dolpina 12.04.12, 21:03 Ma ktoś dostęp do polskich testów fotelików?? Jeśli takowych nie ma, to skąd brać wiedzę na temat jakości typowo polskich fotelików, np. z zestawu 3w1 Jedo, czy też x-landera?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bitabob Re: testy fotelików 12.04.12, 22:00 Niestety wymienione przez Ciebie modele nie były poddawane niezależnym testom zderzeniowym. ADAC robi testy fotelików sprzedawanych na tamtejszym rynku. Jeżeli chodzi o x-landera to x-car nie był poddawany niezależnym testom ale oferowany od niedawna X-lander by Besafe to nic innego jak Besafe izi Go który miał niezależne testy i otrzymał ocenę dobry (4). Odpowiedz Link
bitabob Re: testy fotelików 12.04.12, 22:14 Polskie foteliki... Jedynym polskim producentem fotelików Jest firma Ramatti (brak niezależnych testów). Co do reszty to w większości obrendowana chińszczyzna z małymi włoskimi wyjątkami. Odpowiedz Link
mrukumaster Re: testy fotelików 15.04.12, 17:53 bitabop nie zgadzam się, że tylko ramatti robi bo jest jeszcze karwala i większość "polskich" firm wózkowych używa ich skorup nie jest rewelacyjny i nei posiada oczywiście niezależnych testów zderzeniowych. Nie mówię oczywiście o firmach typu baby design czy espiro co robią w chinach Nie dajcie się tylko nabrać jak to ostatnio sie baby design reklamował o testach w pimocie bo to crash test nie jest a tylko fotelik sobie na suwnicy jedzie Odpowiedz Link
bitabob Re: testy fotelików 15.04.12, 20:37 O tym nie wiedziałem. Dzięki ze napisałeś. Jak wiesz coś więcej to się podziel Odpowiedz Link
mrukumaster Re: testy fotelików 16.04.12, 09:37 Oj wiele takich sytuacji jest np. Fotel x-car x-landera ma skorupę belleli a ich fotel ma 3*. W drugą stronę są fotele których skorupy wychodza z jednej fabryki i w zależności od wykorzystanych tkanin, wkłądek itd fotel potrafi mieć 3* lub 4*. Kolejny przykład to fotelik Millo firmy Roan, który nawet przychodzi w kartonie od Cam bodajże Neonato, który ma 3*. Kolejny przykład fotele Kiwi też kiedyś przychodziły z naszywką Roana a identyczny fotel to Inglesina 9-36kg. Ogólnie produkcja włoska. takich przykładów jest od groma na całym świecie Odpowiedz Link
kita1979 Re: testy fotelików 20.04.12, 14:34 dziękuję za ten wpis! mam właśnie Roan Millo i nie sądziłam, że ma dość dobre oceny! Odpowiedz Link
mrukumaster Re: testy fotelików 20.04.12, 15:12 Ja nie napisałem, że on jest dobry ponieważ nie wiemy jak się w crash teście by zachował. Wiem tylko tyle, że przychodzi w kartonie Cam`a i jest przez nich robiony lub robiona sama skorupa a obszycie robi już sobie roan albo nie. Sam fotel Cama jest niezły Odpowiedz Link
kwap666 Re: testy fotelików 20.04.12, 11:37 sie wtrace w watek izi up x3 fix bedzie mial robiony w maju test w adacu, wynik 4* Odpowiedz Link