lellapolella 15.02.12, 22:31 Przyszło dziś, całe i zdrowe:) Wielkie dzięki, dobra kobieto. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_noga Re: Kocia! 16.02.12, 07:43 To fajnie. Za jakośc nasion nie odpowiadam, bo sama jestem ciekawa, czy mnie na czymś nie nabrali, np te żeleźniaki wydają mi się podejrzane, jedne nasionka były ekstra maleńkie, ale zobaczymy. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Kocia! 20.02.12, 17:08 miałam wcześniej napisać ale mi umknęło: te małe, czyli ostrogowce, mają być takie małe. One w naturze mają jeszcze taki spadochronik jak mniszek lekarski, wtedy można to jakoś ogarnąć. Zbierałam jesienią nasiona mojego białego, po wysuszeniu zasypałam je wilgotnym piaskiem i wzeszły, tyle, ze ciut za wcześnie, bo akurat mrozy nadeszły. Mam nadzieję, że pod ziemią w foliaku coś przetrwało. Te od Ciebie też zasypałam, od razu w woreczku, bo nie czułam się na siłach ich wydłubać;)Jak zaczną kiełkować, delikatnie je wysypię do ziemi. Na razie mają zimę w spiżarce;) Odpowiedz Link
kocia_noga Re: Kocia! 20.02.12, 18:29 Acha. Czyli to te malutkie są Ok, bo zamówiłam w 3 kolorach i pozostałe są większe. Odpowiedz Link
leloop Re: Kocia! 24.02.12, 20:28 podłączam się bo sporo z tej przesyłki trafiło dziś do mnie. dziękuję :) Odpowiedz Link