Dodaj do ulubionych

Temperatura

22.03.13, 17:58
spada w tempie, zaczyna duć jak cholera, a kolo śmietnika, nie żartuję, leży choinka. Gdzie ja jestem? I kiedy?
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Temperatura 22.03.13, 18:32
      Gdzie ja jestem?
      W Jumanji;)
      A temperatura leci na pysk, fakt, właśnie wróciłam z ogrodu, chciałam sobie śnieg poprzerzucać dla rozrywki z jednej kupy na drugą ale jest jak bloki betonowe... Ziiimmmmnnnoooo
      • se_nka0 Re: Temperatura 22.03.13, 18:41
        Zgadzają im się ostatnio prognozy. Bardzo mrożny weekend zapowiadali.
      • dorka556 Re: Temperatura 22.03.13, 20:33
        Tutaj temperatura też coraz niższa.
        Przerzuciłam sobie trochę śniegu na kupę, niekoniecznie dla rozrywki a z potrzeby, ale to syzyfowa praca. W nocy spadło u nas 40cm i znowu sypie.

http://i49.tinypic.com/153l5hy.jpg
        • kizuk Re: Temperatura 22.03.13, 20:45
          W radiu mówili,że bociany przyleciały i skowronki już widziano,to ja siedząc w ciepłym domku wciąż myślę,jak sobie te biedactwa dadzą radę w taki ziąb.W dodatku żarełko pod śniegiem.:(
          Żeby tylko nie obraziły się na nasz kraj...Bo co by to było bez skowronków i bocianów.
          • leloop Re: Temperatura 22.03.13, 22:51
            na Accu jest możliwość porównania temperatur obecnych i zeszłorocznych, u mnie rok temu temperatury dobijały 20 stopni pod koniec marca, w tym roku ledwo doczołgały się do 10.
            wprawdzie potem rok był generalnie do doopy ale chociaż początek był sympatyczniejszy. w niedziele rano obserwacja, z której strony będzie wiało, przesąd ale się sprawdza kurna, jak oni to robią ?
            • asta6265 Re: Temperatura 23.03.13, 14:01
              Aj szkoda gadać:(
              • dorka556 Re: Temperatura 23.03.13, 19:36
                Dzisiaj w nocy u mnie ma być -20. Teraz jest 'zaledwie' -13, ale szybko spada.
                O tej porze powinny wychodzić już krokusy.
            • leloop Re: Temperatura 23.03.13, 23:36
              a u mnie był dzisiaj pierwszy prawdziwie wiosenny dzień. temperatury doczołgały się do +17. cały świat wypełzł z chałup. jadąc do mniasta mijaliśmy spacerujących ludzi, psy, wszystko z obłędem w oczach. zajechaliśmy do centrum ogrodniczego a tam większe tłumy niż w supermarketach, nawet Francuzy maja dość siedzenia w domu i żarcia, świąt się w ogóle nie czuje, wszystko tęskni za natura.
              • yoma Re: Temperatura 25.03.13, 09:51
                W Lidlu jest mączka kostna, foliaczki, drzewka owocowe i petunie :P

Co robię z mączką kostną? Bierę i podsypuję, jak obornik?
                • leloop Re: Temperatura 25.03.13, 10:15
                  mączkę kostna lubią drzewka owocowe, drapiesz ziemie wokół i sypiesz parę przygarści.
                  dobra tez jest maczka z krwi albo z rogów
                  • yoma Re: Temperatura 25.03.13, 10:19
                    Super, dzięki.
              • leloop Re: Temperatura 25.03.13, 10:21
                u mnie tez prawie 0 dziś rano :(
                patrzy lam na tubylcza meteo, u Was w lany poniedziałek będzie się prawdziwie lalo, u Dorkasz ma być +14, reszta +10 dodatnie :)
                • horpyna4 Re: Temperatura 25.03.13, 10:44
                  Toż przecie pisałam, że zapowiadają wiosnę na Prima Aprilis...
                  • yoma Re: Temperatura 25.03.13, 10:54
                    A ja wczoraj słyszałam, że dopiero w połowie kwietnia być może poprawa...
                    • leloop Re: Temperatura 25.03.13, 11:19
                      https://img827.imageshack.us/img827/8713/ae592cd509b642998e67e1b.png
                      • yoma Re: Temperatura 25.03.13, 12:26
                        Rysować sobie mogą... Ja też sobie mogę narysować różne rzeczy.

Ja już po prostu nie wierzę. Oszczędzam sobie w ten sposób rozczarowań.
                        • leloop Re: Temperatura 26.03.13, 11:25
                          dzisiaj biegun ciepła przesunął im się w okolice Krakowa na ten dzień.
                          a u mnie zimno, coraz zimniej i ma być jeszcze gorzej :(
                          • sigrid6 Re: Temperatura 26.03.13, 15:51
                            Uprzejmie donoszę że na południowo-zachodnim końcu świata odrobinę cieplej ale pi..pi..a jak w kieleckiem ( urodziłam się w Kielcach jakby co) Temperatura niby w okolicach 0 ale przez ten wiatr co to chce łeb z uszami urwać nie jest przyjemnie. Tyle dobrego że śniegu ubywa a na południowej rabatce jakieś życie się pokazuje.
                            • horpyna4 Re: Temperatura 26.03.13, 16:29
                              No, u mnie od południowej strony prawie nie ma śniegu; kwitnące ranniki i przebiśniegi w pełnej krasie. Od północy leży całkiem sporo, przydałby się ciepły deszcz po ustąpieniu mrozu.
                              • yoma Re: Temperatura 26.03.13, 16:41
                                A na Wsi od południowej strony

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/FPPaZDyfQBev4yIoOX.jpg
                                • yoma Re: Temperatura 26.03.13, 17:58
                                  Aha. Jechałam metrem, a w metrze na peronach mają takie telewizorki, żeby się podróżnym nie nudziło, i wyświetlają ostatnie wiadomości, prognozy pogody i co dziś grają w mieście. I wyświetlili. Warszawa, noc: -15, rano: -14...
                                  • newill6 Re: Temperatura 26.03.13, 18:24
                                    Jest wiosna,,:)...na skalniaczku pod altanką...zycie rozkwiita...i slimaczki...takie pikne...zaraz wam kapustki posadzę i sałatkę,,,,:)))
                                  • horpyna4 Re: Temperatura 27.03.13, 08:12
                                    Kłamali. U mnie tej nocy było jakieś -6, a teraz dochodzi do -2. Na pewno dziś znów stopi się trochę śniegu. Bo sublimuje to cały czas, tylko trochę za wolno jak na moje potrzeby.
                                    • yoma Re: Temperatura 27.03.13, 09:56
                                      Deszcze idą, mówią... tylko ja mam obawy, że wskutek tzw. deszczów pokrywa śnieżna zgrubieje.

Jadę nad Wisłę, wiosny szukać. Jeszcze trochę, a człowiek mchem i pleśnią porośnie.
                                      • se_nka0 Re: Temperatura 27.03.13, 12:24
                                        ,, ( urodziłam się w Kielcach jakby co),, - Jak będziesz w odwiedzinach to się odezwij. Do Kielc mam niedaleko ;)
                                        • sigrid6 Re: Temperatura 27.03.13, 12:40
                                          Urodziłam się ale w tamtych okolicach nie była wieki. Co prawda mam rodzinę w Kielcach i w Busku Zdrój ale nigdy u nich nie byłam. Może czas to zmienić? Ruszyć się w końcu bo jak nie teraz to kiedy?
                                          • horpyna4 Re: Temperatura 27.03.13, 16:50
                                            W okolicach Buska rosną bardzo ciekawe rośliny, takie lubiące podłoże wapienne (kreda, gips). Łaziłam tam kiedyś, a ja zawsze zauważam, jak rośnie dziko coś, czego nie ma w moich okolicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka