1mzeta
12.08.12, 20:49
Mały ma 2,5 wysoki jest 98-100 cm, 14 kg i rośnie jak na drożdżach. Na dzień dzisiejszy jeździmy w Concord Ultimax no i brakuje mu około 1-2 cm do osiągnięcia czubkiem głowy do krawędzi zagłówka. Ponadto pasy są już na styk- jeszcze nie schodzą z tyłu poniżej linii ramion i pewna jestem, że zimą jak dojdzie do ubrania grubsza kurtka to będzie problem z zapięciem go w tym foteliku. Nie wiem jak ten fotelik miał mu starczyć do 4-tego roku życia- jak w opisie podaje producent- no chyba, że mam wyjątkowo szybko rosnące dziecko.
Na dzień dzisiejszy zastanawiam się nad zakupem Recaro Young Sport- czy ten wybór jest sensowny ? Czy ten fotel jest na tyle uniwersalny, że będzie mi pasować do Opla Corsa 2010 (głównie o kompatybilność z tym samochodem mi chodzi bo to auto dziadka i muszę kupić extra jeden więcej do tego samochodu, a nie mam możliwości przymierzenia), BMW seria 1 i x3 ? Jaki jeszcze fotel mam ewentualnie brać pod uwagę (cena raczej nie gra roli) ? Czy do Corsy ten Recaro, a do BMW coś innego? Wszystkie auta mają Isofix. Wolę fotelik z pięciopunktowymi pasami niż "poduchą-pałąkiem". Z góry dziękuję za porady i sugestie.