Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:56 dostałem te leki od psychiatry.. oba w dawce 1 mg raz dziennie.. na ulotce przeczytałam, że rispolept jest na schizofrenię.. jak mam to rozumieć? ponoć mam depresję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hopeless5 Re: rispolept+effectin 18.09.04, 16:05 Skoro masz brać effectin 1 mg dziennie to jedna tabletka starczy Ci na miesiąc. Wątpię, żeby takie leczenie pomogło, ale przynajmniej tanio wyjdzie. ;-) Rispolept - fakt to już mocny lek. Może dostałeś go na zmniejszenie niepokoju, na lepszy sen ?!? Nie znam się na neuroleptykach i nie wiem czy ta dawka to dużo czy mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: rispolept+effectin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 17:42 jedna tabletka starczy na miesiąc?? chyba masz na myśli 1 pudełko? Odpowiedz Link Zgłoś
jeszp1 Re: rispolept+effectin 18.09.04, 18:19 Najmniejsza terapeutyczna dawka efectinu to 75 mg dzienie, czyli 2 x 37,5 mg lub 1 tbl. efectinu SR (75 mg) o przedłużonym działaniu. Prawdopodobnie jeśli lekarz zapisał ci 1 tbl.dziennie to jest to dawka 75 mg efectinu SR ( 75 mg ). Brałem ten lek właśnie w tej dawce przez rok. Nieźle redukuje lęk i nie wykazuje wielu działań ubocznych. Rispolept natomiast poza działaniem antypsychotycznym działa nasenie i uspokająjąco. Generalnie oba leki uzupełniają się wzajemnie. W leczeniu depresji często łączy się lek antydepresyjny z neuroleptykiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: rispolept+effectin 19.09.04, 15:27 bralem sobie rispolept kilka razy, ale nie z przepisu lekarza(oooo jaki kalambur, lekarze sucks). po 5 tabletkach nieźle, wowowoowowowoowowowowowowowoowowowoowowowowoowowow, halucynacje przy zamkniętych oczach, tzw. CEV. polecam a efectin, też ok, 4 krotne przekroczenie dawki terapeutycznej daje natychmiastowy efekt podobny do xtc, też polecam zestawik cool, respekcik 4 u Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: rispolept+effectin 19.09.04, 17:33 Zoltanek ja Cie bardzo prosze, bez takich... k..wa reklam prochow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu na moscie Re: rispolept+effectin IP: *.icpnet.pl 19.09.04, 21:54 dokladnie to samo zrobilam przeczytalam i zaczelam sie pocić. Odpowiedz Link Zgłoś