05.01.14, 09:31
wprawdzie na długoterminowe prognozy ACCU trzeba patrzeć z pewną dozą nieufności ale moja przewiduje do 18 lutego temperatury wahające się miedzy 8 a 12 stopni. nawet jak będzie 3-4 stopnie mniej to i tak będzie to jedna z cieplejszych zim od lat :/
w Gdyni przewidują temperatury oscylujące wokół zera. czasem powyżej, czasem poniżej i niewielkie opady śniegu.
Obserwuj wątek
    • dorkasz1 Re: METEO 05.01.14, 10:06
      Nie mam nic przeciwko takim temperaturom. Oby tylko w kwietniu nie było -10, bo i tak bywało niestety.
      • leloop Re: METEO 05.01.14, 10:08
        wolałabym, żeby było chłodniej a suszej. zalewa nas nieustająco, niektórzy od Wigilii maja wodę po kolana w domu :/
        • edziakrys Re: METEO 06.01.14, 10:39
          Ha, ale w przyszłym tygodniu ma już być na minusie i może pojawi się śnieg, bynajmniej w wielkopolandii ;)
          Vwww.yr.no/place/Poland/Greater_Poland/Wolsztyn/long.html

Jak sprawdzałam ze dwa dni temu to, ujemne temp miały być pod koniec tygodnia, a dziś już prognozują na początku. Zbliża się zima.
          • lellapolella Re: METEO 06.01.14, 12:26
            Zbliża się zima.
            oby, bo róże zaczynają puszczać.
            Wolsztyn? Moje najpiękniejsze wakacje w czasach wczesnej podstawówki:)
            • edziakrys Re: METEO 06.01.14, 17:14
              No proszę! :D I ciuchcie nadal są. Nie wiadomo jak długo, ale są:)
    • leloop a oczar juz czaruje 09.01.14, 21:14
      od dłuższego czasu ale dopiero dziś mogłam zrobić zdjęcie bo nie padało i nie wiało. kwitnie część pomarańczowa, żółta dopiero zaczyna. pomarańczowej jest z roku na rok coraz więcej, żółtej mniej. szkoda, bo żółty bardziej pachnie.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/hb/gi/oxkv/KOC2YQbBEhbZshn4dB.jpg
      • edziakrys Re: a oczar juz czaruje 10.01.14, 09:39
        O to to jest to po co pojadę w tym roku na Gardenię. Chłop urobiony.
        • dorkasz1 Re: a oczar juz czaruje 10.01.14, 09:50
          A u mnie w tym roku na oczarze nie ma ani jednego pączka kwiatowego. Zastrajkował? Chyba miał za sucho jesienią...
          • dorkasz1 Re: a oczar juz czaruje 10.01.14, 10:01
            Edzia, na Gardenii ceny zwykle zawyżone jak nie wiem co. Nie masz jakiejś sensownej szkółki? Albo przez internet?
            • leloop Re: a oczar juz czaruje 10.01.14, 10:24
              mogę spróbować zrobić na wiosnę odkłady. on ma co roku nasiona ale podobno z nasion trudno.
            • horpyna4 Re: a oczar juz czaruje 10.01.14, 10:32
              Kiedyś widziałam oczary w Obim, może warto tam zaglądać.

A w ogóle to w nocy było +9, a teraz chyba spada, ale na szczęście bardzo wolno. I mocno wieje, pewnie przywieje burzę śnieżną...
              • edziakrys Re: a oczar juz czaruje 10.01.14, 15:30
                na naszym zadupiu wciąż w szkółkach królują iglaki. Oczara szukałam, nie było i zdziwili się że szukam. Do Obiego najbliższego mam ok 60 km ale to całkiem po drodze do niczego :( Kupując na necie jest ryzyko ze za dużo zamówię, żeby się opłacało płacić za przesyłkę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka