luba9 12.05.06, 22:58 czy ktoś z Was może pochwalić się gładką skórą bez żadnych wyprysków i niedoskonałości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1lemon Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:02 Moja skóra jest gładka jak pupa niemowlaka :P, do czego dążysz czasami po tymoleptykach pojawiają się wypryski od zwiększenia działalności gruczołów łojowych, nie wszyscy tu je zażywaja. Zegnaj celulicie :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:05 witaj Lemon, wreszcie ktoś rozmowny, twoja gładka skórka rujnuje moją hipotezę i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
maliana Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:05 ja mam wypryski na pysku jakbym przechodzila trądzik mlodzienczy..nieduzo, ale są...poza tym raczej nie mam klopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:07 o to by pasowało do mojej hipotezy, niestety Lemon zrujnował ja w poście wyżej i nie będzie z niej teorii Odpowiedz Link Zgłoś
1lemon Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:09 Jaka teoria bo z moją skóra jest różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:15 ciągle te same rozważania o różnorodnych przyczynach depresji w tym zaburzeniach hormonalnych, które manifestują się w postaci wyprysków, zbędnego owłosienia itp. jak widzę panią z gładką skórką, i nogami bez włosków na których nie ma śladu depilacji, bierze mnie zazdrość i myślę sobie że z całą pewnością nie ma depresji i stąd moje ptanie zazdrośnicy - takie gładkie nóżki i skóra, to może jednak czasem i jakaś depresja się przyplącze i zniszczy ten ideał Odpowiedz Link Zgłoś
1lemon Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:21 Wow jesteś pryszczatą owłosioną ciotką, mówisz że hormony znasz jakieś lekarstwo ale że jak ich za dużo czy za mało męskie czy żeńskie Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:25 wow pryszczata owłosiona ciotka, ciekawe jak byś się zdziwił gdybyś mnie zobaczył :))))) aż mam ochotę podesłać Ci portrecik :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Lemon 12.05.06, 23:52 a jak Ty wyglądasz, wysoki przystojny brunet o czekoladowych oczach, czy knypek blondyn z błekitnymi oczami taki grubszy trochę ;) ja faktycznie jestem trochę pryszczata Odpowiedz Link Zgłoś
1lemon Re: Lemon 13.05.06, 00:11 Typowy południowiec o ciemnej karnacji postury giertycha niebieskie oczy a resztę jak chcesz to ci napisze na priv Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: Lemon 13.05.06, 00:16 wreszcie, ile to trzeba się naczekać na odpowiedź macho, tylko na takich zwracam uwagę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maliana Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:16 a znacie takie powiedzenie "miec wyrzuty po mordzie" :))))? No to ja mam wlasnie takie wyrzuty, ze uciekam w depresje i lęki zamiast zyc pełnią życia. W pewnym sensie o chorobe obwiniam siebie i juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:20 siebie ? a za taką cytomegalię np też obwiniałabyś siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
maliana Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:23 nie wiem, co to... Ale owszem, choroba bierze sie z nas samych nie z powietrza... zwłasczza te rózne depresje. Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:29 e tam, depresja też często bierze się z powietrza, można szukać w sobie jakiś cech które mogą ją podtrzymywać i trochę przeszkadzać w wydobyciu się z tego stanu, ale nie ma po co winić siebie jest to trochę bez sensu i bez podstaw cytomegalia jakaś chorba też nie wiem dokładnie co nazwa mi sie spodobała Odpowiedz Link Zgłoś
maliana Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:35 hehe..rozumiem. No, tak, jasne. Lepiej sie nie obwiniac, bo to nie pomaga na ogol w wyjsciu z chorby... staram sie tak wlasnie ostatnio postepowac... Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:40 i słusznie, w zasadzie mam gdześ wszystkie psychoterapie, ale jedno mądre zdanie mojego psychiatry mi pomogło, jestem zwykłym słabym człowiekiem, nigdy nie bedę doskonała, żebym nie wiem jak się starała i tak duża część ludzkości nie będzie mnie doceniać Odpowiedz Link Zgłoś
maliana Re: głupie pytanie 12.05.06, 23:43 na szczescie przestaje mi na tym zalezec... mądre to, faktycznie. Kiedys sie szarpalam, starałam, teraz juz mi wisi. Jestem jaka jestem... i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 wracając do hormonów 12.05.06, 23:49 to jako czytelnik różnych internetowych stron, wyczytałam że osoby cierpiące na tzw depresję endogenną (taka z "powietrza") mają podwyższony poziom kortyzolu hormonu stresu-to znowu wpływa na skórę i nadmierne owłosienie Odpowiedz Link Zgłoś