20.04.12, 19:39
zawilce gajowe, gdy nie kwitną? Wiem, że pytanie z niezbyt mądrych, sama mam zawilce ale nad rzeką, nie przyglądałam im się poza porą wiosenną:P
Rzecz w tym, że zakupiłam sobie bardzo ładniutkiego i teraz mam zgryz- czy go nie zapazuruję na śmierć/ ewentualnie wcisnę mu coś w oko w porze, gdy będzie niewidzialny/mało efektowny?lub cholera wie co...
Będę go widzieć czy nie, droga Redakcjo?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: co robią 20.04.12, 21:14
      Nic, udają zielone poszycie-to w gaju, a na działce, czy w ogrodzie łatwo przeoczyć, chyba, że mu płotek zrobisz.
      • lellapolella Re: co robią 20.04.12, 21:54
        dzięki, Wadera:)jak udaje zielone to już coś, postawię mu znacznik, ważne, żebym w ogóle widziała, gdzie się kończy a gdzie zaczyna:)
        • horpyna4 Re: co robią 21.04.12, 08:54
          Ja sadzę takie rzeczy między paprociami - zawilec gajowy i żółty, kokorycz pusta lub pełna, ziarnopłon wiosenny. Kwitną wtedy, jak paprocie jeszcze śpią, a potem między paprociami nie drapię.
          • lellapolella Re: co robią 21.04.12, 10:17
            Ja też mam takie miejsce, gdzie nie drapię, bo w zasadzie wszystko samo rośnie, ale teraz psy tam zrobiły bazę i boję się wtykać maluchy;) ogrodziliśmy ten kawałek prowizorycznie, może pomoże i zapomną o tym nawyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka