oskar53 28.01.06, 12:55 Wczoraj wziąłem połowę tabletki, i po raz pierwszy od mniej więcej roku zasnąłem po kilku minutach od przyłożenia głowy do poduszki! I obudziłem sie wyspany i nie otępiały. Bożesz, co za radośc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dance_macabre Re: Stilnox :) 28.01.06, 13:38 Dobry jest, co ?:) Ja się do niego tak przyzwyczaiłem, że od 3 lat nie zasypiam bez tableteczki. Do niedawna musiałem już łykać dwie, często trzy, żeby mnie powalił. Aktualnie próbuję się z nim pożegnać i udaje mi się już zasypiać na połówkę. Uważaj więc i nie zaprzyjaźnij się ze stilnoxem za bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Stilnox :) 28.01.06, 14:20 ja to nawet po 3 mg xanaxu wziętego naraz nie mogę zasnąć a bywało tak że po 0,25mg spałem jak zabity Odpowiedz Link Zgłoś
shoshanah Re: Stilnox :) 28.01.06, 18:43 Stilnox, faktycznie fajnie dziala, ale to troche ,,Falszywy przyjaciel'', nie mozna go brac dluzej niz 2 tygodnie(przynajmniej tak jest w ulotce)no i ja sie po nim czulam troche nawalona, a pozatym leki nasenne pozwalaja zasnac, ale tak naprawde nie lecza bezsennosci (co kazdy wie ale tak tylko zaznaczam, ze moze lepiej pomyslec o psychoterapii) Odpowiedz Link Zgłoś
haohmaru Re: Stilnox :) 28.01.06, 21:49 W sumie to uczucie 'nawalenia' też zależne jest od dawki. Kiedyś wzięłam 2 tabletki ok. 22, obudziłam się trochę przed 8 i byłam niesamowicie śnięta. Jak to ktoś ładnie przede mną określił, Stilnox to faktycznie 'fałszywy przyjaciel'. Dwa tygodnie brania bez przerwy i faktycznie cięzko jest odstawić. W myślach tylko 'Silnox, Stilnox...' Poza tym - w każdym razie u mnie - branie Stilnoxu co wieczór wiązało się z ciągłym uczuciem 'że mi niedobrze', co po kilku dniach stało się BARDZO niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Stilnox :) 28.01.06, 19:20 no to prawda, dobry jest. tylko nie przesadzaj. pamiętaj, że to lek nasenny i że może uzależniać, więc nie należy go brać zbyt długo i zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Stilnox :) 28.01.06, 19:26 brać powyżej zalecanej dawki i opychać sie do nieprzytomności tym stilnoxem przez 2 miesiące a potem nagle z dnia na dzień odstawić;p heh ciekawe by było Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: Stilnox :) 28.01.06, 20:31 No przecież napisałem, że wziąłem tylko pół tabletki...No i nie zamierzam brać codziennie. Tylko wtedy, kiedy będę musiał być wyspany. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Stilnox :) 28.01.06, 21:53 dokładnie czasem mnie kusi żeby popaść w totalną lekomanie na benzo i róxnych stillnoxach jestem po prostu już tym wszystkim tak zmęczona a jak widzę zdrowych na ulicy to naprawdę zastanawiam się jak oni to robią, że normalnie sobie chodza, jedzą , śpią, wstają rano i cały dzień normalnie pracują. Dla mnie to abstrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: Stilnox :) 28.01.06, 22:47 No dla mnie to też abstrakcja...Ze Stilnoxem będę cholernie uważał. Muszę się przyznać, że czasem też mam taką myśl typu "żle ci? to weź se xanaxik i będzie lepiej". Dlatego boję się benzo, i mam w apteczce od cholery xanaxu właśnie, którego staram się unikać, i biorę tylko w razie jakiejś okropnej paniki, chociaż niby mam zalecone, żeby brać codziennie dwa razy dziennie. Dla mnie to tylko lek doraźny. Ostatnio lekarz zaproponował mi Efectin ale...stchórzyłem ;) Za dużo tej pieprzonej chemii! Odpowiedz Link Zgłoś
apteryx Re: Stilnox :) 28.01.06, 22:49 lucyna_n napisała: > jak widzę zdrowych na ulicy to naprawdę zastanawiam się jak oni to robią, że > normalnie sobie chodza, > jedzą , śpią, wstają rano i cały dzień normalnie pracują. więc tak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
majka733 Re: Stilnox :) 30.01.06, 09:22 mi stilnox tez nie raz uratowal zycie. ciesze sie, ze jest cos takiego. nawet sama swiadomosc, ze mam stilnox w poblizu, daje mi lepsze samopoczucie... Odpowiedz Link Zgłoś
frygamfs Re: Stilnox :) 31.01.06, 14:45 cześć ja uwielbiam stilnox, cudowne tabletki. nie biorę codziennie tylko wtedy jak przez 2 godziny przewracam się z boku na bok. na codzien mam doxepin (2x25mg) i działa też cudownie. To tylko jak jestem nerwowa i mam jutro ważny dzień to nie mogę zasnąć i wtedy niezastąpiony jest stilnox. pozdrawiam fryga Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: Stilnox :) 31.01.06, 14:56 Tak, to prawda, są doskonałe te małe tableteczki. Ale nie zamierzam się za bardzo przyzwyczajać. Wczoraj udało mi się zasnąc bez Stilnoxu, i uważam, że to sukces :) Dzisiaj podejście drugie, i jak tak dalej pojdzie, to może w ogole przestanie być potrzebny, czego bardzo bym sobie życzył, bo z bezsennością szamoczę się już przeszło rok. Odpowiedz Link Zgłoś
dance_macabre Re: Stilnox :) 31.01.06, 20:18 My się znamy z przyjaciół.org co?;-) Wreszcie odstawiam stilnox, dziś ostatnia połóweczka i uczę się wreszcie spać normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś