mielczanka_85 23.01.07, 13:09 Czy podczas badania USG można zobaczyc 3tygodniową ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: badanie usg 25.01.07, 01:03 Zależy czy liczysz od ostatniej miesiączki, czy od momentu zapłodnienia. Od momentu zapłodnienia owszem, pęcherzyk może (ale to nie zasada a raczej minimalny wiek) być widoczny. Licząc od ostatniej miesiączki czyli pi razy oko 7 dni po owulacji to szans nie ma żadnych, bo mogło jeszcze nie dojść do zagnieżdżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mielczanka_85 Re: badanie usg 25.01.07, 13:56 Właściwie chodzi mi o 3tygodnie po stosunku.Miesiaczke mialam 25grudnia a stosunek 31 grudnia.Badanie usg miałam 23stycznia i nie wykazało ono ciąży.Czy moge być pewna ze nie jestem w ciąży czy po prostu za wczesnie na badanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: badanie usg 25.01.07, 16:12 Za wcześnie. USG nawet nie miałoby prawa jeszcze nic pokazać nawet, gdyby była już ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
mielczanka_85 Re: badanie usg 25.01.07, 18:42 A czy jesli robie test w 34dniu cyklu to moge liczyc ze jest on pewny??? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: badanie usg 25.01.07, 19:37 Jeśli nie znasz dnia owulacji (nie robiłaś monitoringu cyklu, nie stosujesz metody objawowo termicznej) to nie, nie możesz być pewna bo nie wiesz, czy owulacja wystąpiła tydzień temu, 2 tygodnie temu - i - czy w ogóle wystąpiła. A może dopiero wystąpi? To jest tak - wynik pozytywny da Ci pewność ciąży, ale negatywny - nie da Ci tej pewności. Odpowiedz Link Zgłoś