czarna_wolga 17.04.12, 14:33 Ostaniami czasy zaczyna mi imponować. Nie to co zrobił tylko jego postawa rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 15:11 jego uśmiechnięta gęba budzi we mnei wstręt jak mało która. Jest ochydnie psychopatyczny z wyglądu, w takim najgorszym psychopatycznym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hazelden Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 15:45 czarna_wolga napisał: > Ostaniami czasy zaczyna mi imponować. Nie to co zrobił tylko jego postawa rzecz > jasna. Co Ci w nim imponuje. Jest to niedojrzały psychopatyczny narcyz, który w dzieciństwie został odrzucony przez ojca i wymyślił sobie sposób na zemstę oraz przyciągnięcie uwagi "dużych". A jak się nad sobą rozczula. Już sam fakt, że rozpłakał się na sali sądowej oglądając ten swój film propagandowy. Jestem za karą śmierci dla niego, ale niestety resztę życia spędzi w norweskim SPA, w warunkach o jakich większość Polaków może tylko pomarzyć. Swoją drogą na jego przykładzie widać, ile są warte diagnozy psychiatrów. Miała być schizofrenia paranoidalna, a teraz już tylko zaburzona osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 15:51 mam wrażenie że tzw psychopata, czyli osoba ktora ma "tylko" zaburzenie osobowości jest dla innych o wiele bardziej niebezpieczna osoba niż osoba chorująca na ciężką chorobę psychiczną np schizofrenię. Czytałam gdzieś że procent przestępstw popełnianych przez osoby chore psychicznie jest mniejszy niż wśrod ludzi zdrowych . Zaburzenia osobowości natomiast często predystynują do zachowań agresywnych, wchodzenia w konflikt z prawem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_wolga Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 16:08 Okazał słabość nauki i nie próbował się bronić dla swojego dobra wszystkie je podważając. A tak swoją drogą też czasami mam ochotę do kogoś postrzelać jak ktoś mnie zdenerwuje. Może jest psychopatyczny ale nie boi się systemu (nie argumentując o co walczy i jakimi środkami się posługuje) dąży do celu nie zbaczając na konsekwencje i krytykę. Seryjni mordercy to z reguły bardzo spokojni i poczciwi ludzie wzorowi obywatele. Ale w końcu budzą się demony ... Odpowiedz Link Zgłoś
hazelden Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 16:44 czarna_wolga napisał: > nie boi się systemu bo wie, że w najgorszym wypadku czeka go to www.foreignpolicy.com/articles/2011/07/25/the_super_lux_super_max#0 www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/8661522/Norway-killer-Anders-Behring-Breivik-could-be-held-in-the-luxury-Halden-Fengsel-prison.html?image=1 tymczasem rozkoszuje się światłem jupiterów... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 16:55 jakby się urodził na Białorusi, bałby się Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 21:17 Jeśli Breivik jest nienormalny, to czy normalni sa ludzie, którzy w majestacie prawa tez zabijają w czasie wojny, lub innych plemiennych walkach? Cala nienormalność ma polegać na tym, ze działał w pojedynkę ? Moral jest taki, ze nie ma co się zafiksować na jeden temat, ani samotnie porywać sie do walki z wiatrakami,bo sie dostanie w de. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 21:37 dla mnie ludzie którzy zabijają na wojnie nie są normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
tej-ta Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 22:20 Ale ci co zabijają morderców to już są normalni? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 01:46 zabijanie nie jest dla mnie normą Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_wolga Re: Breivik zdrowy czy chory 17.04.12, 22:01 Światłe myśli tu nie pasują Z każdym dniem wychodzi jak bardzo som popieprzeni.to nie jest stricte zaburzenia psyhiczne to jest zły harakter i mniejsza czy zgenbami czy sie nabwili jest źli .Co tu dużo gadać, w sytuacji w której nie spierają wrażliwości,wyobraźni, cechy charakteru które mogły by pozwolić być tym przymiotom zaletami. W obecnej konfiguracji stają się jedynie źródłem cierpienia. To tak jakby przeszczepić małpie ludzką tożsamość. Bynajmniej nie byłbyś jako małpa dumny z swojej inteligencji. Raczej doprowadziła by cie ona do autodestrukcji a potem porozumiewanie sie krótkimi zdaniami,arcyciekawy dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 01:47 napisz to jakoś po ludzku bo nic nie idzie zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 00:53 Ci co zabijają na wojnach, rzadko kiedy czynią to z idealistycznych pobudek. Szeregowy wojak ma wykonywać rozkazy, bo inaczej kula w łeb a rządzący odpowiedzialni za wojny to z czysto biznesowych pobudek wysyłają ludzi na front. Osoba chora psychicznie średnio odnalazłaby się w wojennej rzeczywistości. Owszem, do tworzenia polityki i zyskiwania sobie poklasku wśród ludu to fanatycy są potrzebni, ale tylko na początku, dopóki dana grupa osób do władzy nie dojdzie, potem takich idealistów się pozbywają. Nawet Stalin i Hitler też się pozbyli. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 01:52 Osoba c > hora psychicznie średnio odnalazłaby się w wojennej rzeczywistości Psychopaci zwykle świetnie się odnajdują i zostają bohaterami - nie czując leku ani skrupułów biegnie taki na czołg i częstuje załogę granatem, ewentualnie rozbawiony sika na świeżo zabitych "wrogów"pozując jednocześnie do fotografii. A nie jak jakiś normalas co po wojence renta i zespół stresu pourazowego - płakanie terapeucie do rękawa przez 20lat. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 00:48 Chory, ale raczej nie na depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
zoliborski_goral Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 09:24 Zależy od definicji choroby. Wydaje się że to chore ale wtedy miliony nazistów, bolszewii czy fanatyków religijnych też byłyby chore. Breivika odróżnia tylko to że sam się wkręcił a nie w kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
donnie.darko0 Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 18:19 ponoc brevik bral sterydy anaboliczne i cwiczyl na silowni Odpowiedz Link Zgłoś
zoliborski_goral Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 19:11 Kulturystów i fanatyków fitness raczej bym nie wliczał. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: Breivik zdrowy czy chory 18.04.12, 19:41 donnie.darko0 napisała: > ponoc brevik bral sterydy anaboliczne i cwiczyl na silowni To dziwne powinien był zamienić sie w kobietę..."(SSA ) o działaniu androgenno-anabolicznym powszechnie stosowany przez kulturystów, powoduje spadek produkcji własnego testosteronu co objawia się spadkiem libido (popędu płciowego), impotencją (kłopoty z erekcją) a także depresją"- No i cycki rosną po tym. Odpowiedz Link Zgłoś