19.12.05, 17:59
SLyszeliście moze o leczeniu depresji,nerwicy, fobii lęków i innych poprzez
hipnoze?
Czytalam sporo na ten temat. Podobno jest to bardzo pomocne, bo wszystko
zaczyna sie gdzies w naszej podświadomości i czasem trzeba
nas "przeprogramowac" jak komputer. Czy ktos korzystal z uslug
hipnoterapeuty?? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jako_70856 Re: Hipnoza 19.12.05, 18:04
      Ja czytałem kiedyś że czasami hipnozą można sobie powiększyc problem. Ale temat
      to jest ciekawy. Chyba hipnoza ma sens dla tych, których depresja jest wynikiem
      jakiegoś konkretnego zdarzenia. Ale w wielu wypadkach to wypadkowa wielu rzeczy.
    • bambomurzynzafryko Re: Hipnoza 19.12.05, 18:40
      ixelka napisała:

> SLyszeliście moze o leczeniu depresji,nerwicy, fobii lęków i innych poprzez
      > hipnoze?
      > jest taki facet, Polykowski,ponoć czyni cuda. Radziecki terapeuta uzależnieć,
      leczy hipnozą,ćwiczeniami fiz. (wybitna szkola - schizofrenia bezobjawowa
      itp.). Nie używa leków. 300 zl za seans. Znam ludzi których wyleczyl, ale sam
      do niego nie poszedlem. Zawsze czuje się upokorzony, gdy zachodnia racjonalność
      dostaje po pysku. W Warszawie.
      osobiste doświadczenia sa takie: wódke pije się z nim przednio, a wychodzi
      taniej niż za seans
    • amarcord Re: Hipnoza 19.12.05, 18:51
      moja kumpelka korzystała z seansów hipnozy u psychiatry z akademii wojskowej.
      kiedy po kilku miesiącach okazało się, że to nic nie daje, a stany nerwicowe
      pogłębiają się, ten sam specjalista zaproponował jej leki.

hipnoza była bardzo kosztowna, a według mojej obserwacji sprawiła, że kumpela
      stała się chorobliwie gadatliwa (wciąż gderała o swoich fobiach), nadwrazliwa
      na różne bodźce z zewnątrz (np. zaczęła sugerować się snami w życiu), a tym
      samym nerwowa nie do zniesienia.

ale być może to kwestia indywidualnego przypadku (lekarz powiedział jej że jest
      b. podatna na hipnozę). POWODZENIA
      • bambomurzynzafryko Re: Hipnoza 19.12.05, 18:55
        U polykowskiego starczy (ponoć) jeden seansik i wioooo! Plus mnóstwo,mnóstwo
        ćwiczeń. Jeden oddech na dobę itp. Ja uważam że z tym nieoddychaniem to
        niecierpliwość wprost niepojęta. Samo przyjdzie...
        • amarcord Re: Hipnoza 19.12.05, 19:11
          fakt, przy tym wykonuje się różne ćwiczenia w tym oddechowe, ale też masaże -
          niektóre proste samodzielnie, a część z czyjąś pomocą.
    • bambomurzynzafryko pro 19.12.05, 19:18
      I tak się przecież oddycha, więc po co oddychac na marne.
      • kret24 Re: 19.12.05, 20:34
        W POlsce jest tylko kilka osób uprawnionych do leczenia przy pomocy hipnozy.
        Napisz z jakiego jesteś miasta to podam Ci namiary.
        • ixelka Re: 19.12.05, 21:41
          kret24, jestem z okolic Lublina, jesli dalbys mi jakies namiary to bylabym
          wniebowzięta, bo od kilku tygodniu szperam po necie i ani widu ani slychu
          hipnoterapeuty w Lublinie.
          Dwa miesiace temu znalazlam adres takiej psychoterapeutki ktora tez
          potrafi "to" robic, bylam u niej juz ze 4 razy i chyba nadal bede jezdzic, z
          tym ze kiedy ją zapytalam o tą hipnoze to powiedziala zeona jest krotkotrwala,
          taki "stan dobrego" starcza na pare dni i znowu jest pozniej to samo, ze
          stosuje sie w wyjatkowych przypadkach itd.No i ze w gruncie rzeczy lepiej
          jest "zalatwiac" problemy tak normalnie,bez hipnozy.
          Jednym slowem nie widzialo jej sie to zeby zając sie mną od tej strony. Tak
          sobie mysle ze jest tak moze dlatego, ze za kazdym razem kiedy przyjezdzam, ona
          dostaje 70 zlotych, a mowi ze taka psychoterapia moze potrwac nawet rok lub
          wiecej, zastanawiam sie tylko ze przy pomocy seansow hipnotycznych nie bylo by
          szybciej.....
          Naprawde bede wdzieczna za jakis namiar na hipnoterapeutę w okolicach Lublina
          lub samym Lublinie.
          ps najslynniejsi z tego co wiem są P.Kaczorowski z Wroclawia i Dr Gutowski, ale
          ten tez, Warszawa, Opole itd..... Nie bede przciez tyle jechac, bo to nie ma
          sensu, a chce sprobowac wszystkiego, skoro leki nie pomagają:(
          • kret24 Re: 20.12.05, 12:17
            W Lublinie nie ma nikogo. W Polsce jest tylko 4 certyfikowanych i nie są Ci 2
            których wymieniasz.
            W Warszawie: Andrzej Ballaun 0-601 318 532
            w Łodzi: Krzysztof Klajs 0-42/688 48 60

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka