leloop 10.07.10, 00:07 dalie, już. cieszyć się czy smucić ? dla mnie to one kwitną w końcu lata :} duza i eremurus :) po raz pierwszy, zawsze wpergolily mi go slimory duzy duza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: zakwitły mi 10.07.10, 06:49 Dużą dawkę ciepła mają, to i z kwitnięciem się pospieszyły. Cieszyć ! Piękne widoki zawsze cieszą :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: zakwitły mi 10.07.10, 14:35 Moje karłowe kwitną już od miesiąca, ale posadziłam je wcześniej do doniczek i stały najpierw w folii:) One i tak będą ciupać do przymrozków, dobrze, że wcześnie zaczęły:)Eremurus cudny, mam na niego chrapkę od dawna ale skąd wziąć miejsce suche i słoneczne? Odpowiedz Link
leloop Re: zakwitły mi 10.07.10, 15:17 ciesze się, ze kwitną tylko martwi mnie, ze powoli robi się z górki :/ mam tak po matce ;) ona już 25 czerwca jest nieszczęśliwa :} Eremurusa może spróbuj w donicy, na pewno masz jakieś słoneczne miejsce, a zimować może w foliaku. mój tez na razie w donicy, bardzo dużej ale zawsze :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: zakwitły mi 10.07.10, 15:54 zdarza mi się martwić na zapas ale nie w tym wypadku:)Najbardziej lubię drugą połowę sierpnia, kiedy wszystko jest tak rozbuchane, że potem może być tylko gorzej i człowiek nie wie, w co ręce włożyć. Zazwyczaj ten okres tak mnie wyczerpuje, że z ulgą witam jesień:) Odpowiedz Link
bakali Re: zakwitły mi 13.07.10, 10:16 Ładne dalie. Moje zostały wpergolone przez ślimaki :/ Odpowiedz Link