elfrid 05.06.06, 15:54 witam. co wg was jest najlepsze na lęk. mam na mysli lek kiedy czujecie sie w potzrasku, macie wrazenie, ze wszytsko sie wali i nie mozecie sie skupic.jakie tabletki wam na prawde pomogly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchyxxx Re: najlepsze na lek 05.06.06, 21:06 leki antydepresyjne te nowssze nie stare te działające na serotoninę pomagają.Dłużej brane pomagają nawet niekiedy lepiej niż środki uspokajające od których można się uzależnić Odpowiedz Link Zgłoś
elfrid Re: najlepsze na lek 05.06.06, 21:46 no ale tez nie wsyztskie. ja niedawno mialem fluoksetyne, to ona mnie tak nakrecila, ze myslalem, ze zwariuje. bardzo lekowo nakrecala. takze nie wsyztskie antydepresanty nowej generacji maja dzialanie przeciwlekowe. bralem kiedys efectin i cital. ten pierwszy dobrze dzialal na lek ale potem w ogle przestal dzialac mimo dawki max. a ten drugi byl jako taki, dalo sie funkcjonowac wsrod ludzi. natomiast po fluoksetynie byl istny zonk. takze to nie jest regula, ze nowej generacji sa przeciwlekowe. teorie mniej wiecej tez znam, ktore maja dzialanie odhamowujace, a jakie stopujace. ale chcialem sie dowiedziec jak to wyglada z waszego doswiadczenia z lekami na leki;-) moze cos zasugeruje swojej lekarce, bo ona chyba powoli zaczyna rozkladac rece:-) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: najlepsze na lek 05.06.06, 22:14 no ja też na efectinie nie najlepiej się czułem ale cital,trochę seroxat czy fevarin oraz asentra na mnie działały dobrze przeciwlękowo.Co do fluo to nie powiem bo niem wiem Odpowiedz Link Zgłoś
eka78 Re: najlepsze na lek 06.06.06, 07:36 a mi psychiatra przepisal cloranxen na lęki i czuje sie dosc spokojnie, tylko sennie - a wolalbym troche zywiej, miec lepszy nastroj, a nie obojetniec. Odpowiedz Link Zgłoś