Dodaj do ulubionych

Przydatny cosik

07.05.12, 09:48
www.nastrojowyogrod.pl/2011/02/podporki-pod-ostrozki/
Uwiłam wczoraj właśnie pod ostróżki i fajnie to wygląda:)
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Przydatny cosik 07.05.12, 09:51
      systemów wicia jest sporo, ja wtykam bambusowe kijki i wokół oplatam wierzba albo kawałkiem sznurka, co tam bliżej pod ręką :)
    • hesperia1 Re: Przydatny cosik 07.05.12, 10:32
      Fotki Asta,fotki:)
      • asta6265 Re: Przydatny cosik 07.05.12, 11:41
        Ach z tymi fotkami:) będą po południu, bo na mammografi z teściówką jestem.
        • dorkasz1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:12
          Gdzieś tam pisałam o moim płotku i wieczornikach damskich w warzywniku :) Płotek plotłam pierwszy raz, więc proszę się nie naśmiewać
          https://lh3.googleusercontent.com/-lHxZoNJWJAc/T6jEwVcpU9I/AAAAAAAAIgc/m0A6bClk2eM/s640/DSC06973.JPG
          Yomka nie wierzy, że w warzywniku, a tam w prawo naprawdę jest warzywnik, można to poznać po ceglanej ścieżce, która wiedzie wgłąb
          https://lh5.googleusercontent.com/-wIr5j7GAYdc/T6jGNIt0k_I/AAAAAAAAIgw/nivvNmXKTVs/s512/DSC06976.JPG
          • se_nka0 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:18
            Jakie naśmiewać! Super płotek !
          • hesperia1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:20
            Dorkasz,jak pięknie.Płotek i ścieżka i wszystko!!!!!Pięęęęęęęknie:)
          • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:22
            piękny płotek :)
            o warzywniku nawet nie wspominam, zazdrość mnie zżera :] ja nie umiem takich płaskich grządek robić, u mnie same doły i wądoły :(
            • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:25
              pozwoliłam sobie Twój warzywnik przypiąć na ogólnogalaktycznej tablicy korkowej, teraz cały świat będzie go podziwiał :)
              • se_nka0 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:32
                Na temat warzywnika nic nie piszę, bo mnie zatchnęło;) Pięknie i już.
                • dorkasz1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 10:07
                  Eee tam, maj dopiero, więc jeszcze łyso, później będą nagietki, aksamitki, kolorowe boćwiny, kalarepy i inne śliczne śliczności :) Ale muszę Wam powiedzieć, że spora część tego warzywnika, to forumowa zasługa :)
                  To tak blisko, najbardziej kudłate, to rzeżucha od Leloop, jeszcze nie jadłam. Nasiona wyglądały jak normalne, a wyrosło coś takiego:) Na prawo od rzeżuchy cebula czerwona z tego samego źródła oraz marchewki z czerwonym sercem :)
                  Takie tam czerwone w głębi to łoboda ogrodowa od Lelli i Leloop, plus zielona też. Na lewo od czerwonego i bardziej w stronę szklarni 4 odmiany szalotki od Leloop.
                  Nie widać, ale są czerwone siedmiolatki od Lelli, oraz szczypiorek czosnkowy od Leloop.
                  Na truskawkowej grządce chyba się uchowały ze dwie truskawki od Hesperii i niewykluczone, że Yomkowe potwory też. Całkiem niedaleko rosną przywiezione przez Yomkę epimediumki od Horpyny i paproć śliczna wyszła też. A myślałam, że nie żyje. W pobliskości jest również piękna świecznica od Newilla (co to mi niektórzy zazdraszczają jej, że hej!) i różne kwiatowe różności od Lelli, co to się dopiero okaże co one robią :)
                  Może dzisiaj spróbuję zaszczepić jabłoń patykami od Yomki? Nawet wczoraj udało mi się nie poryczeć jak stałam pod jabłonką... Kto wie?
                  Widzicie więc, że mojego tam naprawdę niewiele :)))
                  • se_nka0 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 11:03
                    ,,Widzicie więc, że mojego tam naprawdę niewiele" - no tak, wszystko sąsiadów :):)
                    • lellapolella Re: Przydatny cosik 08.05.12, 12:05
                      bardzo fajny warzywnik, Dorkasz:) u mnie też powstaje coraz więcej płotków ale antyszczeniakowych, bom się wylała łońskiego roku poza ogród i nagle znalazła w ciemnej doopie:/
                  • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 12:09
                    > Może dzisiaj spróbuję zaszczepić jabłoń patykami od Yomki?

Mądrzy ludzie mówią, że rychło w czas, że do połowy maja można. Dawaj.
                  • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:20
                    > Eee tam, maj dopiero, więc jeszcze łyso
                    a ja lubie warzywniki w takiej fazie obiecujacej tez, jak jeszcze chwasty nie wleza wszedzie ;)
                    > Widzicie więc, że mojego tam naprawdę niewiele :)))
                    nie badz taka skromna, skromnosc pieknosci szkodzi ;P
                  • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:21
                    > To tak blisko, najbardziej kudłate, to rzeżucha od Leloop,
                    jedz poki mloda, potem dosiej
                    • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:49
                      A u mnie werbena patagońska tym razem nie przezyła, chlip!
                      • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 15:02
                        > A u mnie werbena patagońska tym razem nie przezyła, chlip!
                        slac ?
                        • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 16:19
                          Jeśli można... Ale z Francji koszt cię nie zabije?
                          • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 22:45
                            > Jeśli można... Ale z Francji koszt cię nie zabije?
                            no taniej wyjdzie niż bilet ;D
                            co chcesz jeszcze ?
                            czy to jest ten rdest, którego szukasz ? jak tak mogę się podzielić.
                            jastrzębców i podagrycznika jeszcze mogę dorzucić, z ostatnich zdobycznych bylica variegata (chyba ;) ) i wyrosła mi szkarłatka z nasion kociowych
                            • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 22:55
                              No na oko jakby on. To poproszę. Podagrycznika dzięki, nawet miałam zrobić wątek, że już starczy :) bylicy mam dużo zwykłej, hm, jakby jej dołożyć 1 variegatę dla towarzystwa, mogło by może być i fajnie. W jastrzębcach szczęśliwa-m, niedawno dorwałam tego w ciapy.

Jakby ten koszt miał być potworny, to zwracam, ale jak bardzo potworny, to może uprzedź wcześniej, co? :)
                              • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:03
                                > Jakby ten koszt miał być potworny, to zwracam
                                no zgłupła czy co ? przecież to będzie tylko kilka eurosów
                                • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:14
                                  Po prostu nie mam pojęcia, jak wyglądają u ciebie ceny usług pocztowych, więc jakby co, to tego :)
                                  • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:23
                                    > Po prostu nie mam pojęcia, jak wyglądają u ciebie ceny usług pocztowych
                                    normalnie, adekwatnie do całej reszty ;)
                                    • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:23
                                      wyślę zaraz po niedzieli, żeby nie zalegiwało po katach
                                      • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:29
                                        Dzięki bardzo.
              • leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:48
                > pozwoliłam sobie Twój warzywnik przypiąć na ogólnogalaktycznej tablicy korkowej
                swiatu podoba sie Twoj warzywnik :)
                8 lajkow i 20 przepiec ;
                • dorkasz1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 16:16
                  A to miło, że się podoba :) Ja też go lubię :)
                  • yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 16:20
                    Podoba, podoba :)
                    • asta6265 Re: Przydatny cosik 09.05.12, 14:49
                      Przepiękny warzywniaczek, a ja nie mogę mieć beeeeeeeeeeee. Krety cholerne:( Kurna na wsi mieszkać i nie mieć warzywniaka.

Obiecana fotka:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/MzjLzCyeWTQNCy8wFB.jpg
                      • leloop Re: Przydatny cosik 09.05.12, 17:12
                        > Przepiękny warzywniaczek, a ja nie mogę mieć beeeeeeeeeeee
                        zrob podwyzszone grzadki pod spodem poloz agrowloknine i nie przeleza :)
                        u mnie kretow nie ma ale sa chwasty szybkobiezne, podwyzszone grzadki to jedyny sposob, zeby nie strawic zycia na pieleniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka