Dodaj do ulubionych

psychotropy i alkohol

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 12:20
Lecze sie na nerwicę i lekarz ostatnio przepisał mi bioxetin. Powiedział ,że
przy tym leku mozna pic alkohol.Czy ktoś z Was próbował? Czy w ogóle przy
takich lekach mozna cokolwiek pić? Jakie macie z tym doświadczenia?
Proszę odpiszcie.Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: psychotropy i alkohol IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 16:35
      Ja biorę bioxetin od miesiąca. Na ulotce od leku jest o ile pamiętam napisane,
      żeby lepiej nie pić. Ja piję, ale: 1) za pierwszym razem nie mogłam się przez
      dwa dni dobudzić; 2) bardzo, bardzo szybko się upijam. Generalnie to chyba
      możesz, ale lepiej nie przeginać albo po prostu tego dnia, co pijesz nie brać
      leku.
    • Gość: Rob Re: psychotropy i alkohol IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 12:23
      Na twoim miejscu, nie piłbym żadnego alkoholu. Można wytrzymać!!! Nie pije od 2
      lat i nie narzekam. Po prochach życie i tak staje się zabawniejsze.
      Pozdrawiam
      • Gość: M. Re: psychotropy i alkohol IP: *.acn.waw.pl 08.07.02, 13:29
        No mi właśnie po prochach wróciła ochota na imprezy po dłuuuuugiej przerwie i
        no tak jakoś wychodzi, że coś tam wypiję. Ale niedużo.
      • Gość: J. Re: psychotropy i alkohol IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 22:15
        Gość portalu: Rob napisał(a):

> Na twoim miejscu, nie piłbym żadnego alkoholu. Można wytrzymać!!! Nie pije od 2
        >
        > lat i nie narzekam. Po prochach życie i tak staje się zabawniejsze.
        > Pozdrawiam

>Od dwoch lat biorę prochy i zauważylem że coraz częściej piję.Czasami się
        zastanawiam czy to wplyw depresji/ktora chyba mineła/ czy bardziej się
        uzależniłem od alkoholu i leków?
        przy mniejszej dawce się upijam ale "przymulony"jestem z 2 dni.
        Chcialbym rownież powiedzieć "nie piję od dwoch lat" ,
    • twiggykarina Re: psychotropy i alkohol 18.07.02, 15:03
      Piłam alkohol zarówno przy zażywaniu Seroxatu, jak Bioxetinu. Nic mi się z tego
      powodu nie działo
      • Gość: Marysia Re: psychotropy i alkohol IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 18.07.02, 15:59
        Zazywajac antydepresanty w zasadzie nie powinno sie pic alkoholu, a na pewno
        nie powinno sie pic na poczatku leczenia oraz jezeli wyraznie na ulotce jest
        napisane, ze nie nalezy pic alkoholu.
        Uwazam jednak, ze wypicie jednej lampki wina lub jednego drinka przy
        specjalnej okazji nie powinno zaszkodzic. Ja w takich razach po prostu w tym
        dniu nie zazywalam leku bo szczesliwe dla mnie lykalam tylko 1 tabl. dziennie
        i to wieczorem.

Marysia
    • Gość: dogman Re: psychotropy i alkohol IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 19:26
      mogę się mylić w szczegółach ale,bioxetin i nerwica?no może ale generalnie
      polski odpowiednik prozacu chyba generalnie stosowany jest przy depresjach
      itp.ale przepraszam,mogę się mylić.Z tego co wiem jedną z generalnych zasad
      jest zasada codziennego systematycznego stosowana mniej więcej o tej samej porze
      (sam stosowałem ok.1,5 roku)Pamiętam,że na ulotce napisane jest coś na temat
      dziwnych rzeczy które mogą się przytrafić w pierwszych 4 tygodniach
      przyjmowania leku.(ja pamiętam że np. straciłem wzrok na parę sekund)alkohol w
      niewielkich ilościach owszem,w większych prowadzi do jeszcze większych kłopotów
      z psychiką.pozdrawiam!
    • _vivien_ Re: psychotropy i alkohol 22.07.02, 02:40
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Lecze sie na nerwicę i lekarz ostatnio przepisał mi bioxetin. Powiedział ,że
      > przy tym leku mozna pic alkohol.Czy ktoś z Was próbował? Czy w ogóle przy
      > takich lekach mozna cokolwiek pić? Jakie macie z tym doświadczenia?
      > Proszę odpiszcie.Magda

Przy żadnych lekach , wg mnie, nie powinno sie pić alkoholu. Leki bierze sie w
      stanie chorobowym, a picie temu stanowi nie słuzy. Nie wspomne już o depresji,
      a i nerwicach , lęku też, kiedy to alkohol moze nasilac objawy choroby. U mnie
      tak było. Poza tym, alkohol zwykle zwiększa działanie leku, wchodzi w jakieś
      interakcje z biochemią organizmu, nie zawsze do końca zbadane.
      vivien
    • Gość: lolek Re: psychotropy i alkohol IP: PLWAR* / 217.153.60.* 26.07.02, 08:56
      Od roku biorę antydepresanty (Seroxat, Zoloft, Bioxetin) i alkohol spożywany w
      rozsądnych ilościach nie powoduje u mnie żadnych nieprzyjemnych objawów. Za to
      alkohol spożywany w ilościach nierozsądnych powoduje super-gigantycznego kaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka