Dodaj do ulubionych

Stilnox :)

28.01.06, 12:55
Wczoraj wziąłem połowę tabletki, i po raz pierwszy od mniej więcej roku
zasnąłem po kilku minutach od przyłożenia głowy do poduszki! I obudziłem sie
wyspany i nie otępiały. Bożesz, co za radośc...
Obserwuj wątek
    • caaathy Re: Stilnox :) 28.01.06, 12:57
      :)
    • dance_macabre Re: Stilnox :) 28.01.06, 13:38
      Dobry jest, co ?:) Ja się do niego tak przyzwyczaiłem, że od 3 lat nie zasypiam
      bez tableteczki. Do niedawna musiałem już łykać dwie, często trzy, żeby mnie
      powalił. Aktualnie próbuję się z nim pożegnać i udaje mi się już zasypiać na
      połówkę. Uważaj więc i nie zaprzyjaźnij się ze stilnoxem za bardzo :)
      • roza_c Re: Stilnox :) 28.01.06, 13:57
        ja nie moglam usnac po calej..:(
        • suchyxxx Re: Stilnox :) 28.01.06, 14:20
          ja to nawet po 3 mg xanaxu wziętego naraz nie mogę zasnąć a bywało tak że po
          0,25mg spałem jak zabity
          • shoshanah Re: Stilnox :) 28.01.06, 18:43
            Stilnox, faktycznie fajnie dziala, ale to troche ,,Falszywy przyjaciel'', nie
            mozna go brac dluzej niz 2 tygodnie(przynajmniej tak jest w ulotce)no i ja sie
            po nim czulam troche nawalona, a pozatym leki nasenne pozwalaja zasnac, ale tak
            naprawde nie lecza bezsennosci (co kazdy wie ale tak tylko zaznaczam, ze moze
            lepiej pomyslec o psychoterapii)
            • haohmaru Re: Stilnox :) 28.01.06, 21:49
              W sumie to uczucie 'nawalenia' też zależne jest od dawki. Kiedyś wzięłam 2
              tabletki ok. 22, obudziłam się trochę przed 8 i byłam niesamowicie śnięta.
              Jak to ktoś ładnie przede mną określił, Stilnox to faktycznie 'fałszywy
              przyjaciel'. Dwa tygodnie brania bez przerwy i faktycznie cięzko jest odstawić.
              W myślach tylko 'Silnox, Stilnox...' Poza tym - w każdym razie u mnie - branie
              Stilnoxu co wieczór wiązało się z ciągłym uczuciem 'że mi niedobrze', co po
              kilku dniach stało się BARDZO niewygodne.
    • nevada_blue Re: Stilnox :) 28.01.06, 19:20
      no to prawda, dobry jest.
      tylko nie przesadzaj.
      pamiętaj, że to lek nasenny i że może uzależniać, więc nie należy go brać zbyt
      długo i zbyt często.
      • suchyxxx Re: Stilnox :) 28.01.06, 19:26
        brać powyżej zalecanej dawki i opychać sie do nieprzytomności tym stilnoxem
        przez 2 miesiące a potem nagle z dnia na dzień odstawić;p heh ciekawe by było
      • oskar53 Re: Stilnox :) 28.01.06, 20:31
        No przecież napisałem, że wziąłem tylko pół tabletki...No i nie zamierzam brać
        codziennie. Tylko wtedy, kiedy będę musiał być wyspany.
        • insignificant Re: Stilnox :) 28.01.06, 20:34
          ja lubię być wyspany zawsze.
          • lucyna_n Re: Stilnox :) 28.01.06, 21:53
            dokładnie
            czasem mnie kusi żeby popaść w totalną lekomanie na benzo i róxnych stillnoxach
            jestem po prostu już tym wszystkim tak zmęczona
            a jak widzę zdrowych na ulicy to naprawdę zastanawiam się jak oni to robią, że normalnie sobie chodza,
            jedzą , śpią, wstają rano i cały dzień normalnie pracują. Dla mnie to abstrakcja.
            • oskar53 Re: Stilnox :) 28.01.06, 22:47
              No dla mnie to też abstrakcja...Ze Stilnoxem będę cholernie uważał. Muszę się
              przyznać, że czasem też mam taką myśl typu "żle ci? to weź se xanaxik i będzie
              lepiej".
              Dlatego boję się benzo, i mam w apteczce od cholery xanaxu właśnie, którego
              staram się unikać, i biorę tylko w razie jakiejś okropnej paniki, chociaż niby
              mam zalecone, żeby brać codziennie dwa razy dziennie. Dla mnie to tylko lek
              doraźny. Ostatnio lekarz zaproponował mi Efectin ale...stchórzyłem ;)
              Za dużo tej pieprzonej chemii!
            • apteryx Re: Stilnox :) 28.01.06, 22:49
              lucyna_n napisała:

> jak widzę zdrowych na ulicy to naprawdę zastanawiam się jak oni to robią, że
              > normalnie sobie chodza,
              > jedzą , śpią, wstają rano i cały dzień normalnie pracują.

więc tak to wyglada?

• majka733 Re: Stilnox :) 30.01.06, 09:22
                mi stilnox tez nie raz uratowal zycie. ciesze sie, ze jest cos takiego. nawet
                sama swiadomosc, ze mam stilnox w poblizu, daje mi lepsze samopoczucie...
    • frygamfs Re: Stilnox :) 31.01.06, 14:45
      cześć ja uwielbiam stilnox, cudowne tabletki. nie biorę codziennie tylko wtedy
      jak przez 2 godziny przewracam się z boku na bok. na codzien mam doxepin
      (2x25mg) i działa też cudownie. To tylko jak jestem nerwowa i mam jutro ważny
      dzień to nie mogę zasnąć i wtedy niezastąpiony jest stilnox.

pozdrawiam
      fryga
      • oskar53 Re: Stilnox :) 31.01.06, 14:56
        Tak, to prawda, są doskonałe te małe tableteczki. Ale nie zamierzam się za
        bardzo przyzwyczajać. Wczoraj udało mi się zasnąc bez Stilnoxu, i uważam, że to
        sukces :)
        Dzisiaj podejście drugie, i jak tak dalej pojdzie, to może w ogole przestanie
        być potrzebny, czego bardzo bym sobie życzył, bo z bezsennością szamoczę się
        już przeszło rok.
        • dance_macabre Re: Stilnox :) 31.01.06, 20:18
          My się znamy z przyjaciół.org co?;-)
          Wreszcie odstawiam stilnox, dziś ostatnia połóweczka i uczę się wreszcie spać
          normalnie!
    • zoltanek Re: Stilnox :) 01.02.06, 19:26
      będzie dobrze, masz to u mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka