asta6265 07.05.12, 09:48 www.nastrojowyogrod.pl/2011/02/podporki-pod-ostrozki/ Uwiłam wczoraj właśnie pod ostróżki i fajnie to wygląda:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Przydatny cosik 07.05.12, 09:51 systemów wicia jest sporo, ja wtykam bambusowe kijki i wokół oplatam wierzba albo kawałkiem sznurka, co tam bliżej pod ręką :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Przydatny cosik 07.05.12, 11:41 Ach z tymi fotkami:) będą po południu, bo na mammografi z teściówką jestem. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:12 Gdzieś tam pisałam o moim płotku i wieczornikach damskich w warzywniku :) Płotek plotłam pierwszy raz, więc proszę się nie naśmiewać Yomka nie wierzy, że w warzywniku, a tam w prawo naprawdę jest warzywnik, można to poznać po ceglanej ścieżce, która wiedzie wgłąb Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:20 Dorkasz,jak pięknie.Płotek i ścieżka i wszystko!!!!!Pięęęęęęęknie:) Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:22 piękny płotek :) o warzywniku nawet nie wspominam, zazdrość mnie zżera :] ja nie umiem takich płaskich grządek robić, u mnie same doły i wądoły :( Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:25 pozwoliłam sobie Twój warzywnik przypiąć na ogólnogalaktycznej tablicy korkowej, teraz cały świat będzie go podziwiał :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 09:32 Na temat warzywnika nic nie piszę, bo mnie zatchnęło;) Pięknie i już. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 10:07 Eee tam, maj dopiero, więc jeszcze łyso, później będą nagietki, aksamitki, kolorowe boćwiny, kalarepy i inne śliczne śliczności :) Ale muszę Wam powiedzieć, że spora część tego warzywnika, to forumowa zasługa :) To tak blisko, najbardziej kudłate, to rzeżucha od Leloop, jeszcze nie jadłam. Nasiona wyglądały jak normalne, a wyrosło coś takiego:) Na prawo od rzeżuchy cebula czerwona z tego samego źródła oraz marchewki z czerwonym sercem :) Takie tam czerwone w głębi to łoboda ogrodowa od Lelli i Leloop, plus zielona też. Na lewo od czerwonego i bardziej w stronę szklarni 4 odmiany szalotki od Leloop. Nie widać, ale są czerwone siedmiolatki od Lelli, oraz szczypiorek czosnkowy od Leloop. Na truskawkowej grządce chyba się uchowały ze dwie truskawki od Hesperii i niewykluczone, że Yomkowe potwory też. Całkiem niedaleko rosną przywiezione przez Yomkę epimediumki od Horpyny i paproć śliczna wyszła też. A myślałam, że nie żyje. W pobliskości jest również piękna świecznica od Newilla (co to mi niektórzy zazdraszczają jej, że hej!) i różne kwiatowe różności od Lelli, co to się dopiero okaże co one robią :) Może dzisiaj spróbuję zaszczepić jabłoń patykami od Yomki? Nawet wczoraj udało mi się nie poryczeć jak stałam pod jabłonką... Kto wie? Widzicie więc, że mojego tam naprawdę niewiele :))) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 11:03 ,,Widzicie więc, że mojego tam naprawdę niewiele" - no tak, wszystko sąsiadów :):) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Przydatny cosik 08.05.12, 12:05 bardzo fajny warzywnik, Dorkasz:) u mnie też powstaje coraz więcej płotków ale antyszczeniakowych, bom się wylała łońskiego roku poza ogród i nagle znalazła w ciemnej doopie:/ Odpowiedz Link
yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 12:09 > Może dzisiaj spróbuję zaszczepić jabłoń patykami od Yomki? Mądrzy ludzie mówią, że rychło w czas, że do połowy maja można. Dawaj. Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:20 > Eee tam, maj dopiero, więc jeszcze łyso a ja lubie warzywniki w takiej fazie obiecujacej tez, jak jeszcze chwasty nie wleza wszedzie ;) > Widzicie więc, że mojego tam naprawdę niewiele :))) nie badz taka skromna, skromnosc pieknosci szkodzi ;P Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:21 > To tak blisko, najbardziej kudłate, to rzeżucha od Leloop, jedz poki mloda, potem dosiej Odpowiedz Link
yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:49 A u mnie werbena patagońska tym razem nie przezyła, chlip! Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 15:02 > A u mnie werbena patagońska tym razem nie przezyła, chlip! slac ? Odpowiedz Link
yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 16:19 Jeśli można... Ale z Francji koszt cię nie zabije? Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 22:45 > Jeśli można... Ale z Francji koszt cię nie zabije? no taniej wyjdzie niż bilet ;D co chcesz jeszcze ? czy to jest ten rdest, którego szukasz ? jak tak mogę się podzielić. jastrzębców i podagrycznika jeszcze mogę dorzucić, z ostatnich zdobycznych bylica variegata (chyba ;) ) i wyrosła mi szkarłatka z nasion kociowych Odpowiedz Link
yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 22:55 No na oko jakby on. To poproszę. Podagrycznika dzięki, nawet miałam zrobić wątek, że już starczy :) bylicy mam dużo zwykłej, hm, jakby jej dołożyć 1 variegatę dla towarzystwa, mogło by może być i fajnie. W jastrzębcach szczęśliwa-m, niedawno dorwałam tego w ciapy. Jakby ten koszt miał być potworny, to zwracam, ale jak bardzo potworny, to może uprzedź wcześniej, co? :) Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:03 > Jakby ten koszt miał być potworny, to zwracam no zgłupła czy co ? przecież to będzie tylko kilka eurosów Odpowiedz Link
yoma Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:14 Po prostu nie mam pojęcia, jak wyglądają u ciebie ceny usług pocztowych, więc jakby co, to tego :) Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:23 > Po prostu nie mam pojęcia, jak wyglądają u ciebie ceny usług pocztowych normalnie, adekwatnie do całej reszty ;) Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 23:23 wyślę zaraz po niedzieli, żeby nie zalegiwało po katach Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 08.05.12, 14:48 > pozwoliłam sobie Twój warzywnik przypiąć na ogólnogalaktycznej tablicy korkowej swiatu podoba sie Twoj warzywnik :) 8 lajkow i 20 przepiec ; Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Przydatny cosik 08.05.12, 16:16 A to miło, że się podoba :) Ja też go lubię :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Przydatny cosik 09.05.12, 14:49 Przepiękny warzywniaczek, a ja nie mogę mieć beeeeeeeeeeee. Krety cholerne:( Kurna na wsi mieszkać i nie mieć warzywniaka. Obiecana fotka: Odpowiedz Link
leloop Re: Przydatny cosik 09.05.12, 17:12 > Przepiękny warzywniaczek, a ja nie mogę mieć beeeeeeeeeeee zrob podwyzszone grzadki pod spodem poloz agrowloknine i nie przeleza :) u mnie kretow nie ma ale sa chwasty szybkobiezne, podwyzszone grzadki to jedyny sposob, zeby nie strawic zycia na pieleniu Odpowiedz Link