Dodaj do ulubionych

fotelik dla 3 latka

04.07.11, 10:31
witam,musze kupic fotelik dla 3 letniego synka, wazy 13kg i ma ok 90cm wzrostu, moj pierwszy typ to maxi cosi tobi, pozniej przejal by go moj mlodszy synek a starszemu kupilabym z przedzialu 15-36, jednak teraz zastanawiam sie nad ramatti formula 9-25 i espiro optima pro 9-25, chce zeby fotelik byl wygodny i przede wszystkim bezpieczny, co sadzicie o tych dwoch fotelikach z przedzialu 9-25? w domu mam concord ultimax 0-18 jednak starszy synek nie lubil i nie jezdzil w tym foteliku, nie wiem jak bedzie z mlodszym i dlatego pomyslalam o tobim
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: fotelik dla 3 latka 04.07.11, 11:24
      Po pierwsze to do jakiego samochodu ma być ten fotelik. 9-25kg nie ma na rynku dobrych foteli smile
      • mama_nikodemka Re: fotelik dla 3 latka 04.07.11, 12:37
        do laguny sedan 2008 i audi a6
        przymierzalam sie tez do recaro young sport i cybex pallas ale odpadly, w recaro za duze zaglowki i synek nie chcial nawet siedziec a w cybexie przeszkadza to cos co sie naklada z przodu
        moze polecicie jaies inne modele? czy kupic tobi? w piatek wyjezdzamy nad morze i musze cos kupic
        • mama_nikodemka poprawka 04.07.11, 12:42
          laguna hatchback 2008 i audi a6 2001
          • mrukumaster Re: poprawka 04.07.11, 13:59
            Do swoich samochodów zamontujesz powiedzmy, że wszystko. Co do Recaro ma normalny zagłówek. Rozumiem, że jak będziesz musiała posadzić dziecko w foteliku 15-36kg z zagłówkiem to plecy odepniesz bo dziecko nie będzie chciało siedzieć przez zagłówek? Jeżeli dziecko ma 90cm to możesz kupić 9-18kg tylko nie wiadomo na ile on starczy, a fotele 15-36kg są powiedzmy od 100cm.
            • mama_nikodemka Re: poprawka 04.07.11, 14:29
              nie porownujmy zaglowka w recaro a np w maxi cosi rodi bo sa zupelnie inne, w recaro jest strasznie zabudowany, mam na mysli waski i dlugi i akurat mojemu dziecku to przeszkadzalo, juz inny zaglowek jest w britaxie 9-36 bardziej rozchylony na boki i tym samym mniej zabudowany,trzeba tez patrzec na to czy dziecku jest wygodnie bo tez musi miec komfort z podrozy a nie meczarnie a dzieci sa rozne, jednemu cos nie pasuje a drugi nie zwroci na to uwagi, wiem ze w tobim dlugo nie pojezdzi ale przejmie go moj mlodszy synek dopuki starszy nie dorosnie do tego przedzialu 15-36, innego wyjscia nie widze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka