Gość: anna IP: *.pkobp.pl 30.07.02, 13:09 od jakiegos czasu biore ten lek, wczesniej brałam bioxetin czy ktos moze cos napisac o tym leku( prócz tego co jest na ulotce:))), z góry dzieki pozdraiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin Re: coaxil IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 23:08 Pamietam, ze jakis czas temu lekarz mojej zony zmienil jej bioxetin na coaxil, ale nie chciala go brac. Mowila, ze zle sie po tym czuje. Na marginesie dodam, ze nie leczyla sie wowczas na to, co bylo sednem problemu (na depresje zamiast na alk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: coaxil IP: *.acn.waw.pl 31.07.02, 23:41 To slaby lek, dziala ponoc na alkoholikow a jest przereklamowany w szczegolnosci w polsce ze wzgledu na wysokie naklady producenta i fundowanie lekarzom wycieczek i bankietow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: coaxil IP: *.pkobp.pl 01.08.02, 13:52 no własnie czuje to ze nie działa zbyt dobrze, albo to ze mną jest az tak źle:(( biore go juz ponad miesiąc a moze to jeszcze za krótko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: coaxil IP: *.4.PRE / 192.168.200.* 01.08.02, 15:19 w wiekszosci lekow czasowo odpowiedz pacjenta wyglada tak: po 10 dniach 20-30% po 20 dniach 40-60% po miesiacu 60-70% pelnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rwpg Re: coaxil 04.08.02, 10:40 Biore od miesiaca, jest mi po nim lepiej, ale obnizylem dawke do 2 x dziennie, a póżniej 1 x dziennie (z rana). Po dawce 3 x dziennie czułem się dobrze, ale za to budziłem się z rana ok. 4 - 5-tej i już nie mogłem zasnąc. To powodowało zmęczenie i tak w kółko. Po obniżeniu dawki jest ok. Nie mam doświadczeń z innymi lekami, bo w ogóle po raz pierwszy ratuję się takimi lekami. Inna rzecz, że do pezyczyn sięgniecia po lek już się przyzwyczaiłem i to tez pewnie przyczyniło się do skuteczności mniejszej dawki. Jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: coaxil IP: *.pkobp.pl 07.08.02, 15:53 rzeczywiscie jest to dowód na to że działa róznie ogólnie na ludzi, ja również po raz pierwszy ratuje sie takimi srodkami i nie mam doswiadczeń z innymi lekami prócz bioxetiny, wiem jedno że czuje jak by on w ogóle nie działał, biore 3 na dzień po 12,5 mg dawka, mam wrazenie ze gdybym wieła całe opakowanie to nic by sie nie działo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
muhomoberac Re: coaxil 07.08.02, 18:05 To niezle zachecacie do przyjmowania tego leku:)U mnie recepta z tym lekiem czeka na wykupienie (wciaz biore rispolept,ktory nota bede jest jak wata-nic nie daje)do momentu kilkudniowych wakacji gdyz lekarz uprzedzila mnie,ze w pierwszym tygodniu pryjmowania leku czlowiek jest ospaly,ociezaly,senny-taki typowy przyklad osoby,ktora zazywa psychotropy.Czy mozecie to potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iglo78 Re: coaxil IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 07.08.02, 18:26 Witam, Coaxil jest lekiem na niezbyt silnie wyrażoną depresję. Specyfika jego działania polega na tym, że oddziałuję głównie na ośrodek stresu w mózgu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: coaxil IP: *.pkobp.pl 08.08.02, 09:01 powiem wam że coraz gorzej sie czuję, mam coraz czesciej napady jakiejś melancholii, buntu, izolacji, zauwazyłam tez ze wiele rzeczy poprostu mi sie nie chce co nie znaczy ze to akceptuje, nie wiem ale chyba ten coaxil nie działa na mnie zbyt dobrze, a może stan "olewania" jest naturalny przy braniu takich leków i to właśnie tak ma wyglądać zdrowienie??? Odpowiedz Link Zgłoś