yoma 23.02.12, 20:44 bym ci zrazy przysłała w przyszłym tygodniu - może być? Bo mi temperatura w chałupie rośnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorkasz1 Re: Dorkasz 24.02.12, 12:12 Właśnie dzisiaj rano się nad nimi zastanawiałam i wyszło mi, że dobrze abym już je miała :) Jeśli więc znajdziesz chwilkę, aby je podesłać, to będę wdzięczna. Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 24.02.12, 12:18 Super, to w poniedziałek wyślę. Ciekawe, jak namówić pocztę, żeby ich nie połamała na czworo. Jeżżżżu ale mi komp dzisiaj muli! Nie wytrzymam. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dorkasz 24.02.12, 12:41 Yoma, okręć je gumką recepturką w kilku miejscach i zawiń w folię aluminiową, zanim włożysz do bąblowej. BTW, czy będzie bardzo podle, jeśli wykorzystam okazję i zapytam o patyki z "Renhy"? Tzn. czy żyją i czy można brać je pod uwagę?(spłoniona) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 24.02.12, 12:53 Brać pod uwagę oczywiście można i należy, natomiast jeśli jeszcze leży śnieg, to nie będę ciąć. Dostaniesz w kolejnym tygodniu :) Żyć, nie strasz, ale nie widzę powodu, żeby nie żyły... Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dorkasz 24.02.12, 13:05 chyba nie ma powodu, faktycznie... odkryłam dziś 'Eden', com ją przygięła do ziemi i nakryła jedliną- żyje! Wygląda też na to, że żyją patyki różane zadołowane w ogrodzie pod obciętymi plastykowymi butelkami- bardzom rada. Do innych róż nie mogę dojść, bo mnie zasysa...ale śnieg już tylko w lesie:) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 24.02.12, 13:14 U mnie, jak znam życie, będzie śniegu co najmniej jeszcze po kostki :) Zobaczymy. Na jutro i tak priorytet rury, w kazdym razie. Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 27.02.12, 18:45 Dorkasz, twoje patyki poszły jako paczka. Się zebrało na poczcie konsylium i zawyrokowało, że inaczej się nie da. To z kokardką to jest hipotetyczna czerwona reneta, a reszta kosztele. Lella, Renhy żyje, w przyszły poniedziałek bym. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Dorkasz 27.02.12, 19:44 Nie dziękuję coby nie zapeszyć... Czekam cierpliwie, może nie zgubią po drodze. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dorkasz 27.02.12, 20:52 Yom, w porzo, nie spiesz się- gości się spodziewam:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Dorkasz 28.02.12, 13:00 mam nadzieję, że nie;) zajęta będę a wiesz, chciałabym dopieścić;) Odpowiedz Link
yoma Re: Dorkasz 28.02.12, 13:23 Dobra, to kiedy ten najazd, żeby ci nie bruździło? :) Odpowiedz Link