Dodaj do ulubionych

Jesienne nabytki

29.09.15, 08:41
Jak tam jesienne zakupy ogrodowe?
Ja im bardziej się zarzekam, że w tym roku to już na pewno nic nie kupię, tym szybciej łamię stanowcze postanowienia.
W sobotę trafiłam przypadkiem na wyprzedaż cebul i trochę obkupiłam - nawet nie śmiem tego liczyć, ale ponad 250 na pewno. Kupiłam tulipany, narcyzy i czosnki olbrzymie.
Jeszcze róże mi się marzyły, ale jak policzyłam wiosenne zakupy, rosnące z powodu braku miejsca w doniczkach (25 szt)... to chyba się jednak wstrzymam.
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Jesienne nabytki 29.09.15, 14:01
      d.wludyka napisała:

> > Ja im bardziej się zarzekam, że w tym roku to już na pewno nic nie kupię, tym s
      > zybciej łamię stanowcze postanowienia.
      >
      Ja się nie zarzekam, w tym wieku już się nie wypada certolić;P

Dużo nie kupuję ale jak już muszę, to cóż zrobić? Z róż dokupiłam Alissar Princess of Pheonicia( bo musiałam mieć jakiegoś mieszańca hultemii), angielkę Snow Goose, Plaisanterie i Alden Biesen( bo piżmówki zdobyły me serce). Z zaskoczenia kupiłam piwonię Wilbur Wright, z przekonania dwie nowe jarzmianki (bo nie masz wdzięczniejszej byliny...), rutewkę dwuskrzydłową album, nową brunnerkę( wbrew zasadom, bo uznałam, że niczym się nie różnią ale ta się różniła:)), w związku z pustynnieniem letnim zainwestowałam też w rozchodniki. Więcej grzechów nie pamiętam:)
      No dobra, popłynęłam przy tulipsach botanicznych:{
      • newill6 Re: Jesienne nabytki 30.09.15, 14:56
        ..nie bedę gorszy..ale róze koniecznie..i hortensje.. Drobiazgu mam dosc...matomiast trpszkę zazdroszczę Lelli i Dorci róź..pamietam fotki.. Tez chcę...
        • lellapolella Re: Jesienne nabytki 30.09.15, 18:03
          Newill, jak będą dalej takie lata to wiesz... Nacieszyć się różami nie można, człowiek z ogrodu nie wychodzi- nieustający koncert:) U mnie jest z natury mokro, więc hortensje też dają ostro, nawet pnąca wzięła w końcu d. w troki:)
          A jeszcze dziś bodziszki przyszły, zapomniałam o nich. I kolejna piwonia w gratisie:)
          • edziakrys Re: Jesienne nabytki 02.10.15, 15:23
            Mój transformator (juz go nazywam MÓJ.... sama się siebie boję) wciąż stoi, więc rabata nie zrobiona; za to zaszalałam w klienckim ogrodzie i właśnie dziś skończyłam akcję sadzenia 895 cebulek! Przebiśniegi, cebulice, szafirki, irysy, hiacynty, czosnki ( "Pinball Wizard"
            "Mount Everest" i karatawski) tulipany, narcyzy. Teraz mam oczekiwanie na wiosnę ;)
            • leloop Re: Jesienne nabytki 03.10.15, 22:38
              a penstemony rosną i kwitną :)
              prawie 1000 cebulek, umieram przy trzydziestu :D
              • newill6 Re: Jesienne nabytki 04.10.15, 06:38
                ...a tak z rękijak źyto nie moźna?.,byloby szybko i natiralnie:-)
                ..lekko kropi,ciemna ciepła noc..zaraz jadę do lasu na inwentaryzacje...juz tydzien jak nie byłem....
                • asta6265 Re: Jesienne nabytki 04.11.15, 11:56
                  Ja im bardziej się zarzekam, że w tym roku to już na pewno nic nie kupię, tym szybciej łamię stanowcze postanowienia.
                  Mam zupełnie tak samo:) Ja dokupiłam cebulowych: Tulipanów(w szczególności), hiacyntów, krokusów jesiennych, żonkili. Razem wyszło 520 cebulek:):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka