antula1 04.09.04, 22:04 lekarz zapisał córce Cipramil (10 mg) mimo prawie pólrocznego brania lek ten powoduje senność. Czy ktoś również tak reagował? Innych skutków ubocznych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabeena Re: cipramil 04.09.04, 22:42 Biore cipramil juz ponad pol roku. Do tej pory bralam na wieczor, i potrafilam przespac ciagiem 12 godzin nie slyszac budzika. Oszalamiajacej sennosci nie odczuwalam, ale faktem jest, ze zawsze bralam cipramil tuz przed pojsciem spac. Ostatnio zaczelam brac cipramil rano i okazalo sie, ze po pol roku brania efekt uboczny w postaci sennosci jest rownie mocny, co w pierwszych dwoch tygodniach brania. Przedwczoraj spalam trzy godziny w ciagu dnia, co mi sie nie zdarza. Wydaje mi sie ze sennosc po cipramilu jest u corki calkiem normalna. Jesli jej to przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu, niech bierze cipramil na noc. Pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
antula1 Re: cipramil 04.09.04, 23:13 Dzięki za odpowiedź. Własnie takie objawy sa u corki. niestety nie może przenieść Cipramilu na noc bo wtedy bierze 1/2 5 mg Zolafrenu.Zgłosimy to lekarzowi bo zaczął się rok szkolny i bedzie problem. Czy Lexapro tez moze spowodować senność? Odpowiedz Link Zgłoś
sabeena Re: cipramil 04.09.04, 23:17 Czy Lexapro tez moze > spowodować senność? Tego nie wiem, bo nie bralam. Proponuje zerkniecie na watki dotyczace lexapro, sa na tym forum takie, tam powinny sie znalezc takie informacje jak to, czy lexapro powoduje sennosc. Z tego co wiem na temat cipramilu, to u niektorych osob tez nie powoduje sennosci, wiec do pewnego stopnia sennosc po lekach jest kwestia osobnicza. Najlepiej skonsultowac to z lekarzem corki. Pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś