Dodaj do ulubionych

Depresja objawy

04.01.24, 14:06
Dzien dobry. Miesiac temu zdiagnozowano u mnie depresja. Dostalem juz leki, ktore przyjmuje. Objawy, ktore mam jednak wystepuja u mnie posiadam od kilku lat, wiec nie jestem pewny tej diagnozy.

Mnie wiecej gdy zaczelo psuc sie moje zdrowie wystapila sytuacja w ktorej mocno przesadzilem z alkoholem. Przez kilka tygodni albo nawet miesiecy wymiotowalem po kazdym wypitym piwie. Po jakims czasie przeszlo i moglem spozywac alkohol. Objawy jak trzesace sie rece, nie wyspanie itp. dotyczace depresji towarzysza mi do dzisiaj.

O tej sytuacji przypomnialem sobie dzisiaj, wiec psychiatra nie jest poinformowany. Co tym sadzicie? Czy ta sytuacje mogla miec wplyw na moj uklad nerwowy?
Obserwuj wątek
    • m2024 Re: Depresja objawy 08.01.24, 15:13
      Może alkohol uszkodził coś w mózgu, i tak mogła się zacząć depresja. Nie jestem lekarzem więc to takie tylko przypuszczenia, natomiast w rodzinie mam osoby które nadużywają alkoholu. Powinieneś sobie zbadać poziom witamin z grupy B w organizmie, często ten brak powoduje depresję, a niedobór jest najczęściej u osób pijących alkohol. Powinieneś też zbadać poziom magnezu.
      • fakeguy Re: Depresja objawy 10.01.24, 10:09
        Robilem badania hormonalne. Witamina D 14.8ng/ml, czyli sa braki. Kwas foliowy i feratyna mieszcza sie w zakresach, ale sa na niskich poziomach.
    • sp9tcu Re: Depresja objawy 08.01.24, 23:59
      Pijesz lelarstwa to dobrze
      Czy przy tym pijesz wódkę ,piwo ,wino ?
      • fakeguy Re: Depresja objawy 10.01.24, 10:09
        Wodke nie. Piwo czasem tak, jak z kolegami wychodze.
        • sp9tcu Re: Depresja objawy 11.01.24, 18:45
          i ROBISZ BARDZO ŹLE
          chcesz znales się w szpitalu
          przykład
          w 2002 było wesele w rodzinie
          wypiłem szklanke szmpana i kieliszek
          po 1 cały sie czesłem
          po 2 strasznie spać mi sie chciało
          zamiast wesela spałem w domu
    • mardaani.74 Re: Depresja objawy 12.01.24, 15:47
      Zrób badania wątroby, przecież mogleś ją sobie uszkodzić.
      • archisedes Re: Depresja objawy 12.01.24, 22:27
        Twardzielka z Ciebie, Lucyna. Ja już lata temu wymiękłem.
        • mardaani.74 Re: Depresja objawy 12.01.24, 23:44
          Ja wymiękam systematycznie, tak już przywykłam że chyba nawet brakowałoby mi tego wymiękania. Tutaj już w zasadzie jesteśmy sobie ja, sp9tcu i jakieś przygodne trole, więc w zasadzie jest to spokojny cichy zakątek kłapouchego.
          Można sobie prowadzić książkę życzeń i zażaleń jak w tym starym skeczu, bo i tak nikt nie czyta :)
          mam nadzieję, że zajrzaleś z nudów nie z kryzysu, choć to oczywiście byłoby bardziej intrygujące
          • aa_propos Re: Depresja objawy 14.01.24, 11:17
            Z ciekawosci czy dalej działasz bo mi się przypomniało :-D
            • mardaani.74 Re: Depresja objawy 14.01.24, 14:54
              ale, że co działam?
      • archisedes Re: Depresja objawy 12.01.24, 22:59
        Z ciekawości sprawdziłem ile to już lat...hoho. Widzę Cię we wrześniu 2004, siebie trochę wcześniej ale to powierzchowny research. Coś było wcześniej?
        • mardaani.74 Re: Depresja objawy 12.01.24, 23:40
          chyba od 2003, jakoś na wiosnę

fd to mój jedyny nałóg :)
    • stella111 Re: Depresja objawy 08.02.24, 10:32
      Może masz problem z uzależnieniem
    • cranberries1983 Re: Depresja objawy 15.02.24, 23:23
      mysle, ze warto przedstawić sprawę lekarzowi, byc moze zachodzi jakaś korelacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka