wia 20.02.04, 09:27 W najbliższym czasie odstawiam Tranxene. Brałam ten lek przez 3 miesiące - 1 tabletka na noc (5 mg). Czy mogę się spodziewać jakiejś niepożądanej reakcji ze strony mojego organizmu ? Słyszałam, że ten lek uzależnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeszp1 Re: TRANXENE 20.02.04, 10:05 Witam! Jest duże prawdopodobieństwo, że nie będzie żadnych problemów z odstawieniem tranxene. Stosowałaś ten lek stosunkowo krótko i malutkiej dawce. Na szczęście ten lek ma bardzo długi okres półtrwania (ok. 120 godzin) i wolno usuwany jest z organizmu człowieka. Pozdrawiam. Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
wia Re: TRANXENE 20.02.04, 10:54 Dzięki za tak szybką odpowiedź :) Lekarz mnie poinformował, że mogę ten lek brać tylko 3 miesiące - dlatego postaram się go odstawić. Powalczę ze swoimi słabościami bez prochów, może mi się uda... Pozdrawiam Wiesia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuniu Re: TRANXENE 21.02.04, 17:34 Pięć mg to faktycznie niewielka dawka. Mimo to można spodziewać się wystąpenia odstawiennych efektów. Proponuję początkowo zmiejszyć dawkę do 2,5 mg. Jest to możliwe w przypadku stosowania preparatu o nazwie Cloranxen. To to samo, co Tranxene, z tym, że tabletki są podzielne. Można więc brać pół tabletki zamiast całej. Tak przez 1-2 tyg. A później dodpiero spróbować odstawić. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś