Zgłoś
map33a Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 11.06.09, 12:21 robert8882 nic dodać nic ując TRAFIŁEŚ w 100.Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobono Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 10.06.09, 21:55 Mylisz się. Listy i to kto wejdzie do parlamentu Polski czy UE zależą do decydentów politycznych. Wyborcy są tylko od "przyklepania" wejścia "jedynek" z list. Póki nie będzie wyborów większościowych i okręgów jednomandatowych to głosowanie jest bez sensu. Wybór jest iluzją. Póki poseł nie będzie odpowiadał przed wyborcami a przed decydentami politycznymi dopóki nie pójdę na wybory. Można być skoczkiem, spadochroniarzem a po wkupieniu się w łaski partii i tak zostać jedynką, która z automatu wchodzi do parlamentu. Ja za taki kabaret dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_i_malutek Re: Wyniki Eurowyborów w Ząbkach 09.06.09, 10:48 Mnie również, aczkolwiek cieszy mnie także wynik Prawicy RP, choć mógłby być lepszy. Myślę, że w kolejnych wyborach to może być duży problem dla PiS-u. No, ale na zaufanie wyborców ciężko pracuje się pomiędzy wyborami ;) Odpowiedz Link Zgłoś