anthea6 21.06.04, 17:56 Czy nerwica natręctw ma jakieś powiązanie z padaczką? Czy można od nerwicy dostać ataku padaczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafe_lorafen Re: Nerwica natręctw a padaczka 21.06.04, 21:08 Podobno tak, moga byc napady padaczkowe na tle nerwowym, w kazdym razie ja mialam taka pacjentke na oddziale. Lekarze mowili, ze to z przyczyn psychicznych, a nie neurologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
anthea6 Re: Nerwica natręctw a padaczka 22.06.04, 12:45 Z powodu bardzo złego samopoczucia dostałam nowy lek Asentra. Po nim czułam się dużo lepiej depresyjnie, natomiast natręctwa myślowe szalały. Pewnego dnia gdy w porze południowej usiadłam w ogrodzie wystawiając trochę twarz do słońca gdy przyszłam do domu, jedząc obiad nagle zaczynałam tracić wzrok. Pozniej to już był szczękościsk i utrata przytomności. Po udaniu się do neurologa dostałam skierowanie na EEG które wyszło zle. Od tamtego czasu (od 2 mies) zażywam tegretol(nic się nie dzieje). Cały czas wydawało mi sie, że ten atak mimo że czułam się lepiej depresyjnie wziął się od natręctw myslowych. Czy może tak być?? Teraz dostałam dodatkowy lek Trilafon na natręctwa myślowe i jest troszkę lepiej, ale nie mogę zażywac wiecej niż 1 tabletkę ponieważ uderzył mi na nogi...Proszę o odpowiedz anthea Odpowiedz Link Zgłoś
malcolm-x Re: Nerwica natręctw a padaczka 22.06.04, 16:06 nie rozumiem dlaczego trilafon na nerwice natrectw, anafranil jest bezpieczny i delikatny Odpowiedz Link Zgłoś
anthea6 Re: Nerwica natręctw a padaczka 23.06.04, 13:04 Kiedyś zażywałam właśnie Anafranil. Niestety nie pomagał mi na natręctwa myślowe. Zażywałam także Bioxetin, Fevarin, Sulpiryd...niestety leki te na to nieskuteczne. Trilafonu zazywam tylko jedną tabletkę i czuję poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_lorafen Re: Nerwica natręctw a padaczka 23.06.04, 13:38 A moze po prostu na niektorych lekach nie mozna przebywac na sloncu ? Odpowiedz Link Zgłoś
anthea6 Re: Nerwica natręctw a padaczka 23.06.04, 15:54 To prawda, są leki przy których nalezy unikać słońca..ale czy są takie żeby przy ich zażywaniu od słońca dostać ataku padaczki? Odpowiedz Link Zgłoś