Dodaj do ulubionych

maxi-cosi rodi xp2

15.11.11, 21:57
Kupilam ten fotelik w ciemno, kierujac sie jedynie testami adac i chyba nie byl to najlepszy wyboruncertain
Samochod, w ktorym fotelik zamontowalam to volvo s70 bez wyjmowanych zaglowkow, udalo mi sie jednak wyciagnac srodkowy. Wiem juz tez jak wyjac w razie czego przedni pasazera.
Fotelik jest montowany jedynie pasami i lata po prostu na wszystkie stronyuncertain To normalne, tak ma byc? Poprzedni model mial chyba jakas baze wkladana miedzy siedzenia czy zaczep do zaglowka (wyczytalam dwie rozne wersje), a tutaj nic...
Da sie go jakos ustabilizowac?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: maxi-cosi rodi xp2 15.11.11, 22:24
      niestety nie można nic zrobić, już kilka razy przerabialiśmy temat nie wyjmowanych zagłówków w Volvo
      ja znam tylko jeden fotelik który pasuje do tego samochodu Besafe Izi Up
      jeśli komuś pasuje inny to chętnie się dowiem
      • stillgrey Re: maxi-cosi rodi xp2 15.11.11, 22:39
        ale zaglowek juz wyjelamsmile teraz chodzi mi o to co zrobic zeby sam fotelik zamontowac stabilnie - czy mozna do niego dokupic jakies bazy, kliny, czy zamontowanie na srodku powoduje, ze gorzej sie trzyma?
        • ilhenny Re: maxi-cosi rodi xp2 15.11.11, 22:54
          niestety nie można, to jest ból fotelików 15-36, muszą się poruszać w czasie wypadku razem z dzieckiem, a nie powinny się zbytnio ruszać w czasie normalnej jazdy, nie można go przywiązać sznureczkiem, nie pomogą kliny i inne tego typu wynalazki

• opium74 Re: maxi-cosi rodi xp2 17.11.11, 09:36
            ilhenny - a taki paseczek z klamrą jak ma Besafe Izi Up??
            Na tyle stabilizuje że fotel bez dziecka nie lata a klamerka jest na tyle "badziewna" że w czasie wypadku ma za zadzanie strzelić. Dobrze zrozumiałam??
            • ilhenny Re: maxi-cosi rodi xp2 17.11.11, 12:16
              bardzo dobrze rozumiesz że paski gumki i inne patenty muszą pęknąć
              jednak zamontowanie fotelika po środku na wąskim kawałeczku płaskości równa się bujanie a z boku przeszkadzają zagłówki tak więc lipa i nie pomogą tego typu patenty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka