Dodaj do ulubionych

z cyklu: odkrycia

30.04.14, 19:52
pręt mocujący z oczkiem:)
doskonały do pomidorów, ogórków prowadzonych w pionie
przyginania odkładów
'kulkowania' róż
i bógwiczego jeszcze:)
Do tego tani jak barszcz, za dwadzieścia kilka sztuk dałam dyszkę
oficjalnie do podwieszania sufitów gipsowych;)
wygooglajcie sobie
Obserwuj wątek
    • szadoka Re: z cyklu: odkrycia 30.04.14, 22:47
      no właśnie nie bardzo wiem jak to zastosować do pomidorów
      • leloop Re: z cyklu: odkrycia 01.05.14, 07:26
        Szadoko można różnie, pomysły rodzą się na bieżąco moim zdaniem. można indywidualnie puścić sznurek od łodygi pomidora do oczka, można grupowo rozpiąć sznurek miedzy oczkami i od tego puszczać indywidualne sznurki.
        ja mam tylko obawę, ze drut nie wytrzyma ciężaru rośliny w momencie gdy będzie owocowała (o pomidorach mowie), nie wiem z czego jest zrobiony, jeśli się nie wygnie sam to ciężar go przechyli, musiałby być bardzo głęboko wbity w ziemie, min. 40 cm. przerabiam podobne historie z drutem zbrojeniowym i wiem o czym mowie.
        w każdym bądź razie w ogrodzie zawsze się znajdzie zastosowanie jak nie do pomidorów to np. do robienia płotków do podtrzymywania pokładających się kwiatów. za taka cenę warto mieć zestaw różnej długości.
        • leloop Re: z cyklu: odkrycia 01.05.14, 09:31
          ja mam problem z głowy, we Francji stosuje się zupełnie inne "podwieszacze" do sufitów :D
          • lellapolella Re: z cyklu: odkrycia 01.05.14, 09:59
            Ja mam te półmetrowe, więc mam nadzieję, że wytrzymają:) Przedtem wbijałam krótkie paliki, do nich wiązałam sznurek i to wszystko szło na drut pod dachem foliaka, ale ostatnimi czasy się zeźliłam, bo mi wszystkie kołki puszczały korzenie i zaczęłam wiązać sznurek bezpośrednio na łodydze pomidora. Taka łodyga jednak znacząco grubnie i musiałam się czołgać kilka razy w sezonie, żeby poluzować. Nie może być gorzej:)
            • leloop Re: z cyklu: odkrycia 01.05.14, 11:27
              czyli jak szpilkę do namiotu. tak na pewno zda egzamin.
        • szadoka Re: z cyklu: odkrycia 01.05.14, 18:19
          no wlasnie szukam pomyslu na pomidory . W zeszlym roku szpagaty ćwiczylam bo zadne paliki nie wytrzymywaly. A pomidory sadze na podwyzszonej grzadce , wiec nie bardzo mam sufit do korego moge je podwiazać....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka