leloop 14.03.13, 08:46 się do Londka wybierały tego lata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: a jakby które 14.03.13, 09:35 Hej, a to nie tam myśmy miały pracować? :) Wyskoczyć można, daleko nie jest... Odpowiedz Link
leloop Re: a jakby które 14.03.13, 09:52 > Hej, a to nie tam myśmy miały pracować? :) tam przecież wszystko jest Royal, nawet kible, chyba ;) a praca była u królowej. Odpowiedz Link
yoma Re: a jakby które 14.03.13, 10:05 No tak, ale H.C. to nie jest to przy królowej właśnie? A, wszystko jedno zresztą. NArobiłaś mi smaka. Odpowiedz Link
lellapolella Re: a jakby które 14.03.13, 14:33 To co w totka gramy gromadnie? Na podróż to bym jeszcze wysupłała ale tak jechać i nic nie przywlec do chałupy, żadnego chabazia?! Samolot trza by wyczarterować. Odpowiedz Link
yoma Re: a jakby które 14.03.13, 14:53 I tu jest ból, bo do luku dać nie można, mogą zmarznąć, by trzeba w podręcznym, w którym nic się nie mieści, czyli faktycznie bez czarteru nic... Odpowiedz Link
yoma Re: a jakby które 14.03.13, 14:55 No nie no, kurde, kto obrazki w oranżerii trzyma > Pobliska oranżeria pochodzi z czasów Karola I, od 1630 używana do eksponowania cyklu dziewięciu obrazów "Triumf Cezara" pędzla Andrea Mantegna zakupionych przez króla w Hiszpanii. Przy oranżerii rośnie najstarszy na świecie krzew winorośli (odmiana Black Hamburg), posadzony w 1768 przez Cabability Browna, nadal plonujący (około 300 kg winogron rocznie). Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: a jakby które 15.03.13, 12:42 Jak byś miała takiej wielkości oranżerię, to nie tylko obrazki, ale i rzeźbę nagiego młodzieńca naturalnej wielkości mogłabyś trzymać. Odpowiedz Link
yoma Re: a jakby które 15.03.13, 13:19 Rzeźba nie problem, ale klimat dobieramy chyba albo pod rośliny, albo pod obrazki, razem się nie da, tak ja to widzę. Odpowiedz Link
leloop Re: a jakby które 15.03.13, 13:58 klimat dobieramy chyba albo pod rośliny, albo pod obraz > ki, razem się nie da, tak ja to widzę. umiarkowany ;) Odpowiedz Link